Proiectul de 239 mil. de euro care va schimba Bucurestiul: piste de biciclete, trasee rapide RATB si mii de locuri de parcare

Ultimul update: Vineri 29 Ianuarie 2016 07:09
Data publicarii: Marti 26 Ianuarie 2016 19:47
Categorie: Social
PIDU

Cele sase proiecte vizand planuri de urbanism pentru zone din centrul Capitalei, adoptate in CGMB

Cele sase proiecte de hotarare care vizeaza planuri de urbanism pentru zone din centrul Capitalei au fost adoptate, marti, de Consiliului General al Municipiului Bucuresti, dupa ce la finele anului trecut fusesera respinse.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) care vizeaza dezvoltarea si modernizarea centrului Bucurestiului a fost reintrodus pe ordinea de zi a sedintei de marti a Consiliului General, la propunerea primarului general interimar Razvan Sava, care a adresat, luni, un apel consilierilor pentru adoptarea acestui proiect, a informat Biroul de presa al municipalitatii, prin intermediul unui comunicat.

PIDU cuprinde 62 de proiecte de investitii in Capitala, in valoare de aproximativ 239 de milioane de euro. Zonele vizate sunt Piata Romana la nord, Piata de Flori la sud, Calea Mosilor la est si Calea Grivitei la vest.

Parlamentarii vor sa interzica detectoarele de radar. La ce se vor expune soferii care vor continua sa le foloseasca

"PIDU este un proiect care va aduce bani europeni pentru Bucuresti, care sa fie alocati eficient pentru reconfigurarea urbanistica a unor puncte centrale ale Capitalei. Proiectul poate fi finantat prin POR 2014-2021 cu 129 milioane de euro, la care se adauga o contributie de la bugetul de stat in valoare de sapte milioane de euro. Totodata, prin axele de finantare dedicate monumentelor se pot obtine alte 19 milioane de euro, iar alte 84 de milioane de euro se pot asigura prin asocieri de tip parteneriat public-privat", se arata in comunicatul Primariei.

Potrivit sursei citate, avantajele realizarii acestui proiect cu bani europeni constau in realizarea a 3.155 noi locuri de parcare, extinderea si modernizarea retelei de tramvai, cresterea cu 18.095 m2 a suprafetei de spatii verzi, realizarea de noi rute pentru biciclisti si de culoare speciale pentru transportul in comun, accesarea a 150 milioane euro fonduri nerambursabile.

Proiectul prevede crearea unui sistem integrat de parcari, incurajarea folosirii mijloacelor de transport alternative - trasee de biciclete, mijloace ale RATB pe trasee rapide, se mentiona in comunicatul Primariei.

Guvernul danez ii va obliga pe refugiatii care cer azil sa-si doneze bunurile. ONU: Legea va declansa teama si xenofobie

Guvernul danez ii va obliga pe refugiatii care cer azil sa-si doneze bunurile. ONU: Legea va declansa teama si xenofobie

FULLSCREEN
Proiectul de 239 mil. de euro care va schimba Bucurestiul: piste de biciclete, trasee rapide RATB si mii de locuri de parcare
  • /

Sursa: Agerpres

grafic evolutie populatie INS

România riscă să devină o ţară de bătrâni, cu doar 12 milioane de locuitori. Dezastrul anunţat de INS

Români opriţi la aeroport fiindcă aveau tot porcul în bagaje. "Pune înapoi cârnatul"

Magistrații ies în stradă, în semn de protest față de modificările legilor justiției. CTP: "Perfect legal!"

O echipă de ornitologi, vânători, rangeri și autorități de mediu încearcă să salveze o specie de pasăre

Ministrul Pop: Toate manualele de bază vor fi disponibile în format PDF şi digital interactiv

Tudor Chirilă, reacție dură la adresa PSD-ALDE: ”Clanul mafiot e la putere. România este de 2 ori în doliu”

elevi

Peste 50% din elevii români au nevoie, zilnic, de cel puțin 3 ore pentru a-și face temele

Vânzările de şosete de lână au explodat în urma protestelor. "Dau şi străinii comandă"

Soluțiile care elimină tragediile de la metrou. Unde se pot adăposti persoanele căzute pe sine

30 de familii din Alba au primit în dar o vacă din rasa Holstein

Viermi în mâncarea de la un spital din Constanța. Reacția conducerii după reclamația unei mame

Mai mulți studenți din Sibiu au gătit o masă copioasă pentru bătrâni de la azil