Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

O scara de bloc din Bacau s-a transformat in galerie de picturi. "Vin oamenii sa o viziteze, asa e de frumoasa"

Embed:

Peretii unei scari de bloc din Bacau au devenit opere de arta. "Vinovat" este un barbat in varsta de 47 de ani care a lucrat ca economist. Dar, in cele din urma, si-a gasit vocatia - pictura.

 Portrete, pasari exotice, flori - sunt elementele care transforma aceasta scara de bloc intr-o expozitie de pictura. Fiecare etaj a capatat culoare si a devenit, incet-incet, parte dintr-o poveste frumoasa.

"La parter am avut 2 lucrari distincte apoi niste margarete. Intre etaje am facut un peisaj urban, aici m-am hotarat la niste fete la Paris la shopping. Am continuat cu niste maci."

Catalin Tolescu a lucrat timp de 17 ani ca economist. A renuntat insa la cifre si s-a reorientat catre pensule si panze. Acum se ocupa de o lucrare ampla si inedita. "S-a renovat scara si am vrut sa o personalizez, sa fie unica. Cu talentul, cu munca, m-am apucat de treaba. Sincer, nu e multa munca pentru ca vine la pachet cu pasiunea, cu placerea de a picta."

Vecinii au fost initial reticenti. S-au indragostit insa repede de operele de arta. "Multi vin din spusele altora si vizioneaza aceasta scarita care este asa de frumoasa" , povesteste un locatar.

Fostul economist spune ca a urmat doar un curs de decoratiuni interioare. In rest, e pasiune. Si talent, adauga locatarii blocului din Bacau. "Imi place mai mult pe alb-negru sa fac si pe gri-uri, dar orice… A fost prima mea pictura pe perete in casa si dupa aceea am iesit pe exterior."

Pentru fiecare etaj, pictorul a muncit aproximativ doua saptamani. Intre timp si-a imbogatit si colectia de lucrari pe panza.

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 17 Iulie 2016
Citeste mai multe despre: pictor, bloc, bacau, arta, scara, locatari,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed