Cautat de Interpol si arestat in Germania. Povestea uimitoare a romanului care a castigat cel mai dur maraton din lume

Ultimul update: Joi 02 Martie 2017 07:06
Data publicarii: Luni 27 Februarie 2017 18:11
Categorie: Social

 Singurul roman care a reusit sa castige cel mai dur maraton din lume, organizat la Cercul Polar, are o poveste uluitoare.

 A fost pe rand cioban, lucrator intr-o pizzerie italiana, bodyguard la un interlop sarb, autor de jafuri armate si in final, detinut in Germania si Austria.

Si pentru ca nu a avut deloc o viata plictisitoare, Tiberiu Useriu este de acum si scriitor. In cartea sa autobiografica, "27 de pasi", Tiberiu povesteste cum a ajuns la doar 22 de ani un infractor periculos, cautat de Interpol.

Tibi Useriu este admirat de o tara intreaga dupa ce anul trecut a reusit sa parcurga 563 de kilometri in mai putin de 180 de ore, la Cercul Polar, in cadrul celui mai dur maraton din lume: 6633 Arctic Ultra.

Pentru ca a rezistat la temperaturi de -60 de grade, sportivul in varsta de 43 de ani a devenit un erou.

Tibi Useriu a castigat cea mai dificila competitie a lumii. Mesajul lui Iohannis: "A dus steagul Romaniei pe primul loc"

Insa, in spatele acestei povesti de succes se ascunde un trecut sumbru, dezvaluit de Tiberiu in cartea sa autobiografica "27 de pasi". Expert in furturi de masini, la 22 de ani, Tibi era un cunoscut infractor in Austria si Germania si comitea jafuri armate cu violenta. A evadat din doua inchisori si a fost ranit in schimburi de focuri cu politia.

"Pe aeroportul din Bratislava ma asteapta patru baieti, in civil, cu ochelari negri, fix ca intr-un film de Tarantino. Li se arata doi dintre pasagerii avionului, care au stat permanent cu ochii pe mine. Ma predau fara o vorba. Game Over".

La 43 de ani, Tiberiu recunoaste ca si-a petrecut tineretea intr-o lume a violentei extreme.

Tiberiu Useriu: "Am scris aceasta carte pentru ca trebuia sa imi asum ce am facut, trebuia sa imi asum trecutul. Pentru a putea merge mai departe."

Tiberiu marturiseste ca a fost "porcar in armata romana, sluga la ciobani in zona Bîrgaului, bodyguard la un interlop sarb, martor la jocul alba-neagra in Gran Canaria si autor de jaf armat."

Cautat prin Interpol, a ispasit aproape 10 ani intr-o inchisoare de maxima securitate in Germania. Acolo avea voie sa faca doar 27 de pasi atunci cand iesea la plimbare.

"Ziua nu aveam voie sa stau pe pat, trebuia sa stau in picioare cu spatele la zid, de acolo fac doar doi pasi, iau loc la masa si sa deschid Biblia si citesc, citesc, doar ca nu stiu germana, prin urmare nu inteleg nimic, dar citesc in continuare... Nu mai sunt un om, ci doar cifra 2800 iar efortul de a ma purta ca pe un numar incepe sa dea roade."

Tiberiu Useriu: "Am uitat de razbunare, de tot si mi-am dat seama ca singurul vinovat pentru faptele pe care le-am facut sunt eu si trebuie sa imi asum."

La Bistrita si Cluj, la lansarea cartii, au participat aproape 1000 de persoane. Barbatul a reusit sa-i inspire pe multi sa se apuce de sport. Recunoaste ca si el a fost sustinut de fratele sau pentru a incepe un nou drum.

Si anul acesta Tibi Useriu va reprezenta Romania la cel mai greu maraton din lume.

 

Tibi Useriu, castigatorul ultramaratonului de la Polul Nord, primit ca un erou in Cluj. Sacrificiile facute de roman

Tibi Useriu, castigatorul ultramaratonului de la Polul Nord, primit ca un erou in Cluj. Sacrificiile facute de roman

elev Tg. Jiu

La 36 de ani, un bărbat s-a înscris în clasa I. ”Am învățat bastonașele, trec la litere acum”

Un fost soldat a ucis un om pentru că ura persoanele care își plimbă câinii

7000 de muncitori se tem că vor ajunge șomeri. Guvernul a blocat vânzarea Șantierului Naval Mangalia

Postul Paştelui, o adevărată provocare pentru români. Produsele care înlocuiesc carnea

Inedit! Un bărbat va primi mii de euro despăgubire de la primărie, după ce a fost mușcat de un maidanez

Noua Dreaptă va protesta față de redifuzarea filmului "120 bătăi pe minut"

disparut

Bărbatul dispărut acum 3 săptămâni, în drum spre Italia, găsit la Constanța. Cu câți bani a plecat de acasă

Spectacol la Târgu Jiu, cu ocazia împlinirii a 142 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi

Pedofilul „sadist”, lector la o prestigioasă universitate, condamnat la 32 de ani de închisoare. Cum își șantaja victimele

Hanna, o fetiță de 3 ani diagnosticată cu tumora Wilms grad 4, are nevoie de ajutor

La 142 de ani de la nasterea lui Brâncuși, Muzeul de Artă a avut porțile închise

Criză de specialiști IT în România. Salariile mari din domeniu, efectul deficitului de angajați