Ploua in cladirea Centrului de transfuzie sanguina din Sfantu Gheorghe. Ce spun cei de la Ministerul Sanatatii

Ultimul update: Marti 18 Octombrie 2016 07:08
Data publicarii: Sambata 15 Octombrie 2016 17:17
Categorie: Social

Situatie revoltatoare in Centrul de transfuzie sanguina din Sfantu Gheorghe, judetul Covasna: ploua in cladire, iar apa se prelinge pe pereti si a afectat deja instalatia electrica.

In vreme ce pompierii avertizeaza ca un incendiu se poate produce in orice moment, cei de la Ministerul Sanatatii ridica din umeri: nu au bani pentru repararea acoperisului.

Conducerea centrului a facut zadarnic mai multe solicitari de fonduri, dar pana acum a primit doar promisiuni.

Ca sa salveze mobilierul si parchetul de apa care se prelinge din tavan, medicii si asistentele de la Centrul de transfuzii din Sfantu Gheorghe au pus peste tot galeti si ligheane.

Dupa ultimele ploi, acoperisul cladirii detinute de Ministerul Sanatatii, este imbibat cu apa. Riscul de scurtcircuit este urias, sustin pompierii veniti in control.

In ultimii doi ani conducerea centrului a trimis nenumarate cereri la Ministerul Sanatatii pentru a primi bani ca sa repare acoperisul. Initial, erau necesari 150.000 de lei, dar acum e nevoie de o suma mult mai mare pentru ca intreaga cladire s-a degradat.

Apa a afectat inclusiv structura de rezistenta a imobilului, sustin reprezentantii centrului.

ANDREI ROSIN, directorul Centrului de transfuzie Sfantu Gheorghe: "Avem o gramada de stampile, inclusiv de la Ordinul arhitectilor ca trebuie remediat urgent, trebuie pus acoperis".

In primavara acestui an Centrul de transfuzii a obtinut o suma pentru reparatii curente, dar banii respectivi nu puteau fi folositi pentru acoperis , caci in scripte lucrarile ar fi fost trecute la capitolul investitii, iar legea nu permite acest lucru.

Reprezentantii ministerului promit ca pana la sfarsitul anului vor rezolva problema.

La centrul de Transfuzii din Sf Gheorghe vin, in medie, 15 donatori pe zi.

Rezervele de stat, trimise in Galati pentru persoanele afectate de inundatii. Drumurile sunt in continuare acoperite de ape

Rezervele de stat, trimise in Galati pentru persoanele afectate de inundatii. Drumurile sunt in continuare acoperite de ape

Proteste Piața Victoriei

Proteste în Piața Victoriei față de modificările la legile Justiției

Reacția primarului Florea după ce a văzut în ce condiții învață elevii

Speranța de viață în România va crește cu 4 ani

groapa de gunoi de la Lipova

Groapa de gunoi de la Lipova arde de 20 de zile. Localnicii sunt disperați

Lista celor care vor primi voucher de 500 de lei de la Primărie

Ce a pățit un tânăr din Sibiu, după ce a luat niște bani uitați într-un bancomat