Fotografia suprarealista, tot mai cautata si la noi in tara. Cat platesc romanii pentru o sedinta foto

Ultimul update: Marti 08 Martie 2016 07:06
Data publicarii: Sambata 05 Martie 2016 17:06
Categorie: Social

Un copil doarme pe o aripa de avion, o fata pluteste in aer, iar un barbat se odihneste pe o sarma in operele de arta ale unor fotografi romani.

Artistii reusesc sa creeze aceste imagini suprarealiste cu multa imaginatie, ajutati de programe speciale. Iar rezultatul final este admirat de tot mai multi oameni, care platesc oricat pentru asemenea fotografii.

"In fotografia de sus am fost invitat in Jakarta, aici am fost intr-o excursie in Italia, fetita este fotografiata intr-un parc, cerul in Romania si aici am muncit destul de mult, vreo 3-4 ore". Aceasta este reteta de succes a lui Ionut.

Inarmat cu aparatul de fotografiat, el iese la plimbare, in cautare de imagini care sa-l inspire sa recreeze lumea, in viziunea lui. Una care indeamna la visare.

Ionut Caras, fotograf: "Este doar hobby, sunt mai multe cereri pentru coperti de carti, de revista, in mare parte clienti internationali, una dintre lucrarile mele a fost aleasa pentru o coperta a lui Steven King."

Acest gen de fotografie suprarealista a inceput sa fie tot mai cautata si la noi in tara. Pentru o sedinta foto, clientii platesc 140 de lei. Iar pentru munca de transformare a imaginilor, pretul ajunge pana la 400 de lei. Rezultatul face insa toti banii, sustin cumparatorii.

La Timisoara, Ervin combina realitatea cu desenele animate, iar efectul starneste zambete.

Ervin Boer, fotograf: "Salvez cateva capturi de imagine cu caracterele in anumite pozitii mai active, de exemplu, Jerry cum vaneaza pauni din mancare si aranjez caracterele astfel incat sa interactioneze cat mai mult cu mine".

Editarea culorilor, a umbrelor si potrivirea personajelor dureaza aproximativ 2 ore.

Ervin Boer, fotograf: "Publicatii peste tot in lume, am primit foarte multe mesaje de la indieni, de la columbieni, brazilieni sa ma felicite."

Dani e radiolog de profesie, iar pasiunea lui este fotografia. Pe care o combina cu istoria. Tanarul surprinde cu obiectivul sau un spatiu din zilele noastre, in care include si o imagine veche, realizata in acelasi loc.

Fotograful recunoaste sincer ca ideea nu ii apartine. A preluat-o de la artistii internationali, dar a adaptat-o in orasul sau natal, Timisoara. Oamenii ii apreciaza insa stilul si il incurajeaza sa continue.

Patru fotografi din Romania, in finala unuia din cele mai importante concursuri de profil din lume. Cu ce lucrari concureaza

Patru fotografi din Romania, in finala unuia din cele mai importante concursuri de profil din lume. Cu ce lucrari concureaza

asistati social

Programul "Prima chirie", lansat de Guvern în urmă cu mai bine de două luni, la un pas de eşec

Adevăratul motiv pentru care a fost anulată licitația pentru autobuze noi în București

România, afectată grav de secetă. Cultivatorii din sudul țării sunt disperați

Coadă buletine

Cozi interminabile și la schimbatul buletinelor

Zeci de muncitori protestează în Târgoviște. Nemulțumirile lucrătorilor

Vânzătorii de pepeni ignoră complet legea privind etichetarea