Deputat PSD, acuzat că a lovit cu mașina două persoane la proteste. Reacţia lui: "O provocare"

×
Codul embed a fost copiat

Poliția a anunțat că a fost întocmit dosar penal în cazul persoanelor implicate miercuri în incidentul auto din apropierea Palatului Parlamentului.

Potrivit News.ro, poliţia a deschis dosar penal pe numele deputatului PSD de Sibiu Ioan Terea.

El este acuzat că a lovit două persoane miercuri seară la protestul din faţa Palatului Parlamentului, urmând să fie înaintat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

VIDEO cu momentul în care deputatul loveşte cu maşina 2 protestatari

UPDATE 15:30 Deputatul PSD Ioan Terea susţine că miercuri seară a fost provocat de mai mulţi protestatarii aflaţi în faţa Palatului Parlamentului în momentul în care a ieşit din curtea instituţiei cu maşina personală pentru a se îndrepta către Sibiu.

Citește și
pandele
Florentin Pandele amenință cu proteste în Piața Victoriei, împotriva bugetului pe 2018
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

El spune că nu a lovit pe nimeni şi că mai mulţi manifestanţi i-au tăiat calea, după ce şi-a lipit pe parbriz o legitimaţie de acces în Palatul Parlamentului, unul dintre aceştia sărind pe capota maşinii.

"Aseară, în jurul orelor 21,00, am părăsit Palatul Parlamentului. Cei de la SPP mi-au spus că bine ar fi să ies pe partea stângă, deoarece ieşirea de pe partea dreaptă este blocată de protestatari, se şi auzeau acolo cum manifestau. Am ieşit pe partea stângă, de fapt pe intrare, şi acolo am virat tot stânga, fiindcă eu mergeam la Sibiu. Şi acolo este o trecere de pietoni, m-am încadrat să virez la stânga, m-am apropiat de trotuar - de fapt m-am încadrat pe banda de lângă trotuar. Atunci, pe parbrizul maşinii am lipit o legitimaţie pentru permisul de acces în Palatul Parlamentului. În momentul acela, mai mulţi protestatari - erau 20-30 pe trotuar - au mers pe trecerea de pietoni, s-au oprit în faţa maşinii, îmi făceau diverse semne să deschid şi să ies afară din maşină, să vorbesc cu ei şi aşa mai departe. Deci, o adevărată provocare. În acel moment, eu am prins un moment când botul maşinii s-a eliberat, încet am vrut să plec, mai mulţi au sărit, unul dintre ei a sărit pe capota maşinii, s-a ţinut de oglindă în partea dreaptă a maşinii. În acel moment a sărit înapoi pe şosea sau pe trotuar", a declarat, pentru AGERPRES, Ioan Terea.

Parlamentarul social-democrat a precizat că, în momentul în care a observat că protestatarul nu mai este pe capota maşinii, a oprit să vadă ce s-a întâmplat, Poliţia fiind la 30-40 de metri de respectivul loc. El a adăugat că, dacă ar fi lovit sau agresat pe cineva, ar fi existat o lovitură pe partea din faţă a maşinii.

"Cei de la Poliţia Rutieră au văzut că nu este niciun semn pe partea din faţă a maşinii. Toate semnele şi loviturile în maşină, inclusiv cu urme de picioare şi de pumni, sunt pe partea laterală - dreapta a maşinii, portiera faţă şi spate - dreapta şi oglinda maşinii. A venit Poliţia, m-a testat etilotest, a ieşit zero, m-au condus la secţie, acolo am mers din proprie iniţiativă, fiindcă ei tot insistau că am consumat băuturi alcoolice, că am măsluit cu Poliţia. Deci, le-a arătat Poliţia că a ieşit testul zero. Ca să fiu sigur, m-am mai dus ca să-mi recolteze şi probe biologice. În rest, am dat o declaraţie exact cum s-a întâmplat şi cam asta a fost tot. Azi dimineaţă, în jurul orei 3,00, am plecat spre Sibiu, la ora 6,30 am ajuns acasă, mi s-au înapoiat actele, am dat o declaraţie, am semnat procesul verbal de la faţa locului şi atât", a arătat deputatul.

Ioan Terea a menţionat că va lua cele întâmplate drept un incident faţă de care nu va face plângere penală.

"Nu fac plângere faţă de protestatari sau... nu vreau să intru în acest joc al lor. Eu n-am făcut plângere penală la nimeni şi nici n-o să fac vreodată. Am fost provocat", a adăugat deputatul PSD.

UPDATE 14:05 Reacţia PSD

PSD Sibiu susţine, referitor la incidentul de la Palatul Parlamentului de miercuri seară în care a fost implicat deputatul Ioan Terea, că acesta a fost „agresat din senin”, fără să se poată apăra, de doi protestatarii care au sărit pe maşina lui, pe care au început să o lovească cu pumnii şi picioarele. Grupul face apel la manifestanţii paşnici să se retragă din grupurile de protestatarii violenţi şi manipulaţi de oameni care sunt coordonaţi de cei care conduc statul paralel.

„Suntem martorii unor manifestaţii de stradă care au depăşit cu mult normele unor proteste democratice. Ne exprimăm îngrijorarea pentru ceea ce se întâmplă de câteva zile în stradă, mai ales că, este evident că felul în care au ales cei câţiva protestatari (aceiaşi de fiecare dată) să manifeste, devine din ce în ce mai periculos pentru întreaga societate”, transmite PSD Sibiu.

