Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Pista de biciclete, amenajata cu 2 mil. euro, transformata in parcare, la Dabuleni. Reactia soferilor prinsi in flagrant

Embed:

Dam din nou un exemplu negativ de educatie civica. O pista de biciclete amenajata in Dabuleni, judetul Dolj, cu fonduri europene, nu poate fi folosita pentru ca este ocupata in permanenta de autoturisme.

Pe traseul unde doar biciclistii ar trebui sa circule, soferii isi parcheaza, cu nepasare, masinile. In plus, autoritatile locale se declara neputincioase: nici somatiile, nici amenzile nu i-au disciplinat pe soferi.

Bucuria amenajarii pistei pentru biciclisti din Dabuleni a durat putin, pentru ca locul s-a transforat in scurt timp in... parcare.

Investitia care a costat aproximativ 2 milioane de euro ar fi utila pentru localitate, unde multi oameni se deplaseaza cu bicicleta.
Ei fac acum slalom printre masini.

"Ce sa le facem noi? Ce sa le zicem? Uitati, sunt parcate peste tot, ne strecuram printre ele, asta-i viata... ", spune, resemnat, un biciclist.

Pentru soferi, pista de biciclete trece... neobservata. "Nu am observat, imi cer scuze", spune un conducator auto prins in flagrant.

Pana acum, politistii din Dabuleni au dat zeci de avertismente si  amenzi, dar degeaba.

Aurel Bajenaru, primar Dabuleni: "Ia uitati ce scrie: este interzisa stationarea pe zona spatiilor verzi si a pistelor pentru biciclisti. La fiecare am trimis aceasta notificare si tot nu au inteles."

Soferii care isi parcheza autoturismele pe pista de biciclete risca sa fie sanctionati cu amenda de 290 de lei si doua puncte de penalizare. Acum, primaria se gandeste sa monteze in zona
jardinere de beton care sa impiedice accesul soferilor.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 19 Aprilie 2017
Citeste mai multe despre: pista biciclete, masini, dabuleni,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed