Premiera in armata romana. Fetele se vor intrece cu baietii pe aceleasi locuri scoase la concurs: "Fetele sunt mai motivate"

Ultimul update: Marti 06 Septembrie 2016 07:15
Data publicarii: Sambata 03 Septembrie 2016 18:34
Categorie: Social

De la 1 ianuarie in Armata Romana am putea vedea mai multe tinere imbracate in haine militare. Fetele se vor intrece cu baietii pe aceleasi locuri scoase la concurs in sistemul de invatamant militar.

Regula se va aplica la toate armele si specializarile iar baremele vor fi identice. Anuntul vine dupa ce Ministerul Apararii Nationale a pierdut un proces privind discriminarea femeilor.

Faceti cunostinta cu Madalina si Iuliana, studente in anul doi la Academia Navala "Mircea cel Batran".

Madalina Apostolescu, studenta: Am ales Marina Militara pentru ca este cea mai complexa si pot sa spun ca sunt indragostita de mare.
Reporter: Nu te simti stanjenita printre atatia barbati?
Studenta: Nu, pentru ca in general fetele sunt ambitioase si incerc sa fac fata la toate problele la care suntem supusi.

Iuliana Miron, studenta: “Am fost de mica mai baietoasa si am considerat ca ma pot descurca intr-o lume a barbatilor. Mi-a fost mai greu la inceput, nu eram obisnuita, insa suntem ca o familie aici si ei ne ajuta mereu.

Cat de greu a fost sa integreze printre barbatii in uniforma stie si Consuela. Este in marina militara de 6 ani si datorita rezultatelor deosebite obtinute in academie a fost repartizata pe nava de scafadri "Grigore Antipa". Acum are gradul de locotenent.

Consuela Constantinescu, locotenent:Eram foarte motivata sa demonstrez ca pot ca pot sa le fiu egala barbatilor.”

Pe urmele acestor fete ambitioase lor ar putea sa calce de la anul viitor multe alte tinere.

Cpt. Rosu Alina, centrul de recrutare: "Cred ca fetele sunt mai determinate, mai motivate, pentru ca sunt in competitie cu baietii si atunci acest lucru le ofera o motivatie in plus."


 

Inca din 2004, Ministerul Apararii a fost sanctionat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, dupa ce mai multe organizatii au depus o petitie in care au atras atentia ca impartirea locurilor pe sexe in institutiile de invatamant ale Armatei este discriminatorie.

Oficialii din Armata cu venit cu argumente care au scandalizat si mai tare opinia publica. Din punctul lor de vedere femeile sunt indisponibile in timpul menstruatiei sau atunci cand sunt insarcinate iar lipsa lor ar putea pune in pericol siguranta nationala.
 

Armata germana face recrutari inclusiv in Romania si ofera salarii de 10 ori mai mari ca in tara

Armata germana face recrutari inclusiv in Romania si ofera salarii de 10 ori mai mari ca in tara

bebelus, nou nascut - Shutterstock

Femeile cu 3 sau mai mulți copii s-ar putea pensiona mai devreme

Ţuica de prune şi dulceţurile vor fi mai scumpe

Meseriile cu care tinerii au strâns, pe litoral, chiar și 1.000 de euro

Vaccinare Mureș

Campanie de vaccinare împotriva rujeolei gratuită, în Mures

Opt frați din Iași au nevoie de ajutor, după ce au rămas singuri pe lume

Instructorii auto refuză cursuri gratuite de conducere defensivă: ”Dă-ne direct diploma”