Metroul din Drumul Taberei s-a oprit la tribunal. Cum arată stațiile de pe Magistrala 5

×
Codul embed a fost copiat

Metroul din Drumul Taberei este blocat în instanţă, iar uşile se vor deschide după finalizarea contestaţiilor depuse la licitaţia pentru sistemele de automatizare şi securitate.

În rest, şinele vor fi montate până la toamnă şi staţiile sunt aproape gata. Le-au filmat Vitalie Cojocari şi Mihai Bucşa, care au ajuns în noile galerii.

Prima garnitură care circulă oficial pe Magistrala 5 este o drezină. Cu ajutorul ei au fost montate 9 kilometri de şină din cei 14, iar până în octombrie sinele vor fi la locul lor. Constructorii laudă calitatea lucrărilor.

Finisajele staţiilor sunt în linie dreaptă. Eroilor, o staţie cu iluminator şi pereţi oblici, a ajuns la 60%. Academia Militară la 40%.

Vitalie Cojocari: "Urmează stația Orizont, cu peronul pe partea dreaptă. Stația este finisata în proporție de 98%. Şi își aşteaptă călătorii. De altfel, un specific al magistralei 5 este ca toate peroanele sunt pe mijloc."

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Pentru staţia Favorit, constructorul s-a inspirat din simbolurile fostului cinematograf cu acelaşi nume, acum o ruină. Iar staţia Tudor Vladimirescu aminteşte de lego, în timp ce staţia Parcul Drumul Taberei va fi colorată în verde.

Staţiile Romancierilor, Brâncuşi sunt practic terminate. La Râul Doamnei şi la Valea Ialomiţei lucrările au ajuns la 40, respectiv 91%.

Stația Romancierilor - 98 %
Stația Brâncuși - 98%
Stația Râul Doamnei - 40 %
Stația Stația și Depoul Valea Ialomiței - 91 %

Deşi nu ar mai fi mult de muncit, Metrorex nu ştie dacă vom merge cu metroul din Drumul Taberei anul acesta sau în 2019.

Pentru că licitaţia este contestată, firma câştigătoare nu poate monta sistemele de automatizare şi siguranţă, care frânează trenurile în situaţii de urgenţă. Aceste lucrări durează 9 luni şi vor începe când contestaţia va fi respinsă. Altfel, ne aşteaptă noi licitaţii.

Reamintim ca Metrorex analizează posibilitatea implementării în staţia de metrou Victoriei 1 a unui sistem de protecţie a călătorilor ce presupune instalarea de platforme cu uşi culisante la peron, însă la acest moment nu există o sursă de finanţare certă.

“Pentru sporirea siguranţei cetăţenilor la metrou, Asocierea TIAB - Grupul Vinci Logic IT Consult SRL a propus Metrorex implementarea unui ‘sistem de protecţie a călătorilor din staţiile de metrou prin instalarea de platforme cu uşi culisante la peron’, în staţia de metrou Victoriei 1. Ca orice propunere primită, în acest sens, se poartă discuţii pentru stabilirea căilor de urmat pentru propunerea tehnică, clarificarea aspectelor tehnice şi a celor legale pentru implementare unui astfel de proiect pilot”, precizează compania.

Proiectul vine în urma crimei comise în decembrie 2017 de Magdalena Şerban, care a omorât o tânără după ce a împins-o pe şinele de metrou în staţia Dristor

Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
Metrorex discută o ofertă pentru montarea de uși de siguranță la Victoriei
Metrorex discută o ofertă pentru montarea de uși de siguranță la Victoriei

Metrorex analizează posibilitatea implementării în staţia de metrou Victoriei 1 a unui sistem de protecţie a călătorilor ce presupune instalarea de platforme cu uşi culisante la peron, însă la acest moment nu există o sursă de finanţare certă.

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor, la nivel declarativ, România.

Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”
Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”

Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, despre problema concediilor medicale, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale.