"Cod rosu" pentru nuntile cu peste 400 de invitati din satele ardelenesti. Decizia luata de ISU dupa tragedia din Colectiv

Ultimul update: Sambata 30 Ianuarie 2016 07:03
Data publicarii: Miercuri 27 Ianuarie 2016 18:54
Categorie: Social

Cod rosu la nuntile din satele din Ardeal. Mirii care au peste 400 de invitati nu mai au unde sa tina petrecerea, in conditiile in care pompierii au dat aviz negativ caminelor culturale.
 

Legea nu permite organizarea evenimentelor daca numarul invitatilor depaseste capacitatea salii, asa ca primariile sunt disperate si incearca sa gaseasca o solutie de avarie, cum ar fi salile de sport din scoli. Dar si acolo sunt alte probleme.

Asa arata pana acum o nunta intr-un camin cultural din judetul Bistrita. Mirii au 500 de invitati. Prea multi insa, conform reglementarilor ISU luate in seama dupa incendiul de la Colectiv. In aceasta sala, in care ar trebui sa intre doar 200 de oameni, focul ar transforma petrecerea intr-o tragedie.

In cea mai mandra comuna din Feldru, nimeni nu concepe ca la nunti sa vina mai putin de 200 de persoane. Dupa ce ISU de decis ca actuala sala de nunti e prea mica, aceasta a intrat in renovare, iar viitoarele cupluri in panica.

Un singur loc este suficient de mare pentru a gazdui sutele de nuntasi: sala de sport din comuna. Primaria a primit deja avans pentru cateva nunti si o vede drept solutie salvatoare.

Fenomenul "Bridezilla" a ajuns si in Romania. Promotia la rochii de nunta care le-a facut sa se lupte pe viitoarele mirese

Grigore Ciolan, primar Feldru: "Pe perioada cat dureaza lucrarile trebuie sa gasim o solutie. Sala de sport este foarte mare, incap peste 500 de persoane."

Ideea a impartit insa comuna in doua.

Gabriel Ioan Tersanski, directorul scolii din Feldru: "Nu consider potrivit ca activitati ce nu au legatura cu sportul sa se desfasoare in sala de sport. Toti dascalii se opun acestei idei."

Si totusi, sunt cupluri care nici nu vor sa auda de o lista cu mai putini invitati.

Viitor mire: "Am programata nunta de un an de zile. S-a platit avans de un an de zile, 500 de lei, la camin. Sa se faca nunti in sala de sport. Se poate face sa se programeze orele de sport la copii pana joi, vineri si sambata sa se faca nunti."

Cum nici una dintre tabere nu renunta, disputa este transata de ISU. Nici vorba de nunti in sala de sport, daca nu i se va schimba, in acte, destinatia.

Marius Rus, ISU Bistrita-Nasaud: "Pentru a organiza evenimente cum ar fi nuntile, trebuie schimbata destinatie in sala de alimentatie publica. Daca se intentioneza sa se organizeze evenimente mai mare de 200 de persoane, trebuie schimbata inca o data destinatia in sala aglomerata."

Prinsa in corzi, primaria se gandeste la un plan B: un cort suficient de incapator si, mai ales, autorizat, pentru ca petrecerile sase tina legal si fara incidente.

 

Ancheta a politiei, dupa ce o nunta din Gorj s-a terminat cu focuri de arma. Ce au gasit oamenii legii in casele nuntasilor

Ancheta a politiei, dupa ce o nunta din Gorj s-a terminat cu focuri de arma. Ce au gasit oamenii legii in casele nuntasilor

studenti iasi

Jumătate dintre studenţii români abandonează înainte de absolvire. "Când nu ai ce mânca, nu îţi pasă de diplomă"

Salariul cerut de un măcelar român cu șomaj de 600 EUR în Germania: ”Mai bine stau degeaba, decât să muncesc degeaba”

Cum arată în interior cel mai modern vagon al CFR-ului, cu internet și scaune ergonomice. FOTO

Incident straniu în Dâmbovița. Urs filmat în zona de câmpie, departe de pădure

Cristian Mungiu, decorat cu însemnele de Cavaler al Ordinului Naţional de către ambasadoarea Franţei la Bucureşti

Visuri la Cheie. Casă construită de la zero în numai trei săptămâni. GALERIE FOTO

crizanteme

Afacerile cu crizanteme, profitabile în această perioada din an. Investiţiile sunt pe măsură veniturilor

Sute de oameni ies în stradă sâmbătă, pentru a cere statului să legalizeze parteneriatul civil

O senatoare din România a povestit cum a fost hărțuită sexual: Singură în autobuz cu 5 controlori

Rimaru pleacă din funcția de director de la firma Centrade, după acuzațiile de hărțuire sexuală

Aventura unor pasageri rămași ore întregi în câmp, într-un tren CFR. Ce le-a spus Poliția

Copil bolnav de leucemie are nevoie urgentă de ajutor