Cafeneaua cu pisici din Timisoara, loc de refugiu pentru felinele in cautare de stapan. "E foarte terapeutic sa vii aici"

Ultimul update: Miercuri 23 Martie 2016 00:04
Data publicarii: Duminica 20 Martie 2016 20:59
Categorie: Social

Oameni cu suflet bun si mult drag de animale, doi tineri din Timisoara, si-au asigurat inca de pe acum un loc insorit in raiul pisicilor.

Administreaza impreuna o cafenea in care stapane sunt niste blanoase extrem de simpatice. Ei le asigura temporar un refugiu confortabil pana in momentul in care apar acei clientii dornici sa le adopte.

Cafeneaua cu pisici din Timisoara s-a deschis in septembrie, iar de atunci si-au gasit casa si familie peste 40 de pisici. Silviu si Roxana s-au completat reciproc, iar rezultatul este remarcabil.

Roxana Sulti, coproprietarul cafenelei: "El cu o idee mai orientala, eu cu partea cu pisici, am gasit o casa, totul s-a legat, in cateva zile am deschis si firma si am facut si cafeneaua. Foarte terapeutic, asta zic si oamenii, asta simtim si noi in fiecare zi cand venim la job."

Silviu Cadia: "Ideea e ca noi primim pisici de pe strada, adica unii oameni ne scriu, ni le aduc, le vaccinam, le deparazitam, au carnet. Vin oameni, beau o cafea, se joaca cu pisicile si unii se hotarasc sa adopte pisici."

VIDEO Oamenii de stiinta suedezi incearca sa desluseasca limbajul pisicilor

"Vin cu placere aici mereu. E plin de pisici si toate sunt foarte prietenoase si e foarte fain. Imi place", spune o clienta.

In prezent, cinci pisici nostime impart spatiul de relaxare cu cei doi catei ai lui Silviu. In ciuda prejudecatilor, se inteleg de minune.

"Asta este Nasosul, pentru ca, dupa cum vedeti, are nasul mare, asta de aici nu are nume, ca trebuie sa si-l castige, ca a venit acum doua zile. Cel de acolo are deja nume, ca seamana cu Salvador Dalli, asa ca e Dalli, a venit acum 15 minute", prezinta Roxana pisicile.

Pana acum nu au existat reclamatii. Clientii sunt incantati de compania gazdelor cu patru labute si revin cu drag la cate o cafea si o jumatate de ore de terapie.

Krom Magnetism, motanul de 10 kg, vedeta la expozitia de feline din Capitala. Rasa prezenta pentru prima data in Romania

Krom Magnetism, motanul de 10 kg, vedeta la expozitia de feline din Capitala. Rasa prezenta pentru prima data in Romania

grafic evolutie populatie INS

România riscă să devină o ţară de bătrâni, cu doar 12 milioane de locuitori. Dezastrul anunţat de INS

Români opriţi la aeroport fiindcă aveau tot porcul în bagaje. "Pune înapoi cârnatul"

Magistrații ies în stradă, în semn de protest față de modificările legilor justiției. CTP: "Perfect legal!"

O echipă de ornitologi, vânători, rangeri și autorități de mediu încearcă să salveze o specie de pasăre

Ministrul Pop: Toate manualele de bază vor fi disponibile în format PDF şi digital interactiv

Tudor Chirilă, reacție dură la adresa PSD-ALDE: ”Clanul mafiot e la putere. România este de 2 ori în doliu”

elevi

Peste 50% din elevii români au nevoie, zilnic, de cel puțin 3 ore pentru a-și face temele

Vânzările de şosete de lână au explodat în urma protestelor. "Dau şi străinii comandă"

Soluțiile care elimină tragediile de la metrou. Unde se pot adăposti persoanele căzute pe sine

30 de familii din Alba au primit în dar o vacă din rasa Holstein

Viermi în mâncarea de la un spital din Constanța. Reacția conducerii după reclamația unei mame

Mai mulți studenți din Sibiu au gătit o masă copioasă pentru bătrâni de la azil