Ads by INTERNET PROTV
BREAKING NEWS Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Mihai Tudose
ultimele stiri
«
»

Premiera in armata romana. Fetele se vor intrece cu baietii pe aceleasi locuri scoase la concurs: "Fetele sunt mai motivate"

Embed:

De la 1 ianuarie in Armata Romana am putea vedea mai multe tinere imbracate in haine militare. Fetele se vor intrece cu baietii pe aceleasi locuri scoase la concurs in sistemul de invatamant militar.

Regula se va aplica la toate armele si specializarile iar baremele vor fi identice. Anuntul vine dupa ce Ministerul Apararii Nationale a pierdut un proces privind discriminarea femeilor.

Faceti cunostinta cu Madalina si Iuliana, studente in anul doi la Academia Navala "Mircea cel Batran".

Madalina Apostolescu, studenta: Am ales Marina Militara pentru ca este cea mai complexa si pot sa spun ca sunt indragostita de mare.
Reporter: Nu te simti stanjenita printre atatia barbati?
Studenta: Nu, pentru ca in general fetele sunt ambitioase si incerc sa fac fata la toate problele la care suntem supusi.

armata

Iuliana Miron, studenta: “Am fost de mica mai baietoasa si am considerat ca ma pot descurca intr-o lume a barbatilor. Mi-a fost mai greu la inceput, nu eram obisnuita, insa suntem ca o familie aici si ei ne ajuta mereu.

Cat de greu a fost sa integreze printre barbatii in uniforma stie si Consuela. Este in marina militara de 6 ani si datorita rezultatelor deosebite obtinute in academie a fost repartizata pe nava de scafadri "Grigore Antipa". Acum are gradul de locotenent.

Consuela Constantinescu, locotenent:Eram foarte motivata sa demonstrez ca pot ca pot sa le fiu egala barbatilor.”

armata

Pe urmele acestor fete ambitioase lor ar putea sa calce de la anul viitor multe alte tinere.

Cpt. Rosu Alina, centrul de recrutare: "Cred ca fetele sunt mai determinate, mai motivate, pentru ca sunt in competitie cu baietii si atunci acest lucru le ofera o motivatie in plus."

armata


 

Inca din 2004, Ministerul Apararii a fost sanctionat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, dupa ce mai multe organizatii au depus o petitie in care au atras atentia ca impartirea locurilor pe sexe in institutiile de invatamant ale Armatei este discriminatorie.

Oficialii din Armata cu venit cu argumente care au scandalizat si mai tare opinia publica. Din punctul lor de vedere femeile sunt indisponibile in timpul menstruatiei sau atunci cand sunt insarcinate iar lipsa lor ar putea pune in pericol siguranta nationala.
 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 3 Septembrie 2016
Citeste mai multe despre: fete, armata, romania,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed