Masterchef Catalin, retete si mituri despre friptura de miel. "De ce sa bati mielul? Ce-ai cu el?"

Ultimul update: Sambata 20 Octombrie 2012 21:01
Data publicarii: Vineri 13 Aprilie 2012 20:03
Categorie: Social

Prima va iesi rumena, crocanta si bine aromata, doar ca se adreseaza celor care n-au griji cu silueta. A doua e insa usoara, fara grasimi si, mai ales, incredibil de simpla - pe langa miel, veti pune doar apa si sare.

 

Intai punem deoparte o pulpa din spate si doua tambale, adica zona de coaste, cu tot cu cotlete. Apoi demontam un mit. Vinul si mielul stau alaturi ... doar pe masa. Marinarea, spune maestrul, e un moft.

"Mielul asta e fraged. Aici nu merge cu fragezit, cu batut. Ce-ai cu el, de ce sa-l bati? Bati unu mai batran"

Catalin Scarlatescu a pregatit un balsam parfumat pentru carnea din tava. Usturoi zdrobit, piper proaspat pisat, frunze de cimbru si crengute de rozmarin verde.

"In afara de uleiul de masline, pe care l-am adoptat noi foarte bine in tara asta, n-am pus alte ingrediente mai spectaculoase"

Cum sa faci un drob ca un adevarat MasterChef. Gateste-l dupa reteta lui Catalin Scarlatescu

Spectaculos este insa modul in care se inveleste friptura- un rand de folie speciala de plastic si doua de aluminiu.

Abia dupa doua ore de sauna, fripturile sunt descoperite. Si prind, pe langa mirosuri imbatatoare, nuante de caramel. Catalin testeaza cu insistenta produsul finit.

"Prima data, trebuie sa vad eu. Daca nu e bun, inventez altceva"

E bun, dar tot ii cerem sa vina cu o varianta "light". Gospodinele vor gust, dar nu si kilograme in plus.

Ingrediente: pulpa din spate, sare, apa si multa rabdare. "Daca ai curajul sa-l incerci, intre 4 si 5 ore" spune Catalin.

Daca renuntam la felia de paine unsa cu usturoi calit in ulei, scapam cu 300 de kalorii pe portie.

In fine, cheful de la Howard Johnson admite ca stie sa prezinte friptura la masa si intr-o varianta terta, schimbandu-i textura si aspectul: o noua fita a bucatariei de lux, stilul molecular.

Cum ar arata friptura de miel, in varianta moleculara? "O bila calda, un fel de jeleu".

 

Cum sa faci o ciorba de miel ca un adevarat MasterChef. Reteta juratului Catalin Scarlatescu

Cum sa faci o ciorba de miel ca un adevarat MasterChef. Reteta juratului Catalin Scarlatescu

Primarul general al capitalei, Gabriela Firea, prezintă împreună cu primarii celor 6 sectoare ale Municipiului București un raport de activitate în primul an de mandat

Firea vrea referendum în Bucureşti pentru taxa de mediu. "Au venit toate rablele din Europa"

Un manager din România vrea să angajeze 1.000 de oameni şi nu găseşte niciunul

Soluția găsită de un primar pentru a convinge tinerii să rămână în sat

Târg de joburi la Suceava. Un bărbat care a lucrat doar la cules de mere până la 35 de ani vrea minim 1.500 de lei net

A aflat că are cancer în ziua în care a născut. Cum o puteți ajuta pe tânără

Fotografiile de toamnă, o afacere profitabilă pentru organizatorii de sejururi foto

Festivalul Familiei

”Festivalul Familiei”: ocazia perfectă pentru părinți de a petrece mai mult timp cu copiii

Sute de oameni au cerut, în stradă, legalizarea parteneriatului civil

O tânără cu scleroză multiplă a rămas fără pensie, după ce a publicat un volum de poezii

Prețul cărnii de porc a scăzut cu 10% la poarta fermei, dar nu și în magazine

Grădiniţă-fantomă, într-un sat din Mureş. "E frumos, păcat că nu funcţionează"

Jumătate dintre studenţii români abandonează înainte de absolvire. "Când nu ai ce mânca, nu îţi pasă de diplomă"