Chef Patrizia Paglieri de la "MasterChef" dezvaluie cea mai populara reteta de pizza din lume, gustoasa si sanatoasa

×
Codul embed a fost copiat

In ultimii ani, numarul restaurantelor cu specific italian s-a dublat in Romania. Cei mai multi clienti vor pizza si paste, dar bucataria italienilor inseamna mult mai mult.

In bucataria unuia dintre cele mai cautate restaurante cu specific italienesc din capitala, la pranz, e agitatie. Comenzile pentru paste si supe au inceput sa curga, iar Chef Cornel Bobocea organizeaza bucataria pentru ca totul sa iasa perfect.

Aflam primul secret al bucatariei italienesti. Toate ingredientele sunt proaspete. "Ultima recolta pe anul asta. Sunt de pe varful muntelui, le tocam marunt", arata Chef Cornel.

Nici nu apucam sa urmarim pasii, ca o portie de paste este deja gata. Se apuca de o alta comanda, de data aceasta, un pic mai complicata. "O sa facem un brodo de crustacee. Adica o supa cu fructe de mare", explica el.

Spre deosebire de ciorbele romanesti, care se gatesc in restaurante in cantitati industriale si se reincalzesc, in bucataria italieneasca, totul se face pe loc. Asa ca Cheful repeta procedeul la fiecare comanda. Este o alta explicatie pentru succesul italienilor. In aproximativ 20 de minute, supa cu fructe de mare ajunge deja pe masa clientilor, care o servesc alaturi de un vin rose rece.

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

La acelasi restaurant a ales sa manance si al doilea om al Statelor Unite, vicepresedintele Joe Biden. "E o bucatarie foarte simpla, cu ingredientele bune si romanul ati vazut ca pleaca in vacante, pleaca peste tot si, oriunde te-ai duce, gasesti bucataria italiana. S-a obisnuit cu ea", spune Chef Cornel.

Expert in bucataria italieneasca, Chef Patrizia Paglieri ne explica ce inseamna, de fapt, o trattoria: "Trattoria este sinonimul unui restaurant prietenos, fara fite, fara mari pretentii in fete de masa, tacamuri, farfurii, un loc familiar".

Pentru cei care prefera sa gateasca acasa, Chef Patrizia a vrut sa le arate cum se face cea mai populara reteta de pizza din lume: prosciutto e funghi (ingrediente: sos de rosii, mozzarella, ciuperci, prosciutto si masline). Alaturi de ea, l-a avut pe vicecampionul european la pizza, George Toader.

"Punem sos de rosii. Sosul de rosii e foarte important, daca aveti timp, faceti un sos de rosii in casa. Ciuperci si cateva masline si pizza e gata. Uita-te cum este gata pizza. Opa! Si...poftiti la masa! Aveti o pizza cu blat facut in casa, o mancare santoasa, gustoasa si nu prea de regim, dar macar sanatoasa", dezvaluie ea.

Cel mai important atunci cand gatiti este sa folositi produse proaspete, spune Chef Patrizia, care va juriza concurentii de la "MasterChef", din 15 septembrie, la ProTV.
 

Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
A fost rezolvat „misterul” mirosului pestilențial care a înghițit Cluj-Napoca. Nimeni nu a primit nicio amendă de la Gardă
A fost rezolvat „misterul” mirosului pestilențial care a înghițit Cluj-Napoca. Nimeni nu a primit nicio amendă de la Gardă

Cluj-Napoca și localitățile din apropierea orașului au fost sufocate în ultimele 24 de ore de un miros greu de suportat. 

Acestea sunt cele mai folosite nume din România. Milioane de persoane se numesc Maria, Elena, Ion sau Andrei
Acestea sunt cele mai folosite nume din România. Milioane de persoane se numesc Maria, Elena, Ion sau Andrei

Numele tradiționale sunt preferate de numeroși părinți pentru copiii lor. Dovadă că milioane de români se numesc Maria, Elena, Ion sau Andrei. Sunt și părinți care aleg un prenume rar pentru bebeluși.

Escrocheria care te lasă printr-un apel fără niciun ban în cont și este imposibil de combătut. Poate avea chiar vocea mamei
Escrocheria care te lasă printr-un apel fără niciun ban în cont și este imposibil de combătut. Poate avea chiar vocea mamei

Escrocii au găsit o nouă metodă prin care încearcă să le fure banii din conturi oamenilor neatenți. Se numește „spoofing” și înseamnă mascarea identității.

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor, la nivel declarativ, România.

Ministrul Finanţelor, întrebat cât i-a venit factura la curent: „Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, întrebat cât i-a venit factura la curent: „Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat că a plătit la ultima factură de energie electrică suma de 199 lei şi nu ştie de ce a fost „o factură destul de mare”, în contextul în care nu este un mare consumator de energie.