Copil din Gorj rapit de tatal pakistanez si dus in Bulgaria. Barbatul isi suspecta sotia ca il insala

Ultimul update: Luni 23 Mai 2016 07:03
Data publicarii: Vineri 20 Mai 2016 08:09
Categorie: Social

Situatie complicata pentru un baietel de patru ani, din Gorj, al carui tata, de origine pakistaneza, l-a luat in urma cu o luna si a fugit cu el in Bulgaria.

Ar fi mers mai departe daca nu era dat in urmarire si prins de politistii din tara vecina. Gelos, barbatul si-a snopit in bataie sotia si un vecin inainte de a fugi in strainatate impreuna cu copilul. Nimeni nu stie insa cum a reusit sa il treaca granita pe cel mic fara sa aiba acte asupra lui.

Baietelul, care are origini pakistaneze din partea tatalui, a fost plimbat, fara voia lui, de la un centru de plasament la altul. Dupa o bataie crunta aplicata sotiei, tatal acestuia l-a luat cu forta si a reusit sa ajunga cu el pana in Bulgaria. A fost dat in urmarire internationala, iar in scurt timp politistii bulgari l-au arestat.

Individul si-a cunoscut sotia in urma cu sase ani la munca, in Grecia. In urma cu o luna a lovit-o, fiind convins ca femeia il inseala.

"M-a batut, am taietura in cap, pentru ca a fost un prieten pe la mine si a zis sa nu aiba copilul alt tata. Era gelos", spune femeia.

Baietelul a ajuns in prezent la un centru de plasament din Romania, iar mama lui vrea sa-l ia acasa. Autoritatile au insa ultimul cuvant.

Corina Dragan, purtator de cuvant Directia pentru Protectia Copilului Gorj: "Pana acum, nu a facut dovada ca e capabila sa faca acest lucru. De multe ori, membrii comunitatii s-au plans de conflictele din familie, de faptul ca copilul a fost supus unor abuzuri de tip emotional, fiind deseori pus in situatia de a fi martor la conflictele din familie."

Pentru ca se afla inca in arest, in Bulgaria, politistii romani asteapta extradarea tatalui pentru a-l cerceta. Capetele de acuzare sunt: lipsirea de libertata, lovire si alte violente. Intre timp si autoriatile bulgare au deschis o ancheta in care il acuza de trecerea frauduloasa a frontierei.

O romanca si un pakistanez s-au indragostit pe Facebook, iar apoi s-au casatorit. De ce tine statul sa ii desparta pe cei doi

O romanca si un pakistanez s-au indragostit pe Facebook, iar apoi s-au casatorit. De ce tine statul sa ii desparta pe cei doi

bicicleta mica

Bicicletele momentului sunt cele electrice. Pot atinge viteze de 50 km/h

Studenții din primul an din București au fost vizitați de polițiști. Sfaturile primite

Festivalul George Enescu, închis de un violonist român de renume

Străinii cumpără de la noi cu tonele, dar noi nu luăm în seamă proprietățile plantei

Au luat fonduri europene și și-au transformat satul în ”capitala dovlecilor”

Festivalul Vânătorilor: Ospăț pe cinste, la marginea Vasluiului

Noaptea Caselor

Noaptea caselor: Locuri încărcate de istorie, asaltate de iubitorii de artă

Bătrânii noștri, uitați de statul român, dar ajutați de belgieni și elvețieni

Maraton în Alba Iulia: doi kenyeni s-au rătăcit, au alergat în plus, dar tot au câștigat

Localnicii așteaptă acasă ajutorul social, iar strugurii sunt culeși de zilieri din alte județe

Castelul Brukenthal a ajuns o ruină și este un pericol pentru turiști

Legumele exotice profitabile pentru producătorii români