Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Prietenia dintre un ratoi salbatic, un caine si o familie din America. De ce vor autoritatile sa-i desparta

Embed:

O familie din Statele Unite lupta sa-si pastreze cel mai indragit animal de companie - un ratoi salbatic pe care il creste de cand a iesit din ou.

Peep este prieten la catarama cu catelul familiei si chiar daca poate zburda in voie in timpul zilei, seara se intoarce intotdeauna acasa.

Legea nu le da insa voie oamenilor sa tina acasa animale salbatice, asa ca Peep ar putea ajunge intr-un sanctuar pentru rate salbatice.

rata

Ratzoiul Peep este rasfatatul sotilor Stevens. Are un culcus in camera stapanei lui si mancare pe alese. Pana si catelul familiei, simpaticul mops Puggy, a prins drag de el. De altfel, Puggy este cel care l-a gasit in padure, cand abia iesise din ou si era complet neajutorat.

Kim Stevens, stapana lui Peep: "M-am uitat la ce adusese Puggy si mi-am spus mirata: uite, are picioare! A fost o minune!"

Familia a luat puiul si l-a ingrijit, fara sa isi dea seama ca este vorba de un ratzoi cu ochi de soim, o specie protejata, dupa ce - din cauza vanatului excesiv - a fost aproape de disparitie. Penajul a prins culoare mai tarziu, cand ratzoiul era deja la varsta adulta. Dar la acel moment nimeni nu mai voia sa se desparta de Peep, desi in statul Vermont este ilegal sa cresti acasa un animal salbatic. Familia spune ca Peep nu este tinut cu forta.

Jodie May, stapana lui Peep: "Nu i-am taiat niciodata aripile, nu l-am tinut niciodata in cusca. Poate sa iasa, sa zboare de colo-colo."

Dar, intotdeauna se intoarce acasa.

Kim Stevens, stapana lui Peep: "Este cu adevarat un membru al familiei. Nu stiu ce m-as face fara el."

familie

Inspectorii de la protectie animalelor au facut doua controale si le-au spus oamenilor ca locul lui Peep este intr-un sanctuar pentru rate salbatice. Daca familia nu il va duce acolo de bunavoie, vor veni ei sa il ia.

Kim Stevens, stapana lui Peep: "El nu va supravietui singur. Nici eu nu pot trai fara el. Imi este ca un copil. Va trebui sa ma ia si pe mine cu el."

Stapana le cere autoritatile sa faca o exceptie in cazul lui Peep, dar sansele ca pasarea sa isi pastraze caminul sunt mici. Intrucat, spun inspectorii, si alti localnici ar putea solicita acelasi lucru. Iar situatia prezinta riscuri atat pentru stapani, cat si pentru animalul salbatic, ce nu se dezvolta in mediul lui natural.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 28 Martie 2016
Citeste mai multe despre: rata, animal, salbatic, America, familie, caine,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed