Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Este criza de sange la Centrul de transfuzie sanguina din Arad. Apelul facut de medici pe site-urile de socializare

Embed:

Situatie critica la Centrul de transfuzie sanguina din Arad, unde nu se mai gaseste sange, RH negativ. Cei de la Centru au chemat aradenii, inclusiv prin intermediul retelelor de socializare, si i-au indemnat sa doneze.

In acest moment, in frigiderele Centrului de sange de la Arad mai exista doar o punga de sange cu RH Negativ.

Reprezentantii centrului spun ca au mai primit o punga de la Oradea si acesta este tot stocul lor pentru acest tip de sange. Practic, daca ar aparea o urgenta majora, specialistii de la centru vor fi nevoiti sa ceara sange de la alte centre din tara.

Stocul de Rh Negativ este pe avarie de aproximativ o saptamana. Din fericire, pana acum nu a fost nevoie sa fie amanate interventii chirurgicale.

In spitalul judetean din Arad, pacientii cu Rh Negativ ar putea avea nevoie, oricand, de ajutor de la Centrul de transfuzii. Insa acolo, stocul respectiv este pe avarie. Nici judetele invecinate nu pot ajuta prea mult, pentru ca este un tip de sange care se doneaza mai rar.

La Centrul de Transfuzie sanguina din Arad vin in medie 20 de donatori pe zi, care primesc in schimb tichete de masa in valoare de 65 de lei si o zi libera de la serviciu.

Cei care vor sa doneze trebuie sa fie sanatosi si sa nu fi suferit interventii chirurgicale in ultimele 6 luni. Inainte de donare, sa nu consume grasimi sau bauturi alcoolice si sa vina cat mai odihniti si hidratati.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 14 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: criza de sange, donatori, medici, pacienti,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed