Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Cautat de Interpol si arestat in Germania. Povestea uimitoare a romanului care a castigat cel mai dur maraton din lume

Embed:

 Singurul roman care a reusit sa castige cel mai dur maraton din lume, organizat la Cercul Polar, are o poveste uluitoare.

 A fost pe rand cioban, lucrator intr-o pizzerie italiana, bodyguard la un interlop sarb, autor de jafuri armate si in final, detinut in Germania si Austria.

Si pentru ca nu a avut deloc o viata plictisitoare, Tiberiu Useriu este de acum si scriitor. In cartea sa autobiografica, "27 de pasi", Tiberiu povesteste cum a ajuns la doar 22 de ani un infractor periculos, cautat de Interpol.

Tibi Useriu este admirat de o tara intreaga dupa ce anul trecut a reusit sa parcurga 563 de kilometri in mai putin de 180 de ore, la Cercul Polar, in cadrul celui mai dur maraton din lume: 6633 Arctic Ultra.

Pentru ca a rezistat la temperaturi de -60 de grade, sportivul in varsta de 43 de ani a devenit un erou.

Insa, in spatele acestei povesti de succes se ascunde un trecut sumbru, dezvaluit de Tiberiu in cartea sa autobiografica "27 de pasi". Expert in furturi de masini, la 22 de ani, Tibi era un cunoscut infractor in Austria si Germania si comitea jafuri armate cu violenta. A evadat din doua inchisori si a fost ranit in schimburi de focuri cu politia.

"Pe aeroportul din Bratislava ma asteapta patru baieti, in civil, cu ochelari negri, fix ca intr-un film de Tarantino. Li se arata doi dintre pasagerii avionului, care au stat permanent cu ochii pe mine. Ma predau fara o vorba. Game Over".

La 43 de ani, Tiberiu recunoaste ca si-a petrecut tineretea intr-o lume a violentei extreme.

Tiberiu Useriu: "Am scris aceasta carte pentru ca trebuia sa imi asum ce am facut, trebuia sa imi asum trecutul. Pentru a putea merge mai departe."

Tiberiu marturiseste ca a fost "porcar in armata romana, sluga la ciobani in zona Bîrgaului, bodyguard la un interlop sarb, martor la jocul alba-neagra in Gran Canaria si autor de jaf armat."

Cautat prin Interpol, a ispasit aproape 10 ani intr-o inchisoare de maxima securitate in Germania. Acolo avea voie sa faca doar 27 de pasi atunci cand iesea la plimbare.

"Ziua nu aveam voie sa stau pe pat, trebuia sa stau in picioare cu spatele la zid, de acolo fac doar doi pasi, iau loc la masa si sa deschid Biblia si citesc, citesc, doar ca nu stiu germana, prin urmare nu inteleg nimic, dar citesc in continuare... Nu mai sunt un om, ci doar cifra 2800 iar efortul de a ma purta ca pe un numar incepe sa dea roade."

Tiberiu Useriu: "Am uitat de razbunare, de tot si mi-am dat seama ca singurul vinovat pentru faptele pe care le-am facut sunt eu si trebuie sa imi asum."

La Bistrita si Cluj, la lansarea cartii, au participat aproape 1000 de persoane. Barbatul a reusit sa-i inspire pe multi sa se apuce de sport. Recunoaste ca si el a fost sustinut de fratele sau pentru a incepe un nou drum.

Si anul acesta Tibi Useriu va reprezenta Romania la cel mai greu maraton din lume.

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 28 Februarie 2017
Citeste mai multe despre: tiberiu useriu, maraton,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed