Cum vrea Biserica sa schimbe Constitutia Romaniei. "Vorbim despre incercarea de a prelua controlul ideologic al societatii"

×
Codul embed a fost copiat

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, reunit pentru prima data in acest an, este gata sa sustina o initiativa de modificare a legii fundamentale, astfel incat sa scrie in Constitutie ca familia este formata numai din barbat si femeie.

Scandalizate, asociatiile care militeaza pentru drepturile minoritatilor sociale spun ca preotii isi cauta adepti inclusiv printre elevii de liceu. Tineri din 5 judete ar fi reclamat faptul ca li s-a cerut la scoala sa semneze pentru aceasta propunere.

IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului: "Sa scrie acolo in Constitutie ca familia crestina are la baza codul familiei din Sfanta Scriptura: familia este intocmita dupa randuiala lui Dumnezeu: barbat si femeie. De aceea, daca veti gasi tineri studenti care o sa va roage sa semnati, va indemn cu incredere."

De aici a plecat totul! Mitropolitul Ioan Selejan, dar si alti preoti din zona Banatului, le-au cerut oamenilor, in timpul slujbelor, sa semneze pentru modificarea definitiei familiei din Constitutie.

IPS Casian al Dunarii de Jos: "Familia inseamna mama, tata, copiii, in interiorul careia este viitor este pace."

Citește și
referendum Slovenia casatorii gay
Slovenii au respins prin referendum casatoria intre persoanele de acelasi sex. Cati oameni au votat "impotriva"
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Iar Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, reunit pentru prima data in acest an, a decis sa sustina aceasta initiativa.

Vasile Banescu, purtator de cuvant al Patriarhiei: "Familia traditionala compusa din barbat si femeie este singura varianta de familie acceptata de morala crestina. Incet, incet si-au facut loc in zona modernitatii si a postmodernitatii variante la notiunea de familie."

Adica, potrivit Bisericii, sunt tot mai multe cupluri formate din persoane de acelasi sex. Tocmai de aceea, reprezentantii BOR considera ca in actul fundamental ar trebui sa se specifice clar ca numai un barbat si o femeie pot forma o familie. Asta desi:

Cristian Parvulescu, politolog: "In Romania, spre deosebire de alte tari, nici macar nu exista vreo intentie de a legaliza casatoriile intre persoanele de acelasi sex. Vorbim practic despre incercarea Bisericii de a prelua controlul ideologic al societatii romanesti."

Propaganda a ajuns si in scoli, reclama cei de la Fundatia Accept, care militeaza pentru drepturile minoritatilor sexuale. Acestia ar fi primit sesizari de la tineri de liceu, care ar fi fost obligati de profesori sa semneze in favoarea modificarii Constitutiei.

Membru al Accept: "Credem ca este o violare a dreptului la constiinta si la dreptul lui de a-si practiva libertatea religioasa, elevul nu poate negocia cu profesorul."

In alta ordine de idei, modificarea Constitutiei este insa o procedura greoaie. Potrivit legii fundamentale, pot cere modificarea Constitutiei presedintele Romaniei, la propunerea Guvernului, cel putin un sfert din numarul total al parlamentarilor, sau cel putin jumatate de milion de cetateni cu drept de vot.

Iar revizuirea propriu-zisa ar face-o doar Parlamentul, dupa care ar trebui votata de cel prin doua treimi din numarul membrilor fiecarei camere. Si nici atunci, modificarea NU ar fi valabila fara un DA clar al romanilor chemati la referendum.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Mitropolitul Banatului promoveaza interzicerea casatoriilor gay prin Constitutie.
Mitropolitul Banatului promoveaza interzicerea casatoriilor gay prin Constitutie. "Grecia a fost deja ingenuncheata"

Slujba de Craciun a fost utilizata de un inalt prelat ortodox ca prilej pentru a promova o initativa urmarind sa faca imposibile casatoriile intre persoane de acelasi sex.

Slovenii au respins prin referendum casatoria intre persoanele de acelasi sex. Cati oameni au votat
Slovenii au respins prin referendum casatoria intre persoanele de acelasi sex. Cati oameni au votat "impotriva"

Slovenii au respins duminica cu peste 60% din voturi, in cadrul unui referendum cu o mobilizare scazuta a alegatorilor, legea care autoriza casatoria intre persoanele de acelasi sex adoptata de deputatii acestei tari in martie.

Mii de reactii dupa ce SUA a legalizat in toate statele casatoria intre persoane de acelasi sex:
Mii de reactii dupa ce SUA a legalizat in toate statele casatoria intre persoane de acelasi sex: "Dragostea a invins"

Printr-o declaratie calificata din toate partile drept "epocala", Curtea Suprema a Statelor Unite a legalizat casatoria intre persoane de acelasi sex, oriunde pe teritoriul american.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.