Preturile din piete in acest an la spanac, loboda, leurda sau urzici. Producatorii se lauda cu profituri foarte mari

Ultimul update: Joi 23 Martie 2017 00:09
Data publicarii: Luni 20 Martie 2017 19:54
Categorie: Social

Un verde crud coloreaza in aceste zile pietele din toata tara. Tarabele sunt pline de verdeata: spanac, loboda, leurda sau urzici, care pot deveni niste mancaruri delicioase si pline de vitamine.

Comerciantii au vanzari bune, iar producatorii au profit, care le va permite sa investeasca in alte culturi.

Pietele de legume din tara sunt pline in aceasta perioada de verdeata. Vedeta este spanacul, care se vinde cu cel mult 10 lei kilogramul. La mare cautare sunt insa si leurda, urizcile, salata si ridichile. O legatura din fiecare costa 2 lei.

Urzicile sunt bogate in magneziu, spanacul contine fier si calciu, iar leurda fuidizeaza circulatia sangelui, spun medicii. Cum tot mai multi romani vor guste din aceste verdeturi, afacerea producatorilor infloreste.

Gratian Mittel, producator: "Am clienti fideli care vin sa cumpere de la mine, care de-a lungul anilor au apreciat calitatea poduselor pe care le-am vandut."

Diferenta dintre oul alb si cel brun. Proprietatile benefice ale grasimilor din acest aliment si cu ce sa il combinam

Investitia intr-un hectar cultivat cu spanac este de 600 de lei.
Planta asigura un venit sigur aproape tot anul si este usor de cultivat, ne spune un producator din Arad, care are solarii pe o suprafata de 20 de arii.

Gheorghe Muntean, producator: "Spanacul iti aduce primii bani primavara, ca sa poti sa continui celelalte activitati in legumicultura."

Venituri mari obtin si cei care si-au dat seama ca romanii sunt mari consumatori de urzici si au inceput sa le cultive in solarii.
Leurda, numita si usturoiul salbatic, creste in paduri, iar cei care o culeg o vand imediat in piete. Bani se scot si din planatiile de loboda.

Niculina Manole, producator: "Este foarte buna pentru organism, detoxifica. O ciorba de loboda este super."

Verdeturile au rotunjit profitul si producatorilor din Gorj.

Alin Toma, producator: "Cel mai bine a mers salata anul acesta, pentru ca s-a distrus in multe parti din cauza gerului. Noi am reusit sa o pastram si a mers destul de bine, cu investitii multe, cu folie, agril si multa munca."

Medicii ne recomanda sa consumam in aceasta perioada cat mai multe verdeturi, care ne refac nivelul de vitamine si minerale din organism si combat astenia de primavara.

Nu uitati de salatele din frunze verzi, alaturi de friptura sau branzeturi. Cum se depoziteaza corect verdeata

Nu uitati de salatele din frunze verzi, alaturi de friptura sau branzeturi. Cum se depoziteaza corect verdeata

targ joburi suceava

Târg de joburi la Suceava. Un bărbat care a lucrat doar la cules de mere până la 35 de ani vrea minim 1.500 de lei net

A aflat că are cancer în ziua în care a născut. Cum o puteți ajuta pe tânără

Fotografiile de toamnă, o afacere profitabilă pentru organizatorii de sejururi foto

”Festivalul Familiei”: ocazia perfectă pentru părinți de a petrece mai mult timp cu copiii

Sute de oameni au cerut, în stradă, legalizarea parteneriatului civil

O tânără cu scleroză multiplă a rămas fără pensie, după ce a publicat un volum de poezii

Carne de porc

Prețul cărnii de porc a scăzut cu 10% la poarta fermei, dar nu și în magazine

Grădiniţă-fantomă, într-un sat din Mureş. "E frumos, păcat că nu funcţionează"

Jumătate dintre studenţii români abandonează înainte de absolvire. "Când nu ai ce mânca, nu îţi pasă de diplomă"

Salariul cerut de un măcelar român cu șomaj de 600 EUR în Germania: ”Mai bine stau degeaba, decât să muncesc degeaba”

Cum arată în interior cel mai modern vagon al CFR-ului, cu internet și scaune ergonomice. FOTO

Incident straniu în Dâmbovița. Urs filmat în zona de câmpie, departe de pădure