Grupul susţine că deputatul Ioan Terea a fost agresat „din senin” şi nu a reuşit să se apere, iar maşina lui a fost lovită cu pumnii şi picioarele de doi manifestanţi.

„Când am vrut să plec din Palatul Parlamentului, SPP mi-a spus că ies pe poarta din stânga. Imediat am făcut tot stânga, iar în momentul în care mi-au văzut maşina, doi protestatari au sărit pe maşină şi au început să dea cu picioarele şi cu pumnii în maşină. Unul dintre ei s-a agăţat de oglinda maşinii, am oprit pe dreapta, a venit poliţia”, ar fi spus Ioan Terea imediat după incident, conform PSD Sibiu.

Terea a făcut testul etilotest la insistenţele protestatarilor, care spuneau că este băut. Deputatul a cerut să-i fie prelevate şi probe de sânge pentru a demonstra că acuzaţiile sunt false, iar ulterior şi la poliţie, unde s-a constatat că maşina are urme pe lateral, dovada că nu a intrat în grupul de protestatarii.

„Maşina are urme clare de lovituri pe lateral (portieră dreapta - spate), semn că demnitarul NU a intrat în grupul de protestatari, aşa cum aceştia au început să strige şi să acuze, încercând să mintă forţele de ordine şi pe anchetatori”, explică PSD Sibiu.

Grupul face apel la „protestatarii de bună credinţă” să nu accepte manifestaţiile violente şi să iasă din grupurile manipulate de oameni pericoluşi care sunt coordonaţi de cei care conduc statul paralel.

„PSD Sibiu face apel către protestatarii de bună credinţă să nu accepte manifestaţiile violente şi să se retragă din grupurile manipulate de câţiva indivizi extrem de periculoşi, care, este evident că sunt coordonaţi de cei care conduc statul paralel şi vor să blocheze activitatea Parlamentului României”, spune grupul.

De asemenea, membrii PSD susţin că în permanenţa sunt oameni în stradă care instigă la violenţă şi îi manipulează pe cei paşnici, dând exemplu incidentul de săptămâna trecută, în care un bătrân de 71 de ani a fost lovit de un protestatar în Piaţa Victoriei, spărgându-i arcada, după ce acesta l-a lovit cu rucsacul.

„Noi respectăm dreptul constituţional la liberă exprimare şi dreptul cetăţenilor de a protesta, atâta timp cât aceste proteste se înscriu în limitele legii şi nu se recurge la acte de violenţă. Parlamentul este instituţia supremă a democraţiei, iar dezbaterile, schimburile de idei şi opinii trebuie să se desfăşoare în acest for, într-un mod civilizat”, spune Bogdan Trif, Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Sibiu.

Ioan Terea se află la primul mandat de parlamentar.

Miercuri seara a avut loc un protest ”cu scântei” între manifestanți și jandarmi, în fața Palatului Parlamentului.

La un moment dat, oamenii s-au năpustit spre o mașină înmatriculată în Sibiu care încerca să iasă din curtea Parlamentului. Se pare că la volan era un deputat - povestesc martorii - și ar fi acroșat cu automobilul doi protestatari care i-au blocat drumul.

In urma incidentului, și deputatul, dar și cei doi manifestanți au fost duși la poliție pentru lămurirea situatiei.

Dupa ce jandarmii au reușit deblocheze bulevardul, un alt bărbat - care se postase pe o trecere de pietoni - a fost dus la secția 18.

Si pe zi însă, a fost scandal ÎN Parlament. Cei de la PSD și ALDE au votat modificările privind statutul magistraților, iar opoziția a reacționat.

Așa s-a ajuns la un circ cu înjurături.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Noi proteste la Parlament, joi seară.
Noi proteste la Parlament, joi seară. "O gaşcă de golani călăresc ţara"

Noi manifestaţii sunt anunţate, pentru joi, la Parlament, în contextul în care legislativul dezbate modificările la legile justiţiei.

Florentin Pandele amenință cu proteste în Piața Victoriei, împotriva bugetului pe 2018
Florentin Pandele amenință cu proteste în Piața Victoriei, împotriva bugetului pe 2018

Primarul independent al oraşului Voluntari, Florentin Pandele, a lansat un apel către toţi primarii din România, indiferent de partid, să îşi convingă parlamentarii care îi reprezintă să nu susţină proiectul de buget pe 2018.

Grupurile civice au anunțat suspendarea acțiunilor de protest după moartea Regelui Mihai
Grupurile civice au anunțat suspendarea acțiunilor de protest după moartea Regelui Mihai

Corupția Ucide, Grupul #Insist, #Rezistență, Geeks for Democracy, Inițiativa pentru România și alte grupuri civice anunță suspendarea acțiunilor de protest în stradă pe durata perioadei de doliu național prilejuit de moartea Regelui Mihai.

Decizia luată de PSD în privința mitingurilor, după moartea Regelui Mihai
Decizia luată de PSD în privința mitingurilor, după moartea Regelui Mihai

Partidul Social Democrat a anunțat într-un comunicat de presă că renunță la organizarea mitingurilor care erau programate la sfârșitul acestei săptămâni, în semn de respect față de moartea Regelui Mihai.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.