Judetul unde politistii nu vor sa mai dea amenzi in semn de protest pentru lefurile mici. "Banii sunt la noi in pix"

Ultimul update: Joi 23 Martie 2017 00:09
Data publicarii: Luni 20 Martie 2017 14:52
Categorie: Social
politia rutiera

Vestea protestului „Avertisment” s-a raspandit repede pe Facebook, mai ales printre soferi, care s-au bucurat ca vor scapa de amenzi, cel putin intr-un judet din Romania.

Intr-o postare publicata pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol Dolj, agentii s-au declarat revoltati declaratiile ministrului de Finante privind impactul bugetar al maririi salariilor politistilor si au ales o forma inedita de a protesta. Oamenii legii ameninta ca timp de 2 luni nu vor amenda soferii care nu respecta regulile de circulatie, conducatorii auto urmand sa fie penalizati prin simple avertismente in loc de sanctiuni contraventionale.

In aceeasi postare sunt prezentate pierderile pe care bugetul le-ar putea inregistra in doua luni daca acest protest se va extinde la nivel national. Conform sindicalistilor, statul ar pierde in acest fel nu mai putin de 20 milioane de euro neincasati din. „Banii sunt la noi in pix”, afirma ei, „Haideti sa punem in aplicare aceasta forma de protest”.

Politistii se declara extrem de nemultumiti de faptul ca banii din buget sunt nu sunt directionati catre salariile angajatilor din M.A.I ci catre alte surse. Joia trecuta, dupa un amplu protest al politistilor, ministrul Carmen Dan le-a transmis acestora prin intermediul liderilor de sindicat ca nu poate sa le dea mai multi bani.

Agentii au cerut atunci ca salariul functiei de baza sa fie cat salariul minim brut pe tara, adica 1450 de lei. In prezent aceasta se calculeaza la salariul din 2009, de 600 de lei, la care se adauga sporuri ca sume compensatorii. Asa se face ca 40.000 de politisti ar fi incasat lefuri mai mici decat salariul minim pe economie.

politia rutiera Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Parlamentarii USR au depus in Parlament un proiect de modificare a Codului Rutier. Ce amenzi ar putea fi micsorate

Parlamentarii USR au depus in Parlament un proiect de modificare a Codului Rutier. Ce amenzi ar putea fi micsorate

pepeni

Vânzătorii de pepeni ignoră complet legea privind etichetarea

”Tigrul platanului” a invadat Capitala. Ce spun medicii despre mușcătura insectei

Au nevoie de ajutor după ce le-a ars casa: ”Am ramas cu hainele de pe noi”

vaslui

Românii care așteaptă și 8 luni pentru a da ”traseul” pentru permisul auto

Un primar din județul Prahova, acuzat de hărțuire și discriminare

Cozile la paşapoarte nu s-au terminat, deşi responsabilii au susţinut că au luat măsuri