Pista de biciclete, amenajata cu 2 mil. euro, transformata in parcare, la Dabuleni. Reactia soferilor prinsi in flagrant

Ultimul update: Sambata 22 Aprilie 2017 07:15
Data publicarii: Miercuri 19 Aprilie 2017 13:24
Categorie: Social

Dam din nou un exemplu negativ de educatie civica. O pista de biciclete amenajata in Dabuleni, judetul Dolj, cu fonduri europene, nu poate fi folosita pentru ca este ocupata in permanenta de autoturisme.

Pe traseul unde doar biciclistii ar trebui sa circule, soferii isi parcheaza, cu nepasare, masinile. In plus, autoritatile locale se declara neputincioase: nici somatiile, nici amenzile nu i-au disciplinat pe soferi.

Bucuria amenajarii pistei pentru biciclisti din Dabuleni a durat putin, pentru ca locul s-a transforat in scurt timp in... parcare.

Investitia care a costat aproximativ 2 milioane de euro ar fi utila pentru localitate, unde multi oameni se deplaseaza cu bicicleta.
Ei fac acum slalom printre masini.

"Ce sa le facem noi? Ce sa le zicem? Uitati, sunt parcate peste tot, ne strecuram printre ele, asta-i viata... ", spune, resemnat, un biciclist.

Pentru soferi, pista de biciclete trece... neobservata. "Nu am observat, imi cer scuze", spune un conducator auto prins in flagrant.

Pana acum, politistii din Dabuleni au dat zeci de avertismente si  amenzi, dar degeaba.

Aurel Bajenaru, primar Dabuleni: "Ia uitati ce scrie: este interzisa stationarea pe zona spatiilor verzi si a pistelor pentru biciclisti. La fiecare am trimis aceasta notificare si tot nu au inteles."

Soferii care isi parcheza autoturismele pe pista de biciclete risca sa fie sanctionati cu amenda de 290 de lei si doua puncte de penalizare. Acum, primaria se gandeste sa monteze in zona
jardinere de beton care sa impiedice accesul soferilor.

Accident stupid. Ce a patit un barbat la doar cateva sute de metri distanta de casa:

Accident stupid. Ce a patit un barbat la doar cateva sute de metri distanta de casa: "L-au resuscitat 40 de minute"

Coadă buletine

Cozi interminabile și la schimbatul buletinelor

Zeci de muncitori protestează în Târgoviște. Nemulțumirile lucrătorilor

Vânzătorii de pepeni ignoră complet legea privind etichetarea

tigrul platanului

”Tigrul platanului” a invadat Capitala. Ce spun medicii despre mușcătura insectei

Au nevoie de ajutor după ce le-a ars casa: ”Am ramas cu hainele de pe noi”

Românii care așteaptă și 8 luni pentru a da ”traseul” pentru permisul auto