Cum a devenit casa parintilor lui Vlad Voiculescu tabara pentru copiii bolnavi de cancer. Magicamp si-a deschis portile

×
Codul embed a fost copiat

Joc, distractie si multa voie buna. Totul se intampla in Magicamp, tabara construita pentru copiii cu afectiuni oncologice care si-a deschis din nou portile

Timp de 9 saptamani, voluntarii ii vor distra pe copii si ii vor ajuta sa treaca mai usor peste suferinta si sa lupte. Spre finalul verii, in tabara vor ajunge si copii care au avut arsuri grave. Iar o alta saptamana, va fi dedicata, celor care au pierdut pe cineva drag. Atunci, rolul voluntarilor va fi preluat de psihologi.

Cu gura pana la urechi si ochii cat cepele. Asa au descoperit copiii noua cladire din Magicamp, locul in care distractia va tine anul acesta toata vara. Un loc in care copiii vor uita de suferintele prin care au trecut si prin care unii dintre ei inca mai trec. Cu bagajele pregatite si inconjurati de voluntari, au luat cu asalt camerele si si-au trimis parintii la plimbare pret de o saptamana.

Pe Cristiana am intalnit-o acum 3 ani, cand s-au deschis prima data portile in Magicamp.

Citește și
fete centru de plasament
Ororile de la orfelinatul "Sfanta Maria". Din cauza chinurilor la care au fost supuse, fetele au afectiuni ale sanilor
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Cristiana: "Eu nu vreau sa vorbesc despre ea. Nici nu vreau sa imi amintesc"

Despre boala nu voia sa mai vorbeasca. Suferise prea mult. Acum 3 ani, Cristiana a fost sufletul taberei.

Ca o adevarata gazda prezenta cu mandrie locul in care se distra. Totul se intampla in casa parintilor lui Vlad Voiculescu, un tanar care muncea pe atunci in strainatate si care si-a pus totul la dispotie pentru copiii bolnavi. De atunci, lucrurile au evoluat. Vlad a ajuns ministru al Sanatatii. Iar de acest loc se ocupa in continuare voluntarii. Acum, copiii vor locui intr-o cladire noua, construita de muncitori si echipe de voluntari in doar 2 luni si jumatate. O adevarata performanta pentru romania, de care se mira si copii.

Alexia: Cladirea aceea care e facuta pentru copii si voluntari e facuta in 2 luni si jumatate. Nu stiu daca e adevarat dar cand am auzit am fost destul de uimita. O cladire sa fie facuta in 2 luni si jumatate

Vlad Voiculescu, Ministrul Sanatatii: Locul asta nu e numai locul asta. Reprezinta ceva. Cred ca oamenii cauta lucruri bune de care sa se lege. Si oamenii buni atrag oameni buni langa ei. Si asta se vede, pentru mine lucrul asta se vede cel mai bine in Magicamp. Acum cateva saptamani, Melania a pus un anunt pe Facebook ca avem nevoie de o echipa care sa monteze geamurile la cladire si am avut 5 echipe care s-au oferit.

Psihologii numesc aceste locuri ancore, locuri in care copiii uita de boala si de care se agata si lupta cu gandul ca in urmatoarea vacanta se vor intoarce pentru a se distra. Cristiana este in al treilea an in Magicamp.

Si Mihnea s-a schimbat. Si el a fost anul trecut in magicamp.

Mihnea: Eram fara par, eram mai plinut din cauza ca mi-a dat dexa. Am mai slabit.

Timp de o saptamana acesti copii, care au trecut prin chinuri si suferinte greu de imaginat vor fi ajutati sa uite, sa se distreze si sa mearga mai departe. In total, in acesta vara prin Magicamp, vor trece peste 180 de copii.

Vlad Voiculescu, Ministrul Sanatatii: "Majoritatea seriilor sunt in continuare copii cu afectiuni oncologice, care au suferit de o forma de cancer, dincolo de asta o sa avem cel putin o serie de copii cu arsuri grave. Iar intre voluntari speram sa avem dintre cei care au supravietuit de la colectiv si alti oameni care au suferit de arsuri grave."

Pentru toti acesti copii, MagiCamp a devenit o adevarat familie. Voluntarii tin tot anul legatura cu ei, le sunt alaturi, se intalnesc de sarbatori, le trimit daruri, ii ajuta sa mearga mai departe si sa lupte.

Articol recomandat de sport.ro
A vrut să facă balet, dar a ajuns campioană în alt sport
A vrut să facă balet, dar a ajuns campioană în alt sport
Citește și...
Elevii din Bacau au sacrificat 3 zile de vacanta pentru a strange gunoaiele altora: Multi polueaza natura, nu e un lucru bun
Elevii din Bacau au sacrificat 3 zile de vacanta pentru a strange gunoaiele altora: Multi polueaza natura, nu e un lucru bun

Mai multi elevi de la un liceu din Bacau sunt adevarati ecologisti. Au renuntat la cateva zile din vacanta pentru o cauza nobila - au ajutat padurarii sa curete albia unui rau si imprejurimile.

Ororile de la orfelinatul
Ororile de la orfelinatul "Sfanta Maria". Din cauza chinurilor la care au fost supuse, fetele au afectiuni ale sanilor

Ies la iveala detalii revoltatoare legate de felul in care erau ingrijite fetele aflate in centrul de plasament Sfanta Maria, din Capitala.
 

Sute de copii mor anual pentru ca nu sunt suficienti medici cardiologi.
Sute de copii mor anual pentru ca nu sunt suficienti medici cardiologi. "Un buget mic intr-o zona in care se moare mult"

Sute de copii mor anual in Romania pentru ca nu avem medici cardiologi care sa-i trateze.

Recomandări
VIDEO. Moment extrem de bizar, ”silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală
VIDEO. Moment extrem de bizar, ”silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, Ioana Ancuța Popoviciu, care a provocat furia familiei victimelor după ce a întrebat dacă tânărul mort în accident e în sală, a fost protagonista unui moment foarte bizar, miercuri.

Dmitro Kuleba: Era păcii în Europa s-a încheiat. Trebuie să-şi sporească apărarea
Dmitro Kuleba: Era păcii în Europa s-a încheiat. Trebuie să-şi sporească apărarea

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, salută pachetul de ajutor din partea SUA în valoare de 61 miliarde de dolari.

 

Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”
Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va negocia cu acesta pentru retragerea din cursa electorală.