Cozi de kilometri la munte si drumuri inchise. Afla situatia drumurilor

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE: Dumul spre statiunea bihoreana Padis este declarat inchis atat de firma care executa lucrari la consolidarea drumului, cat si de cea care face lucrarile de deszapezire, accesul turistilor fiind nerecomandat.

 

Si drumul dinspre Coada Lacului Lesu si Stana de Vale, respectiv Stana de Vale - Coada Lacului, care face parte din DJ 118 K, este inchis din cauza zapezii.

Soferii care doresc sa ajunga in principalele zone turistice din zona montana inalta a Bihorului au posibilitatea sa o faca pe DJ 118 K, spre satul de vacanta Coada Lacului Lesu (drumul dinspre comuna Bulz pana in Coada Lacului fiind accesibil), pe DN 75, spre satul de vacanta Vartop, pe DJ 764 A, spre statiunea Stana de Vale, si pe DJ 763, spre satul de vacanta Boga.

Pe DN1 se circula in coloana intre Sinaia, Busteni si Azuga, pe sensul de mers catre Brasov. De asemenea, s-a format ceata foarte densa pe DN 2B, Braila-Buzau. Afla care este starea drumurilor, in articol.

Citește și
Polei
Trotuarele, adevarate patinoare. Sute de oameni, la spital cu fracturi
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Politia Rutiera anunta ca statiunile montane sunt foarte aglomerate si faptul ca nu mai exista locuri de parcare genereaza cozi in Sinaia, Busteni si Azuga.

Turistii care au ajuns cu masinile pe Valea Prahovei au facut 5-6 ore pe drum, din Bucuresti. Dupa calvarul de pe DN1, mii de soferi cauta acum locuri de parcare, acestea din urma fiind pe terminate.

Politistii atentioneaza ca din aceasta seara, pana dupa anul nou, statiunile montane vor fi din ce in ce mai aglomerate.

Rute recomandate pentru evitarea aglomeratiei de pe DN1 Ploiesti – Brasov.

Poate fi folosita ruta DN1A Ploiesti – Valenii de Munte – Cheia – Sacele.

Pentru zona Bran – Moeciu se poate urma traseul A1 Bucuresti – Pitesti, DN73 Pitesti – Brasov.

Intr-o zi normala Valea Prahovei este tranzitata de aproximativ 5000 de masini. Astazi, numai pana la ora 17.00, au fost peste 12000. Cosmarul de pe drum se vede cel mai bine la Dispeceratele de Monitorizare a traficului. Politistii supravegheaza permanent drumul si incearca sa miste cumva lucrurile.

50 de lucratori, din tot judetul Prahova au fost mobilizati in zona statiunilor. Cel mai greu este la Comarnic si Busteni unde nu exista centura ocolitoare iar trecerile de pietoni fragmenteaza circulatia.

Ceata densa in Braila

Potrivit Centrului Infotrafic, in judetul Braila, este ceata densa pe DN 2B, intre Braila si Buzau, unde abia se vede la 10 metri in fata.

Un alt drum pe care vizibilitatea este redusa, de data aceasta la 50 de metri, este E584, intre Braila si Slobozia.

Soferii sunt sfatuiti sa circule prudent si sa pastreze distanta fata de autovehiculul din fata.

In judetul Prahova, traficul rutier a fost reluat in conditii normale pe DN1A Bucuresti – Ploiesti, la kilometrul 51, in zona Cocorastii-Colt.

Circulatia a fost intrerupta, miercuri la pranz, timp de 45 de minute si ingreunata inca 20, din cauza unui accident rutier in care au fost implicate trei autovehicule.

Conducatorul unui autotren s-a angajat in depasirea unui alt TIR, in timp ce din sens opus se apropia un autoturism. In incercarea de a evita accidentul, conducatorul autotrenului a acrosat atat TIR-ul depasit, cat si autoturismul.

O persoana aflata in masina - care in urma impactului a fost deviata intr-un copac - a fost transportata la spital.

Incepand cu ora 11:50, in judetul Salaj, a fost reluata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone pe DN1F Zalau – Cluj-Napoca, intre kilometrii 70 si 80, in zona Meses.

Timp de 30 de minute traficul greu a fost restrictionat in vederea facilitarii interventiei utilajelor de deszapezire si imprastiere a materialului antiderapant.

Pe raza judetului Salaj ninge abundent.

Circulatia se desfasoara cu dificultate si pe toate drumurile din Bistrita - Nasaud din cauza zapezii, in special pe DN 17, in Pasul Tihuta, unde ninge abundent.

In Pasul Tihuta se actioneaza cu sase utilaje care curata zapada de pe sosea si arunca cu antiderapant pentru evitarea blocajelor, scrie Mediafax.

In zona este si foarte frig, -14 grade Celsius, si exista riscul ca zapada sa inghete daca nu este inlaturata la timp.

Cel mai mult a nins pe Valea Somesului Mare, in zona Rodna, Anies, Sant, stratul de zapada atingand 15 centimetri.

Pe alte cateva drumuri nationale care strabat zone montane exista un strat subtire de zapada (in amestec cu material antiderapant), cele mai circulate dintre acestea fiind DN12C Gheorgheni – Lacu Rosu (judetul Harghita), DN67C Novaci – Ranca (judetul Gorj) si DN13B Praid – Gheorgheni (judetul Harghita).
 

Temperaturi intre -8 si +2 grade astazi. Vezi cum va fi vremea de Revelion!

Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
Cardiac la un pas de moarte, dupa ce salvarea a ramas impotmolita in zapada
Cardiac la un pas de moarte, dupa ce salvarea a ramas impotmolita in zapada

Un barbat din Maramures a fost la un pas de moarte, deoarece drumul spre casa lui era acoperit de zapada si de gheata si salvarea a ramas impotmolita. Pentru ca salvatorii sa ajunga la bolnav a fost nevoie de un tractor, ce a scos echipajul din troiene.

Trotuarele, adevarate patinoare. Sute de oameni, la spital cu fracturi
Trotuarele, adevarate patinoare. Sute de oameni, la spital cu fracturi

Gerul care ne face zilele acestea sa tremuram din toate incheieturile s-a dovedit a fi un dusman extrem de periculos pentru cei mai multi dintre noi. Strazile si trotuarele devin adevarate patinoare pe care abia ne mai putem mentine echilibrul.

Munti de zapada egal munti de probleme pentru autoritatile americane
Munti de zapada egal munti de probleme pentru autoritatile americane

In unele zone din partea de nord-est a SUA stratul depus a atins aproape un metru inaltime. Transporturile sunt reluate anevoios si chinul nu s-a terminat pentru pasagerii blocati pe aeroporturi, chiar in perioada vacantelor de sarbatori.

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu: ”Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Să fie foarte clar”
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu: ”Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Să fie foarte clar”

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu afimă că nu crede că „fermierii români vopsesc puii”.

Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”
Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”

Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, despre problema concediilor medicale, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale.