Patru fotografi din Romania, in finala unuia din cele mai importante concursuri de profil din lume. Cu ce lucrari concureaza

Ultimul update: Vineri 26 Februarie 2016 07:01
Data publicarii: Marti 23 Februarie 2016 12:37
Categorie: Social
fotografie

Patru fotografi din Romania figureaza pe lista selecta si scurta a finalistilor unuia din cele mai importante concursuri de profil din lume.

Remus Tiplea este finalist la categoria ''Professional'', deschisa fotografilor profesionisti si care evalueaza o serie de imagini cu o anumita tema. Fotograful roman apare in sectiunea ''Documentary'', la capitolul ''Daily Life'' (''Viata Cotidiana'') cu setul de imagini intitulate ''Ciurdarii'', o cronica colorata a vietii unei mici comunitati sarace de tigani avand ca principala ocupatie cresterea animalelor.

La aceeasi categorie, dar la cea de-a doua sectiune,''Art'', la capitolul ''Staged'', figureaza Oana Stoian, cu setul de fotografii alb-negru ''How to think inside a box''.

Romanul Laurian Ghinitoiu, apare intre cei selectionati la categoria ''Open'', la care poate participa oricine si care care evalueaza o singura imagine. In cazul lui, juriul a retinut, la sectiunea ''Architecture'' (''Arhitectura''), fotografia ''uk leacks'' realizata la 1 mai 2015, la inaugurarea Expozitiei Universale Expo Milano, in pavilionul Marii Britanii. Cu un titlu care face aluzie la scandalul politic ''Wikileaks'', fotografia surprinde un moment in care accesul vizitatorilor era interzis din cauza ploii care se scurgea accidental prin plafon, transformand podeaua intr-un mic lac.

Si la cea de-a treia mare categorie, ''Youth'' (''Tinerete'') a concursului apare un nume romanesc: Andrei Plesa. El a fost nominalizat la sectiunea ''Environment''(''Mediu'') pentru imaginea intitulata ''Warm sight''.

Inaugurat in 2007, concursul Sony World Photography Awards, a inregistrat in 2016 un numar record de participanti, 230.103, cu 28 % mai mult decat in anul precedent.

Toate fotografiile selectionate vor fi expuse, in intervalul 22 aprilie-8 mai, la centrul cultural Somerset House din Londra.

Cele mai bune fotografii din lume premiate la Sony World Photography Awards (SWPA), cea mai mare competitie de profil la nivel mondial, sunt expuse incepand de marti, 23 februarie 2016, la Iulius Mall Cluj Napoca si in Salina Turda. Printre imaginile expuse se vor numara cele din seria "Camera intima", realizate de Cosmin Bumbut, castigator al premiului "Fotograful anului" la sectiunea "Arhitectura" la editia SWPA de anul trecut, care cuprinde o serie de imagini realizate in 35 de inchisori din Romania

 

fotografie Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Fotografiile din Romania care au facut inconjurul lumii. Artistii care surprind

Fotografiile din Romania care au facut inconjurul lumii. Artistii care surprind "tablouri de viata" in cele mai banale locuri

analize medicale

Pacienţii plătesc degeaba asigurările de sănătate. Nu sunt fonduri pentru RMN-uri decontate

Reacții privind manualul unic pentru elevi: România va pune în pericol sistemul de învăţământ

Au rămas fără casă, după ce, în prag de nuntă şi botez, un incendiu le-a mistuit locuinţa

Trei hoți au încercat să fure materiale de construcție, dar s-au speriat și au fugit. VIDEO

Angajații unui camin de bătrâni din Vâlcea nu au mai primit salariile de 8 luni

Un român mănâncă în medie pe zi 7 felii de franzelă. Câţi îşi fac pâinea acasă

bicicleta mica

Bicicletele momentului sunt cele electrice. Pot atinge viteze de 50 km/h

Studenții din primul an din București au fost vizitați de polițiști. Sfaturile primite

Festivalul George Enescu, închis de un violonist român de renume

Amza Pellea l-a făcut celebru, iar acum riscă să dispară definitiv

Străinii cumpără de la noi cu tonele, dar noi nu luăm în seamă proprietățile plantei

Au luat fonduri europene și și-au transformat satul în ”capitala dovlecilor”