Preturile din piete in acest an la spanac, loboda, leurda sau urzici. Producatorii se lauda cu profituri foarte mari

Ultimul update: Joi 23 Martie 2017 00:09
Data publicarii: Luni 20 Martie 2017 19:54
Categorie: Social

Un verde crud coloreaza in aceste zile pietele din toata tara. Tarabele sunt pline de verdeata: spanac, loboda, leurda sau urzici, care pot deveni niste mancaruri delicioase si pline de vitamine.

Comerciantii au vanzari bune, iar producatorii au profit, care le va permite sa investeasca in alte culturi.

Pietele de legume din tara sunt pline in aceasta perioada de verdeata. Vedeta este spanacul, care se vinde cu cel mult 10 lei kilogramul. La mare cautare sunt insa si leurda, urizcile, salata si ridichile. O legatura din fiecare costa 2 lei.

Urzicile sunt bogate in magneziu, spanacul contine fier si calciu, iar leurda fuidizeaza circulatia sangelui, spun medicii. Cum tot mai multi romani vor guste din aceste verdeturi, afacerea producatorilor infloreste.

Gratian Mittel, producator: "Am clienti fideli care vin sa cumpere de la mine, care de-a lungul anilor au apreciat calitatea poduselor pe care le-am vandut."

Diferenta dintre oul alb si cel brun. Proprietatile benefice ale grasimilor din acest aliment si cu ce sa il combinam

Investitia intr-un hectar cultivat cu spanac este de 600 de lei.
Planta asigura un venit sigur aproape tot anul si este usor de cultivat, ne spune un producator din Arad, care are solarii pe o suprafata de 20 de arii.

Gheorghe Muntean, producator: "Spanacul iti aduce primii bani primavara, ca sa poti sa continui celelalte activitati in legumicultura."

Venituri mari obtin si cei care si-au dat seama ca romanii sunt mari consumatori de urzici si au inceput sa le cultive in solarii.
Leurda, numita si usturoiul salbatic, creste in paduri, iar cei care o culeg o vand imediat in piete. Bani se scot si din planatiile de loboda.

Niculina Manole, producator: "Este foarte buna pentru organism, detoxifica. O ciorba de loboda este super."

Verdeturile au rotunjit profitul si producatorilor din Gorj.

Alin Toma, producator: "Cel mai bine a mers salata anul acesta, pentru ca s-a distrus in multe parti din cauza gerului. Noi am reusit sa o pastram si a mers destul de bine, cu investitii multe, cu folie, agril si multa munca."

Medicii ne recomanda sa consumam in aceasta perioada cat mai multe verdeturi, care ne refac nivelul de vitamine si minerale din organism si combat astenia de primavara.

Nu uitati de salatele din frunze verzi, alaturi de friptura sau branzeturi. Cum se depoziteaza corect verdeata

Nu uitati de salatele din frunze verzi, alaturi de friptura sau branzeturi. Cum se depoziteaza corect verdeata

spital

Fetița din Iași, ai cărei părinți refuzau să o trateze de cancer, dusă la un spital din Timișoara

Amenda primită de un bucureștean care a postat pe Facebook mesaje jignitoare la adresa Jandarmeriei

Localitatea sufocată de gunoi, care visează de 10 ani să devină stațiune de interes național

Serbările de iarnă din școli și grădinițe ar putea fi anulate

Târg gastronomic organizat de elevii din Mioveni pentru colegii nevoiași

Conflict violent la intrarea în Spitalul din Botoșani

caz oradea

Acuzată de moartea unei fetiţe de 5 ani, o doctoriţă din Oradea a fost condamnată la închisoare

LOTO 6/49. Numerele extrase duminică, 10 decembrie 2017

Bazarul de Crăciun: expații au scos la vânzare produse tradiționale în scopuri caritabile

Carpete din lână, goblenuri și opinci. Program național de promovare a tradițiilor românești

Planul unor profesori voluntari de a le preda, creativ, geografie și istorie, elevilor

O cruce de argint veche de 350 de ani a fost furată dintr-o biserică monument istoric