Maraton pe 680 de trepte, in cea mai inalta cladire din Romania. Peste 800 de oameni au alergat in scopuri caritabile

Ultimul update: Marti 26 Ianuarie 2016 07:02
Data publicarii: Sambata 23 Ianuarie 2016 17:37
Categorie: Social

Peste 800 de oameni s-au intrecut sa urce cat mai repede pana in varful cele mai inalte cladiri din Romania. Cursa, organizata pentru cauze nobile si ajunsa la a treia editie, nu a fost una usoara.

Cei care au spus "da" provocarii au avut de urcat 680 de trepte pana la linia de sosire de la etajul 34. Sute de ambitiosi au pornit in ceea ce multi au numit "cea mai grea si provocatoare cursa de pana acum". Sunt oameni de toate varstele pentru care sportul a devenit un mod de viata.

Leonard Barbu: "E clar ca trebuie sa dai tot, nu trebuie sa ramai la final cu energie, cred ca se observa asta. A fost dificil? Va uitati la mine... deci da, a fost"

Florin Munteanu, campionul ultimelor doua editii, a reusit sa cucereasca locul intai si de aceasta data. A urcat de la parter pana in varful cladirii, la 119 metri inaltime, in doar 3 minute.

Florin Munteanu, castigatorul la categoria Individual: "Este foarte intens, urci pulsul, foarte ridicat in permanenta si aici intervine mentalul: trebuie sa stii sa contracarezi senzatiile care iti spun opreste-te."

Doi soti din SUA au decis sa faca sacrificii pentru a-si dona jumatate din venituri oamenilor nevoiasi: "Avem tot ce trebuie"

Restul participantilor au ajuns si ei la linia de sosire, fiecare cum a putut.

Sabina: "Mult mai greu decat ma asteptam. Speram sa alerg tot drumul, dar se pare ca am fost inconstienta. Am alergat jumatate si am mers jumatate. Am obtinut un timp de 7 minute, e ok pentru prima data."

Paula Iacob: "Un pic cam greu pentru cineva care este amator si antrenament mai putin. Oricum a fost frumos. "

Toti acesti oameni alearga pentru promovarea unui stil de viata sanatos, dar si pentru o cauza nobila. Unii vor sa-i ajute pe copiii de la tara sa continue sa mearga la scoala. Altii lupta pentru oamenii bolnavi, pentru un mediu mai curat ori pentru dotarea unitatilor de invatamant"

Ruxandra Grinzeanu, organizator: "Toti banii stransi se vor duce catre 4 ONG-uri. Anul acesta am ales sa diversificam cauzele: vom avea pe cei de la HOSPICE, Mia's Children, World Vision si Mai mult Verde."

Dupa incheierea competitiei, s-a dat startul stafetei de 24 de ore. 4 echipe a cate 6 alergatori vor incerca sa obtina pana duminica dupa-amiaza cele mai multe urcari pentru a fi declarati marii castigatori.
 

Redirectionarea a 20% din impozitul pe profit ar aduce 400 de mil. de euro in spitalele romanesti. ONG-ul care salveaza vieti

Redirectionarea a 20% din impozitul pe profit ar aduce 400 de mil. de euro in spitalele romanesti. ONG-ul care salveaza vieti

masina de politie

O fată de doar 16 ani este cercetată pentru ”proxenetism în formă continuată”

Gabriela Firea anunță cumpărarea a 400 de autobuze noi, la ”standarde moderne”, pentru București

Profesorii ies în stradă. Sindicaliștii din FSLI vor picheta Ministerul Muncii

Profesia de militar, promovată la Suceava de Forţele Navale Române

Tradiții la intrarea în postul Paștelui, în Sebeș: localnicii alungă spiritele rele cu ”opaițele”

A început Postul Paștelui. Fructele și legumele s-au scumpit

saschiz

Locuitori din Saschiz, amendați de autorități după ce și-au renovat casele

Târgul în care produsele tradiționale sunt epuizate după 2 ore: ”Nu pun nevasta la gătit, copilul e sănătos”

Ghicitoare asistată social în Răcari - Dâmbovița: ”Am ghicit pe băț că o să muncesc”

Centre de informare turistică inutile. Un primar recunoaște că angajații nu au de lucru

Cursuri de specializare pe banii companiei pentru tinerii români. ”Am ajuns șef de vânzări”

Mesaj dur adresat Vioricăi Dăncilă de mama unui copil cu autism: ”Scuzele tale nu ajung”