Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Motivul pentru care peste 3.600 de moldoveni au ajuns sa "locuiasca" in apartamentul unui politist din Iasi

Embed:

Un politist din Iasi are toate sansele sa intre in ''Cartea Recordurilor'' drept cel generos om de planeta. Isi imparte fara sa se planga apartamentul de 43 de metri patrati cu peste 3.600 de persoane.

Conform superiorilor, nevasta omului ar fi primit in spatiu, contra cost, moldoveni care isi doresc cetatenia romana. Respectivii platesc pentru asta intre 50 si 100 de euro. La fel de adevarat este ca legislatia noastra nu stabileste cati oameni pot sa stea in aceeasi locuinta.

Datele de la primaria comunei Mosna confirma ca in locuinta unui agent sef de politie sunt inregistrati peste 3.600 de cetateni moldoveni.

Si se descurca in 43 de metri patrati, desi fiecarui om ii revin doar 10 cm patrati. In realitate, daca luam in calcul recomandarile Uniunii Europene doar o sigura persoana ar trebui sa beneficieze de 18 metri patrati. 3600 de cetateni ar umple un cartier cu minimum 10 blocuri.

In realitate, in apartamentul respectiv sta doar o tanara familie.

Chiriasa: "Noi cand am auzit ne-am cam minunat un pic, dar asta e.
Reporter: Nu ati auzit sa fie pe aici moldoveni?
Chiriasa: Nu, n-am vazut, n-am auzit nimic.
Reporter: V-ati trezit ca ati fi colegi de apartament cu o gramada de moldoveni?...
Chiriasa: Cam asa ceva."

Apartamentul este in proprietatea unui politist din anul 2002, cand acesta lucra la postul din localitate.

Numarul persoanelor care figureaza in registre a inceput sa creasca in urma cu doi ani, pentru ca tot mai multi cetatenii din Republica Moldova au inceput sa caute persoane dispuse sa-i ia in spatiu pentru a putea sa-si definitiveze actele pentru obtinerea cetateniei romane.

Toti cautau sa plece apoi la munca in Uniunea Europeana. Scriptic, in comuna ar trebui sa fie peste 6000 de basarabeni, insa primarul stie de o singura persoana.

Georgel Popa, primar comuna Mosna: "Este sintagma asta: ce nu-i interzis, e permis. Din cate am inteles, nu s-a implicat dumnealui, ci sotia. Cert este ca n-ar fi nimic ilegal in aceasta actiune.
Reporter: Cate persoane sunt la el in apartament?
Georgel Popa, primar comuna Mosna: Nu m-am lamurit clar, insa in jur de 3600."

Sefii politistului spun ca ar fi vorbit cu acesta, dar ca el ar fi dat vina pe nevasta. Cum aceasta nu are un loc de munca, a vrut totusi sa castige niste bani. Astazi, femeia era de negasit.

Pe site-urile din Republica Moldova abunda anunturile prin care diverse persoane se ofera sa intermedieze acordarea cetateniei romane persoanelor din Republica Moldova. Toate serviciile sunt contra cost.

"-Noi luam 100 de euro, interesati-va in Republica Moldova ca sunt firme care se ocupa.
-Dar ca sa ma ia in spatiu cineva?
-Pai sa gasiti pe cineva!
-Alti bani?
-Pai normal ca va cere, sigur"

Tot pe site-urile de anunturi se vorbesc de sume intre 50 si 100 de euro pentru fiecare persoana care este primita in spatiu.

In alte comune, autoritatile au realizat umflarea artificiala a numarului de locuitori dupa ce au primit o avalansa de cereri si acum refuza inregistrarea acestora.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 25 Martie 2016
Citeste mai multe despre: politist, Iasi, moldoveni, sotie,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed