KFC isi cere scuze pentru reclama cu piticul care se arunca din Turnul Chindiei: "Nu am dorit sa denigram orasul"

×
Codul embed a fost copiat

KFC, compania pentru care s-a filmat un clip publicitar in care un barbat gol se arunca de pe Turnul Chindiei, intr-o galeata mica, le cere scuze celor care s-au simtit ofensati de aceste imagini.

Parerile de rau vin la o zi dupa ce primarul din Targoviste a gasit reclama si a amenintat firma cu judecata, daca nu o retrage de la difuzare. Autoritatile din Dambovita considera ca spotul a adus prejudicii de imagine vechii cetati de scaun a Tarii Romanesti.

Clipul publicitar in care un barbat de statura mica se arunca dezbracat de pe Turnul Chindiei din Targoviste a fost creat pentru un lant international. Desi a fost difuzat doar in Germania, s-a raspandit pe internet si a starnit indignare.

"Nu cred ca a vrut sa fie Dracula, ca el nu era atat de mic", este de parere un turist.

"Oooo, Dumnezeule! Teribil! E ingrozitor!" - exclama cateva turiste straine.

Citește și
pelerinaj targoviste
Pelerinaj la Targoviste, dupa ce o icoana a Sfintei Parascheva ar fi inceput sa lacrimeze. Cine a vazut primul "minunea"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Primarul din Targoviste a catalogat clipul drept "ofensator si revoltator" si a amenintat compania cu judecata. La o zi dupa izbucnirea scandalului, cei de la KFC, care au comandat spotul publicitar, au reactionat.

"In niciun moment nu ne-am dorit sa denigram orasul Targoviste sau Romania. Din contra, am ales cu buna stiinta Targoviste ca locatie pentru a filma reclama, deoarece orasul se mandreste cu unul dintre cele mai frumoase turnuri din Europa. Am dorit sa prezentam o situatie exagerata, absurda, cum ar fi un barbat gol sarind intr-o galeata mica. Ii rugam pe locuitorii din Targoviste sa ne accepte scuzele" - se aratat intr-un comunicat transmis de compania de fast-food

Cristian Stan, primarul municipiului Targoviste: "Eu cred ca este o victorie a celor care s-au implicat, care au reactionat. Vom reveni si noi cu o adresa catre KFC sa vedem daca vor retrage si spotul respectiv. Si-au cerut scuze. Asta inseamna asumarea unei erori care a fost facuta, dar vrem sa ne atingem si acest obiectiv."

Cei care au in administrare Turnul Chindiei au primit de la firma care s-a ocupat de realizarea reclamei aproape 2.000 de euro. Sustin insa ca in contract era prevazut faptul ca spotul nu va aduce prejudicii monumentului istoric.

Marius Stanescu, reprezentant Complex Muzeal Curtea Domneasca: "Juristii analizeaza contractul. In momentul in care vom avea o decizie finala, vom reveni cu declaratii."

Realizatorii spotului publicitar spun ca au ales Romania pentru ca este o tara apreciata de directorii artistici, iar echipele locale de productie sunt valoroase.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Primarul din Targoviste ameninta KFC Germania cu un proces. Clipul
Primarul din Targoviste ameninta KFC Germania cu un proces. Clipul "jignitor" filmat de companie in Turnul Chindiei. VIDEO

Un clip publicitar filmat pentru un lant international de fast food a rascolit vechea cetate de scaun a Tarii Romanesti, Targoviste.

Pelerinaj la Targoviste, dupa ce o icoana a Sfintei Parascheva ar fi inceput sa lacrimeze. Cine a vazut primul
Pelerinaj la Targoviste, dupa ce o icoana a Sfintei Parascheva ar fi inceput sa lacrimeze. Cine a vazut primul "minunea"

O biserica din Targoviste s-a transformat in loc de pelerinaj dupa ce o icoana ar fi inceput sa lacrimeze, dupa cum povesteste preotul paroh.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.