Iarna blanda a facut ca pietele din tara sa fie pline cu verdeturi, numai bune pentru postul Craciunului. Care sunt preturile

Ultimul update: Miercuri 16 Decembrie 2015 07:13
Data publicarii: Duminica 13 Decembrie 2015 17:53
Categorie: Social

Postul de Craciun sau dieta n-ar trebui sa va puna in dificultate. Pietele sunt pline de verdeturi care s-au facut pana-n iarna, ajutate de vremea calduroasa.

Agricultorii se lauda cu spanac, salata si ceapa verde cum n-au mai avut de 30 de ani in aceasta perioada. In solarii, ba chiar si in gradini, toate s-au facut mari si frumoase ca-n luna martie.

Caldura si toamna blanda le-au adus agricultorilor din Alba o productie impresionanta de verdeturi. La tanti Elisabeta in cele trei solarii a venit primavara.

Elisabeta Rosca - producator: "In luna decembrie in compartie cu alti ani productie e foarte mare, cand ea trebuia sa fie in primavara nicidecum in luna lui decembrie".

La tanti Maria spanacul a crescut frumos chiar in camp, si e gata sa fie scos la piata, pe taraba.

Maria Anghel - producator: "Ne ajuta si pe noi sa facem un profit mai bun pentru ca vindem in jur de 100-150 de kg de spanac fara astelalte produse".

Preturile sunt putin mai mari decat primavara. Ceapa verde se vinde cu 2 lei legatura, spanacul cu 8 lei kg, iar salata cu 2 lei bucata.

Si in Galati, pietele sunt pline de verdeturi proaspete, romanesti. Producatorii din judetul Galati vorbesc anul acesta despre o supraproductie la salata verde. Este salata multa si foarte frumoasa. 

In localitatea Matca - cunoscuta pentru legumele cultivate - producatorii au ajuns chiar sa arunce salata verde, dupa ce marfa li s-a stricat pe taraba la pretul de numai 50 de bani bucata.

Iar in pietele din Timisoara langa portocale pe tarabe se gasesc o multime de verdeturi. Clientii sunt bucurosi ca au din ce sa-si faca salate proaspete si gustoase, sa orneze platourile de Craciun ori sa puna in ciorbe zarzavat abia cules.

In Romania sunt copii care pana la 10 ani n-au gustat o ridiche. Expertii cer un nou obiect de studiu obligatoriu in scoli

In Romania sunt copii care pana la 10 ani n-au gustat o ridiche. Expertii cer un nou obiect de studiu obligatoriu in scoli

frati din Iasi

Opt frați din Iași au nevoie de ajutor, după ce au rămas singuri pe lume

Instructorii auto refuză cursuri gratuite de conducere defensivă: ”Dă-ne direct diploma”

Protest al persoanelor cu dizabilități

Pepene galben

Beneficiile pepenelui verde cu miez galben

Locuințele din România, cele mai mici și mai aglomerate din UE

O familie cu 6 copii trăiește într-o garsonieră de 30 de metri pătraţi