Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

CFR Infrastructura, in prag de faliment

Embed:

Cu datorii de peste un miliard de lei noi la Electrica, compania care gestioneaza liniile ferate se pregateste de faliment. Sefii de la Infrastructura spun ca singura solutie este cresterea taxei de sina pe care sa o incaseze de la CFR Calatori.


Asta inseamna, insa, bilete de tren mai scumpe cu pana la 50%.

Sunt gari in Romania unde lumina s-a stins de luni de zile, iar pentru linii pe care trenurile merg, in ritm de melc, nu exista bani pentru reparatii. De toate acestea raspund cei de la CFR Infrastructura.

Societatea traieste din taxele pe care le percepe de la CFR Marfa si CFR Calatori. Fiecare tren de calatori plateste acum doar 9 lei pe kilometru. Sunt bani putini, asa ca sefii din CFR Infrastructura platesc salariile si curentul pe datorie.

Ministrul transporturilor este ultimul care are cuvantul in aceasta disputa. O taxa de infrastructura mai mare inseamna bilete mai scumpe, in cazul in care executivul nu acopera diferenta prin compensatii.

In timp ce problema este pasata de la un guvern la altul, din cauza starii dezastruoase a liniilor, transportul de marfa si de calatori se muta, cu totul, pe sosele.

Oricat va ajunge taxa de sina sau oricat se scumpesc biletele, CFR va fi nevoita sa se supuna economiei de piata. Cata vreme trenul merge prea incet, iar conditiile de transport sunt, de multe ori, jalnice, clientii nu vor veni cu bani.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 18 Septembrie 2008
Citeste mai multe despre: CFR, Guvern, trenuri, Electrica, faliment, bilete,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed