Masterchef Catalin, retete si mituri despre friptura de miel. "De ce sa bati mielul? Ce-ai cu el?"

Ultimul update: Sambata 20 Octombrie 2012 21:01
Data publicarii: Vineri 13 Aprilie 2012 20:03
Categorie: Social

Prima va iesi rumena, crocanta si bine aromata, doar ca se adreseaza celor care n-au griji cu silueta. A doua e insa usoara, fara grasimi si, mai ales, incredibil de simpla - pe langa miel, veti pune doar apa si sare.

 

Intai punem deoparte o pulpa din spate si doua tambale, adica zona de coaste, cu tot cu cotlete. Apoi demontam un mit. Vinul si mielul stau alaturi ... doar pe masa. Marinarea, spune maestrul, e un moft.

"Mielul asta e fraged. Aici nu merge cu fragezit, cu batut. Ce-ai cu el, de ce sa-l bati? Bati unu mai batran"

Catalin Scarlatescu a pregatit un balsam parfumat pentru carnea din tava. Usturoi zdrobit, piper proaspat pisat, frunze de cimbru si crengute de rozmarin verde.

"In afara de uleiul de masline, pe care l-am adoptat noi foarte bine in tara asta, n-am pus alte ingrediente mai spectaculoase"

Cum sa faci un drob ca un adevarat MasterChef. Gateste-l dupa reteta lui Catalin Scarlatescu

Spectaculos este insa modul in care se inveleste friptura- un rand de folie speciala de plastic si doua de aluminiu.

Abia dupa doua ore de sauna, fripturile sunt descoperite. Si prind, pe langa mirosuri imbatatoare, nuante de caramel. Catalin testeaza cu insistenta produsul finit.

"Prima data, trebuie sa vad eu. Daca nu e bun, inventez altceva"

E bun, dar tot ii cerem sa vina cu o varianta "light". Gospodinele vor gust, dar nu si kilograme in plus.

Ingrediente: pulpa din spate, sare, apa si multa rabdare. "Daca ai curajul sa-l incerci, intre 4 si 5 ore" spune Catalin.

Daca renuntam la felia de paine unsa cu usturoi calit in ulei, scapam cu 300 de kalorii pe portie.

In fine, cheful de la Howard Johnson admite ca stie sa prezinte friptura la masa si intr-o varianta terta, schimbandu-i textura si aspectul: o noua fita a bucatariei de lux, stilul molecular.

Cum ar arata friptura de miel, in varianta moleculara? "O bila calda, un fel de jeleu".

 

Cum sa faci o ciorba de miel ca un adevarat MasterChef. Reteta juratului Catalin Scarlatescu

Cum sa faci o ciorba de miel ca un adevarat MasterChef. Reteta juratului Catalin Scarlatescu

crima

Fetiță de 8 ani, înjunghiată mortal de tatăl său. Imaginea postată de criminal cu câteva ore înainte

Medic român stabilit în Germania, despre proteste: ”Toată clasa politică este vinovată”

Afumătorile se umplu cu preparate pentru Paște. Mezelarii lucrează la foc continuu

Jurnalul ”Marșului Speranței” de 450 de km, de la Cluj la București. ”Am ajuns să strigăm jos comunismul”

Tudor Chirilă, despre legile justiției: ”Vor transforma România în Disneylandul corupților”

“Corupţia ucide”: Există posibilitatea unor încercări de deturnare a manifestanţilor către Palatul Cotroceni

copil ciocolata

Starea copilului tratat cu ciocolată într-un spital din Iași, după 4 luni de la internare

Primăria Galaţi vrea purificatoare pe motiv că apa de la robinet ar conţine substanţe periculoase

Părerile adolescenților despre homosexualitate. Psihologi: Sunt influenţaţi de părinți

80% dintre hoteluri sunt ocupate pentru acest weekend. Turiștii au dat năvală la munte

Gestul care l-a făcut erou pe un jandarm din Hunedoara. ”A observat persoana și i-a acordat primul ajutor”

Protest uriaș anunțat sâmbătă seară în Capitală. ”Spune nu corupției”