Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Premiera in Romania: A primit un rinichi nou, dupa un transplant de inima

Embed:

UPDATE: Medicii din Cluj au bifat o premiera medicala pentru Europa de Est. Ei au realizat un transplant de rinichi unui barbat care in urma cu 6 ani mai suportase unul de inima.

 "Le-am promis copiilor mei ca voi trai si pentru asta incerc orice" au fost cuvintele pacientului de 41 de ani, care a primit organul chiar de la mama sa.

Barbatul care s-a aflat miercuri din nou pe masa de operatie pentru o interventie grea are o poveste sfasietoare. A avut parte de multe necazuri dar tot gaseste puterea sa priveasca inainte cu incredere.

In 2004, Janos a suferit un transplant de inima, insa tratamentul cu medicamentele pe care le-a luat pentru ca organismul sa-i accepte noul organ i-a provocat insuficienta renala. Sotia lui este si ea bolnava de diabet, iar al doilea dintre copiii lor a venit pe lume cu un handicap grav. S-au bucurat insa nespus cand au aflat ca Janos poate primi un rinichi de la mama sa in varsta de 68 de ani.

Mama barbatului a fost de acord sa ii doneze un organ fara sa ezite. Nu vrea sa riste sa-si piarda si celalalt fiu. Janos a mai avut un frate care a murit la 20 de ani din cauza unui infarct. Interventia nu a fost usoara din cauza varstei inaintate a donatorului.

Medicii sunt optimisiti ca organismul pacientului va accepta si rinichiul, asa cum a acceptat pe vremuri si inima care ii bate in piept.
 

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 20 Octombrie 2010
Citeste mai multe despre: transplanturi,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed