Portretul noului imigrant roman, in presa din Anglia. "Ieftin, necalificat, nu vorbeste engleza"

romani

Cu doua luni inainte ca Marea Britanie sa ridice barierele din calea muncitorilor romani si bulgari, zeci de site-uri recruteaza forta de munca ieftina din Romania in domeniul hotelier, fast-food-uri si sistemul de sanatate, relateaza Daily Mail.

Firme si companiii britanice au inceput sa recruteze romani dornici sa lucreze ca asistente medicale, moase, chelneri, ospatari sau menajere de hotel, sustine publicatia britanica Daily Mail.

Astfel de targuri de joburi sunt organizate in Bucuresti cu 2 luni inainte ca termenul (prelungit) al restrictiilor de munca impuse romanilor si bulgarilor sa expire.

Tot potrivit britanicilor, zeci de site-uri de recrutare online a fortei de munca isi cauta angajati "fara experienta" sau chiar "necalificati", unii promitand "bani zilnic" iar altii ca nu este necesara cunoasterea limbii engleze.

Romanii sunt atrasi de salariul minim de 1600 de lire pe luna pe care il pot castiga ca ospatari si care poate urca pana la 34.000 de lire pe an ca asistenta in Sistemul National de Sanatate.

Citește și
David Cameron
Premierul David Cameron: Marea Britanie trebuie sa spuna NU anumitor imigranti din Europa
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Cei nemultumiti sustin ca fluxul de muncitori romani va pune o presiune uriasa pe serviciile publice si va ingreuna eforturile britanicilor de a gasi locuri de munca.

Un site de recrutare online din Romania sustine ca a promovat 59.377 de joburi in Marea Britanie in acest an si ca peste 60.000 de candidati au raspuns.

Potrivit unui studiu realizat de RES: Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie, Marea Britanie este cea mai cautata tara pentru a munci printre tinerii din Romania.

Agentiile de recrutari sustin ca deja au gasit angajati pentru grupuri hoteliere ca Marriott si Hilton sau lanturi fast food precum KFC din Anglia.

Potrivit unor surse citate de Daily Mail, prin intermediul unei firme romanesti din Cluj Napoca angajatorii cauta forta de munca pentru sistemul de sanatate.

Multi dintre angajatorii britanici nu cer experienta, calificare sau chiar cunoasterea limbii engleze. Joburile de taximetristi sunt printe cele mai numeroase, mai sustine ziarul britanic.

Romanii sunt “incurajati” de anjagatori sa se inscrie pentru a nu pierde startul ridicarii restrictiilor de munca. Totodata unii dintre ei explica avantajele de a trai si lucra "intr-o zona multiculturala si istorica precum Marea Britanie".

Speriati de targurile de joburi de la Bucuresti, conservatorii cred ca trebuie luate masuri. Peter Bone, membru al parlamentului din partea conservatorilor, a declarat ca romanii si bulgarii trebuie opriti sa vina in tara.

"Trebuie sa blocam ca romanii si bulgarii sa vina dupa 1 ianuarie si sa ne ingrijoram dupa de UE. Faptul ca tot mai multi oameni vor veni va inrautati lucrurile. Nu este bine pentru coeziunea sociala, va pune presiune pe serviciile publice si va ingreuna gasirea unui loc de munca pentru britanici."

Potrivit Daily Mail un macelar poate castiga in Marea Britanie 8.50 lire pe ora, un chelnar sau ospatar - 6.31 lire pe ora, in timp ce salariul unei moase in sistemul de sanatate poate depasi 34.000 de lire pe an.

Citeste si:

A fost desemnata tara cu cei mai fericiti locuitori din lume in 2013

O sa scada pretul benzinei? Gadgetul de ultima ora care ne da speranta

A devenit cea mai tanara miliardara din Europa

Sursa foto: Daily Mail

 

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Citește și...
Paradisul imigrantilor. Topul tarilor preferate de strainii aflati in cautarea unei vieti mai bune
Paradisul imigrantilor. Topul tarilor preferate de strainii aflati in cautarea unei vieti mai bune

Statele Unite ale Americii au fost mereu considerate un paradis al imigrantilor, iar un nou raport al Natiunilor Unite confirma acum perceptia populara.

Premierul David Cameron: Marea Britanie trebuie sa spuna NU anumitor imigranti din Europa
Premierul David Cameron: Marea Britanie trebuie sa spuna NU anumitor imigranti din Europa

Prim-ministrul Marii Britanii spune ca tinerii din tara nu pot concura cu muncitorii imigranti veniti din Europa de Est.

"Sclavii" Cupei Mondiale din Qatar. Abuzurile facute de una dintre cele mai bogate natiuni din lume

Publicatia britanica The Guardian denunta intr-un amplu material abuzul si exploatarea suferite de muncitorii imigranti care construiesc infrastructura pentru Cupa Mondiala din 2022 din Qatar.

Recomandări
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată de Coaliție după o ședință maraton, care a durat peste 14 ore. 

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund
Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund

Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna aprilie, la comanda News.ro.

Procesul istoric al lui Donald Trump. Fostul președinte, acuzat că a încercat să
Procesul istoric al lui Donald Trump. Fostul președinte, acuzat că a încercat să "corupă" alegerile din 2016. Cum se apără

La New York a început, sâmbătă, procesul istoric în care Donald Trump e acuzat că a făcut plăți ilegale ca să ascundă o aventură amoroasă cu o vedetă din filmele pentru adulți.