Masterchef Catalin, retete si mituri despre friptura de miel. "De ce sa bati mielul? Ce-ai cu el?"

Ultimul update: Sambata 20 Octombrie 2012 21:01
Data publicarii: Vineri 13 Aprilie 2012 20:03
Categorie: Social

Prima va iesi rumena, crocanta si bine aromata, doar ca se adreseaza celor care n-au griji cu silueta. A doua e insa usoara, fara grasimi si, mai ales, incredibil de simpla - pe langa miel, veti pune doar apa si sare.

 

Intai punem deoparte o pulpa din spate si doua tambale, adica zona de coaste, cu tot cu cotlete. Apoi demontam un mit. Vinul si mielul stau alaturi ... doar pe masa. Marinarea, spune maestrul, e un moft.

"Mielul asta e fraged. Aici nu merge cu fragezit, cu batut. Ce-ai cu el, de ce sa-l bati? Bati unu mai batran"

Catalin Scarlatescu a pregatit un balsam parfumat pentru carnea din tava. Usturoi zdrobit, piper proaspat pisat, frunze de cimbru si crengute de rozmarin verde.

"In afara de uleiul de masline, pe care l-am adoptat noi foarte bine in tara asta, n-am pus alte ingrediente mai spectaculoase"

Spectaculos este insa modul in care se inveleste friptura- un rand de folie speciala de plastic si doua de aluminiu.

Abia dupa doua ore de sauna, fripturile sunt descoperite. Si prind, pe langa mirosuri imbatatoare, nuante de caramel. Catalin testeaza cu insistenta produsul finit.

"Prima data, trebuie sa vad eu. Daca nu e bun, inventez altceva"

E bun, dar tot ii cerem sa vina cu o varianta "light". Gospodinele vor gust, dar nu si kilograme in plus.

Ingrediente: pulpa din spate, sare, apa si multa rabdare. "Daca ai curajul sa-l incerci, intre 4 si 5 ore" spune Catalin.

Daca renuntam la felia de paine unsa cu usturoi calit in ulei, scapam cu 300 de kalorii pe portie.

In fine, cheful de la Howard Johnson admite ca stie sa prezinte friptura la masa si intr-o varianta terta, schimbandu-i textura si aspectul: o noua fita a bucatariei de lux, stilul molecular.

Cum ar arata friptura de miel, in varianta moleculara? "O bila calda, un fel de jeleu".

 

Cum sa faci o ciorba de miel ca un adevarat MasterChef. Reteta juratului Catalin Scarlatescu

Cum sa faci o ciorba de miel ca un adevarat MasterChef. Reteta juratului Catalin Scarlatescu

coada pasapoarte

Noul sediu al Serviciului de Paşapoarte, din mall-ul Plaza România, va fi deschis de luni, de la ora 8.30

"Clientul misterios", modalitatea patronilor de a-şi verifica angajaţii

Cea mai mare hartă vie din lume a fost realizată, vineri seară, în judeţul Mureş

asistati social

Programul "Prima chirie", lansat de Guvern în urmă cu mai bine de două luni, la un pas de eşec

Adevăratul motiv pentru care a fost anulată licitația pentru autobuze noi în București

România, afectată grav de secetă. Cultivatorii din sudul țării sunt disperați