Au inceput angajarile in sanatate. Se cauta peste 900 de doctori. LISTE

Ultimul update: Luni 15 Octombrie 2012 16:10
Data publicarii: Marti 21 Septembrie 2010 00:00
Categorie: Social

UPDATE: Daca aveti scoala de profil, acum este momentul sa prindeti un post mai bun. Cei din Ministerul Sanatatii anunta ca au centralizat lista cu locurile vacante care vor fi scoase la concurs. Vedeti listele cu posturi, in articol!


Cele mai multe posturi deblocate sunt in spitalele din municipiul Bucuresti, dar si in judetele Cluj, Timis si Iasi. Peste 100 in fiecare.

Cu prioritate sunt cautati doctori specialisti in reanimare, chirurgie, radiologie si neonatologie. Chiar si asa reprezentantii medicilor spun ca nu cred ca vor fi doritori din cauza salariilor si estimeaza ca din cele peste 2000 de posturi daca se vor ocupa 200. Asta pentru ca daca pe un salariu de 3000 de lei ar mai fi doritori, pentru unul de 900 de lei nu se va inghesui nimeni. Plus ca in spitalele orasenesti multi se gandesc de doua ori sa isi inceapa cariera medicala.

La Spitalul Orasenesc din Bumbesti Jiu este mare nevoie de doua asistente si de 2 medici, unul in reanimare, altul la recuperare. Cei care vor sa lucreze aici trebuie sa se astepte insa la un program incarcat.

Tot in Gorj, dar la 70 de km distanta functioneaza Spitalul Motru. Pe site-ul unitatii sunt afisate 6 posturi vacante insa ministerul a deblocat numai doua la Reanimare si Pediatrie. Primarul este atat de disperat sa vina macar un specialist la el in oras inca pluseaza.

" E bine si asa rau ", spun si cei din conducerea Spitalului judetean Alba care au voie sa angajeze doar 4 doctori si 5 asistente desi ar trebui sa fie de doua ori mai multi.

Concursurile de ocupare a posturilor vor incepe in luna noiembrie.  Lista posturilor vacante pe unitati sanitare, categorii de personal si specialitati medicale pentru care vor fi demarate procedurile de scoatere la concurs a fost publicata, luni seara, de Ministerul Sanatatii pe site-ul institutiei, la adresa www.ms.ro.

Astfel, potrivit documentului, Ministerul Sanatatii scoate la concurs 2.322 de posturi, din care 218 pentru serviciile de ambulanta. Cele mai multe posturi care vor fi scoase la concurs de catre Ministerul Sanatatii sunt destinate asistentilor medicali - 1.075, urmeaza 963 pentru medici, 67 pentru farmacisti si 217 pentru personalul auxiliar, printre care infirmieri, ingrijitori, soferi de ambulanta.

Cseke confirma: Am cerut Guvernului deblocarea posturilor din sanatate

Sistemul medical este in haos, unul din 5 romani moare cu zile

Sistemul medical este in haos, unul din 5 romani moare cu zile

cursuri auto

Instructorii auto refuză cursuri gratuite de conducere defensivă: ”Dă-ne direct diploma”

Protest al persoanelor cu dizabilități

Beneficiile pepenelui verde cu miez galben

Spațiu locativ

Locuințele din România, cele mai mici și mai aglomerate din UE

O familie cu 6 copii trăiește într-o garsonieră de 30 de metri pătraţi

Subiecte BAC 2017 ROMÂNĂ, sesiunea de toamnă