"Cod rosu" pentru nuntile cu peste 400 de invitati din satele ardelenesti. Decizia luata de ISU dupa tragedia din Colectiv

Ultimul update: Sambata 30 Ianuarie 2016 07:03
Data publicarii: Miercuri 27 Ianuarie 2016 18:54
Categorie: Social

Cod rosu la nuntile din satele din Ardeal. Mirii care au peste 400 de invitati nu mai au unde sa tina petrecerea, in conditiile in care pompierii au dat aviz negativ caminelor culturale.
 

Legea nu permite organizarea evenimentelor daca numarul invitatilor depaseste capacitatea salii, asa ca primariile sunt disperate si incearca sa gaseasca o solutie de avarie, cum ar fi salile de sport din scoli. Dar si acolo sunt alte probleme.

Asa arata pana acum o nunta intr-un camin cultural din judetul Bistrita. Mirii au 500 de invitati. Prea multi insa, conform reglementarilor ISU luate in seama dupa incendiul de la Colectiv. In aceasta sala, in care ar trebui sa intre doar 200 de oameni, focul ar transforma petrecerea intr-o tragedie.

In cea mai mandra comuna din Feldru, nimeni nu concepe ca la nunti sa vina mai putin de 200 de persoane. Dupa ce ISU de decis ca actuala sala de nunti e prea mica, aceasta a intrat in renovare, iar viitoarele cupluri in panica.

Un singur loc este suficient de mare pentru a gazdui sutele de nuntasi: sala de sport din comuna. Primaria a primit deja avans pentru cateva nunti si o vede drept solutie salvatoare.

Fenomenul "Bridezilla" a ajuns si in Romania. Promotia la rochii de nunta care le-a facut sa se lupte pe viitoarele mirese

Grigore Ciolan, primar Feldru: "Pe perioada cat dureaza lucrarile trebuie sa gasim o solutie. Sala de sport este foarte mare, incap peste 500 de persoane."

Ideea a impartit insa comuna in doua.

Gabriel Ioan Tersanski, directorul scolii din Feldru: "Nu consider potrivit ca activitati ce nu au legatura cu sportul sa se desfasoare in sala de sport. Toti dascalii se opun acestei idei."

Si totusi, sunt cupluri care nici nu vor sa auda de o lista cu mai putini invitati.

Viitor mire: "Am programata nunta de un an de zile. S-a platit avans de un an de zile, 500 de lei, la camin. Sa se faca nunti in sala de sport. Se poate face sa se programeze orele de sport la copii pana joi, vineri si sambata sa se faca nunti."

Cum nici una dintre tabere nu renunta, disputa este transata de ISU. Nici vorba de nunti in sala de sport, daca nu i se va schimba, in acte, destinatia.

Marius Rus, ISU Bistrita-Nasaud: "Pentru a organiza evenimente cum ar fi nuntile, trebuie schimbata destinatie in sala de alimentatie publica. Daca se intentioneza sa se organizeze evenimente mai mare de 200 de persoane, trebuie schimbata inca o data destinatia in sala aglomerata."

Prinsa in corzi, primaria se gandeste la un plan B: un cort suficient de incapator si, mai ales, autorizat, pentru ca petrecerile sase tina legal si fara incidente.

 

Ancheta a politiei, dupa ce o nunta din Gorj s-a terminat cu focuri de arma. Ce au gasit oamenii legii in casele nuntasilor

Ancheta a politiei, dupa ce o nunta din Gorj s-a terminat cu focuri de arma. Ce au gasit oamenii legii in casele nuntasilor

grafic evolutie populatie INS

România riscă să devină o ţară de bătrâni, cu doar 12 milioane de locuitori. Dezastrul anunţat de INS

Români opriţi la aeroport fiindcă aveau tot porcul în bagaje. "Pune înapoi cârnatul"

O echipă de ornitologi, vânători, rangeri și autorități de mediu încearcă să salveze o specie de pasăre

Ministrul Pop: Toate manualele de bază vor fi disponibile în format PDF şi digital interactiv

Tudor Chirilă, reacție dură la adresa PSD-ALDE: ”Clanul mafiot e la putere. România este de 2 ori în doliu”

Peste 50% din elevii români au nevoie, zilnic, de cel puțin 3 ore pentru a-și face temele

sosete rosia montana

Vânzările de şosete de lână au explodat în urma protestelor. "Dau şi străinii comandă"

Soluțiile care elimină tragediile de la metrou. Unde se pot adăposti persoanele căzute pe sine

30 de familii din Alba au primit în dar o vacă din rasa Holstein

Viermi în mâncarea de la un spital din Constanța. Reacția conducerii după reclamația unei mame

Mai mulți studenți din Sibiu au gătit o masă copioasă pentru bătrâni de la azil

Șoferii ar putea fi amendați, încă de la prima abatere