Planul lui Ciolos pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate. Cum arata comuna in care s-au investit 20 de mil. de euro

Ultimul update: Joi 24 Martie 2016 07:08
Data publicarii: Luni 21 Martie 2016 22:37
Categorie: Social

Guvernul a lansat un pachet de masuri pentru dezvoltarea clasei de mijloc la sate. Pentru asta are de gand sa modifice Planul National de Dezvoltare Rurala, astfel incat taranii si micii fermieri sa poata obtine mai usor fonduri europene.

Si, ca sa ofere un exemplu, premierul Dacian Ciolos a mers luni in Alba, la Ciugud, comuna-model unde autoritatile au accesat fonduri europene de peste 20 de milioane de euro si au facut localitatea sa arate ca un oras.

Premierul s-a oprit mai intai nu intr-o ferma ci la o firma de materiale publicitare. Patronul, la inceput de drum in afaceri, a lucrat in Spania mai multi ani, pana cand i-a venit ideea ca e mai bine pe cont propriu, acasa.

Gabriel Dusa - tanara afacere: "Am scris un proiect intr-o vacanta si am investit toti banii castigati in Spania de mama, tata si cu mine. In 2010 am scris proiectul, in 2012 s-a aprobat si atunci m-am repatriat."

Cu banii europenilor, barbatul si-a cumparat utilaje si a pornit productia, in fosta șură din gospodarie. Este numai inceputul, spune el ambitios.

Raspunsurile date de premierul Ciolos pe Facebook, in miez de noapte. "Daca doriti un dictator, nu contati pe mine"

"O sa avem si un showroom, acum spatiul nu ne permite"

Dacian Ciolos a stat de vorba si cu patronul unei microferme de vaci, ridicata tot cu fonduri europene. Gazdele l-au invitat apoi sa guste bucatele traditionale, dar si tuica din zona.

"Sanatate si bine ati venit la noi."

Coloana guvernamentala s-a deplasat fara probleme pe drumurile asfaltate. Ajuns la caminul cultural, Dacian Ciolos a lansat pachetul de masuri pentru dezvoltarea clasei mijlocii la sate. In linii mari acesta va permite o mai usoara accesare a fondurilor europene si o simplificare a actelor necesare.

Dacian Ciolos - premierul Romaniei: “In Uniunea Europeana, modelul performant de dezvoltarea a agriculturii este ferma de familie. Nici eu nu imi doresc ca pamantul sa fie vandut la straini, imi doresc ca pamantul sa fie utilizat de comunitatile locale. Odata ce ati renuntat la o astfel de resursa cu greu o puteti lua inapoi."

Romania a liberalizat piata funciara la 1 ianuarie 2014, conform obligatiilor incluse in tratatul de aderare la Uniunea Europeana. Planul National de Dezvoltare Rurala ar putea fi pus in practica in cateva luni.

Reactia lui Dacian Ciolos pe Facebook dupa ce a fost criticat de initiatorul Legii Darii in Plata:

Reactia lui Dacian Ciolos pe Facebook dupa ce a fost criticat de initiatorul Legii Darii in Plata: "Are o abordare populista"

macheta vapor

Profesia de militar, promovată la Suceava de Forţele Navale Române

Tradiții la intrarea în postul Paștelui, în Sebeș: localnicii alungă spiritele rele cu ”opaițele”

A început Postul Paștelui. Fructele și legumele s-au scumpit

Locuitori din Saschiz, amendați de autorități după ce și-au renovat casele

Târgul în care produsele tradiționale sunt epuizate după 2 ore: ”Nu pun nevasta la gătit, copilul e sănătos”

Ghicitoare asistată social în Răcari - Dâmbovița: ”Am ghicit pe băț că o să muncesc”

centru turisti

Centre de informare turistică inutile. Un primar recunoaște că angajații nu au de lucru

Cursuri de specializare pe banii companiei pentru tinerii români. ”Am ajuns șef de vânzări”

Mesaj dur adresat Vioricăi Dăncilă de mama unui copil cu autism: ”Scuzele tale nu ajung”

Una din cele mai frumoase clădiri din țară, o ruină. Istoria fostei primării din Mizil

Sătui să trăiască la fel ca în Evul Mediu, au pus mesaje pentru primar în comună. Reacția edilului

"Să fim în rând cu lumea", sport periculos în România. Rezultatul îngrijorător al unui studiu