Maraton pe 680 de trepte, in cea mai inalta cladire din Romania. Peste 800 de oameni au alergat in scopuri caritabile

Ultimul update: Marti 26 Ianuarie 2016 07:02
Data publicarii: Sambata 23 Ianuarie 2016 17:37
Categorie: Social

Peste 800 de oameni s-au intrecut sa urce cat mai repede pana in varful cele mai inalte cladiri din Romania. Cursa, organizata pentru cauze nobile si ajunsa la a treia editie, nu a fost una usoara.

Cei care au spus "da" provocarii au avut de urcat 680 de trepte pana la linia de sosire de la etajul 34. Sute de ambitiosi au pornit in ceea ce multi au numit "cea mai grea si provocatoare cursa de pana acum". Sunt oameni de toate varstele pentru care sportul a devenit un mod de viata.

Leonard Barbu: "E clar ca trebuie sa dai tot, nu trebuie sa ramai la final cu energie, cred ca se observa asta. A fost dificil? Va uitati la mine... deci da, a fost"

Florin Munteanu, campionul ultimelor doua editii, a reusit sa cucereasca locul intai si de aceasta data. A urcat de la parter pana in varful cladirii, la 119 metri inaltime, in doar 3 minute.

Florin Munteanu, castigatorul la categoria Individual: "Este foarte intens, urci pulsul, foarte ridicat in permanenta si aici intervine mentalul: trebuie sa stii sa contracarezi senzatiile care iti spun opreste-te."

Doi soti din SUA au decis sa faca sacrificii pentru a-si dona jumatate din venituri oamenilor nevoiasi: "Avem tot ce trebuie"

Restul participantilor au ajuns si ei la linia de sosire, fiecare cum a putut.

Sabina: "Mult mai greu decat ma asteptam. Speram sa alerg tot drumul, dar se pare ca am fost inconstienta. Am alergat jumatate si am mers jumatate. Am obtinut un timp de 7 minute, e ok pentru prima data."

Paula Iacob: "Un pic cam greu pentru cineva care este amator si antrenament mai putin. Oricum a fost frumos. "

Toti acesti oameni alearga pentru promovarea unui stil de viata sanatos, dar si pentru o cauza nobila. Unii vor sa-i ajute pe copiii de la tara sa continue sa mearga la scoala. Altii lupta pentru oamenii bolnavi, pentru un mediu mai curat ori pentru dotarea unitatilor de invatamant"

Ruxandra Grinzeanu, organizator: "Toti banii stransi se vor duce catre 4 ONG-uri. Anul acesta am ales sa diversificam cauzele: vom avea pe cei de la HOSPICE, Mia's Children, World Vision si Mai mult Verde."

Dupa incheierea competitiei, s-a dat startul stafetei de 24 de ore. 4 echipe a cate 6 alergatori vor incerca sa obtina pana duminica dupa-amiaza cele mai multe urcari pentru a fi declarati marii castigatori.
 

Redirectionarea a 20% din impozitul pe profit ar aduce 400 de mil. de euro in spitalele romanesti. ONG-ul care salveaza vieti

Redirectionarea a 20% din impozitul pe profit ar aduce 400 de mil. de euro in spitalele romanesti. ONG-ul care salveaza vieti

ie, model de culoare, londra,

Cum au reacționat românii la un clip cu o femeie de culoare care poartă ie tradițională. VIDEO

Angajații DGASPC din Vaslui foloseau telefoanele de serviciu pentru a apela liniile erotice

Planul prin care bijuteriile arhitecturale ale Timișoarei au fost reabilitate

Oamenii care îşi decorează casele mai devreme pentru sărbători sunt mai fericiţi

Mai mulți romi au protestat în Baia Mare, nemulțumiți de noile locuințe sociale

Bărbatul care și-a înjunghiat iubita în spital spune că a făcut o criză de gelozie

bani

Economiile unei pensionare, returnate de un șofer de maxi-taxi

Un orădean a returnat un portofel găsit în gunoi. Câți bani i-a dat proprietarul

25 de copii din Buzău, botezați simultan

300 de elevi din Iași întind o mână de ajutor copiilor din familii sărace

O deputată vrea să schimbe legea hărțuirii sexuale. Mărturiile tinerelor hărțuite pe stradă

Manualele de clasa a V-a nu au ajuns nici azi în toate școlile. Ministerul a plătit 13 milioane de lei