Delicatesele ridicate la rang de artă îşi fac loc în bucătăria românească. Preţul unui păstrăv afumat

Ultimul update: Vineri 03 Noiembrie 2017 19:40
Data publicarii: Vineri 03 Noiembrie 2017 18:31
Categorie: Social

Afumătorile româneşti, ocupate în general de cârnaţi şi şuncă, au mai nou şi pește. Fie că vorbim de păstrăv ori somon, delicatesele ridicate la rang de artă în ţările nordice îşi fac loc şi în bucătăria noastră.

Unele păstrăvării au propriile afumători unde peștele este pregătit cu fum de prun sau de fag. Alţi producători mai îndrăzneţi aduc somon din Norvegia şi îl pregătesc după reţete scandinave.

La 50 de kilometri de Sibiu, la poalele Munţilor Făgăraş, turiştii sunt atraşi de mirosul preparatelor din peste. Vedeta este păstrăvul: la grătar, în tigaie sau afumat.

Patronii acestei păstrăvarii au mizat şi pe păstrăvul afumat la lemn de carpen şi fag.

Pe lângă păstrăvul românesc, turiştii pot savura şi păstrăvul curcubeu, care costă 80 de lei kilogramul.

25 de mii de oameni, prezenti la festivalul culinar din Cluj. Vedeta a fost inghetata thailandeza

Client: "Se simte fumul de pădure, de lemn, e combinaţie de proaspăt şi sănătos".

Cătălin are 33 de ani şi a muncit în Norvegia 10 ani într-o fabrică de procesare a peştelui. Spune că odată întors în Maramureş a dat lovitură după ce a decis să importe somon Norvegian şi să îl proceseze în ţară.

La malul mării pescarii pregătesc tot felul de produse afumate delicioase. La începutul lunii noiembrie, cuptoarele speciale pentru afumat sunt folosite la foc continuu. Lufarul şi sprotul sunt peştii cei mai căutaţi.

Dacă vă plac midiile, atunci trebuie să le gustaţi şi pe cele afumate.

Matei Datcu, pescar: "Astea sunt midiile afumate, nu ştiu dacă e invenţia mea, sunt multe midii afumate în uleiuri".

În medie, pentru un platou de aperitiv veţi plăti 25 de lei.

Festivalul caşcavelei, pe Valea Doftanei. Reţeta secretă a acestei specialităţi

Festivalul caşcavelei, pe Valea Doftanei. Reţeta secretă a acestei specialităţi

mancare, resturi, fotografi, ong, hrana

Resturile de mâncare, ridicate la rang de artă de câțiva fotografi talentați. Banii strânși îi donează

Mădălina Ghenea, donație pentru copiii afectați de boli incurabile, din centrul Hospice

Proprietarii de stâni, disperați că nu găsesc ciobani: ”Acum vor și Facebook la oi”

Copiii sub 16 ani nu vor mai putea avea cont pe Facebook fără acordul părinților, din 2018

Risc mare de sărăcie. O mamă își alăptează copilul de 3 ani pentru că nu are mâncare

Scandal în Gorj intre câţiva sateni şi o firmă care face prospecţiuni. Care sunt nemulţumirile

furculita masina

A găsit o furculiță înfiptă sub mașină și acum se teme de dușmani. Povestea primăriței

Studenții din Cluj, mobilizați pentru a dona sânge. „E o cauză nobilă”

Satul din Alba unde jumătate dintre locuitori şi-au făcut solarii. Cât câştigă lunar

Moment de reculegere pentru victimele accidentelor rutiere, în Bistrița

1 din 5 studenți are probleme emoționale: teamă, anxietate și depresie

O familie, care a rămas fără locuință în prag de iarnă, are nevoie de ajutor