Naratorul documentarului "Vin romanii" s-a intors la Cluj. Ce le raspunde celor care il acuza ca a murdarit imaginea tarii

Ultimul update: Marti 03 Martie 2015 06:58
Data publicarii: Sambata 28 Februarie 2015 18:17
Categorie: Social

Celebritatea pe care i-a adus-o documentarul britanic "Vin romanii!" nu ii poarta noroc - spune chiar naratorul serialului realizat de televiziunea Channel 4.

Alex Fechete, vocea care spune povestile romanilor pe larg, s-a intors in tara dezamagit de Londra. In doua saptamani a inteles ca banii nu se fac asa usor pe meleaguri straine si a revenit acasa, la groapa de gunoi a orasului Cluj-Napoca.

Asa deschidea Alex Fechete seria de povesti ale romanilor ajunsi in Marea Britanie, semnata Channel 4. In cadrul documentarului "Vin romanii!", vocea lui prezinta toate personajele, inclusiv pe el.

Alex locuieste intr-o cocioaba, langa groapa de gunoi a orasului Cluj-Napoca. Este casatorit si are un copil mic. Pentru el a vrut sa castige mai mult si a plecat in Anglia in cautarea fericirii.

Alex Fechete: "Eu nu castig nici minimum, nici maximum, castig 230 de lire pe luna."

Documentarul "Vin romanii'', difuzat de Channel 4, criticat de realizatorii "Wild Carpathia": Suntem jenati de ignoranta lor

Dupa doua saptamani in care a lucrat la o vulcanizare din Londra, a inteles ca nu se va imbogati si s-a hotarat sa se intoarca.

Alex Fechete, naratorul documentarului "Vin romanii!": "Am fost in multe tari in care mi-am incercat norocul, dar cred ca singura tara in care ma simt bine si in care imi place este Romania, chiar daca se poarta cu mine ca o mama vitrega."

Documentarul "Vin romanii" a starnit numeroase controverse, insa naratorul, Alex, se apara si declara cu mana pe inima ca a spus in toate povestile numai adevarul.

Alex Fechete, naratorul documentarului "Vin romanii!": "Eu am vrut sa reprezint situatia noastra si sa arat ca exista locuri ca acestea si ca atunci cand esti rrom esti asociat cu tot ceea ce e rau, cu groapa de gunoi. Oamenii care ma acuza ca am murdarit imaginea Romaniei pot sa zica ca situatia in care ma aflu nu exista sau oamenii care sunt in documentar nu exista este ceva fictiv?"

Acum, Alex nu mai vrea sa auda de strainatate. Vrea sa ramana in tara si sa duca o misiune nobila: e voluntar intr-o asociatie care sprijina comunitatile de romi.

Alex Fechete, naratorul documentarului "Vin romanii!": "Eu sunt legatura dintre asociatie si oameni, daca sunt probleme in comunitate de sanatate, daca nu au acte sau exista probleme de abandon scolar anunt echipa iar ea vine in ajutor."

Channel 4 a difuzat episodul 2 din documentarul

Channel 4 a difuzat episodul 2 din documentarul "Vin romanii". "Starile se impart intre mila si indignare"

Biciclete

25.000 de vouchere în valoare de 500 de lei pentru biciclete, anunțate de Primăria Capitalei

La 36 de ani, un bărbat s-a înscris în clasa I. ”Am învățat bastonașele, trec la litere acum”

Un fost soldat a ucis un om pentru că ura persoanele care își plimbă câinii

7000 de muncitori se tem că vor ajunge șomeri. Guvernul a blocat vânzarea Șantierului Naval Mangalia

Postul Paştelui, o adevărată provocare pentru români. Produsele care înlocuiesc carnea

Inedit! Un bărbat va primi mii de euro despăgubire de la primărie, după ce a fost mușcat de un maidanez

Noua Dreapta

Noua Dreaptă va protesta față de redifuzarea filmului "120 bătăi pe minut"

Bărbatul dispărut acum 3 săptămâni, în drum spre Italia, găsit la Constanța. Cu câți bani a plecat de acasă

Spectacol la Târgu Jiu, cu ocazia împlinirii a 142 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi

Pedofilul „sadist”, lector la o prestigioasă universitate, condamnat la 32 de ani de închisoare. Cum își șantaja victimele

Hanna, o fetiță de 3 ani diagnosticată cu tumora Wilms grad 4, are nevoie de ajutor

La 142 de ani de la nasterea lui Brâncuși, Muzeul de Artă a avut porțile închise