Bucatarii de pe litoral s-au intrecut in prepararea specialitatilor de peste. Meniurile cu care sunt ademeniti turistii
Urmatoarea stire nu este recomandata celor care tin cura dupa mesele de Paste. Zeci de maestri bucatari de la cele mai renumite hoteluri de pe litoral s-au intrecut duminica in prepararea unor specialitati din peste.
Piftia de somon, sarmalutele din crap, racii caramelizati si supele din scoici au fost extrem de apreciate de vizitatori. Cele mai indraznete preparate au fost premiate.
Siluetele au fost puse la grea incercare de toate bunatatile pregatite duminica la Mamaia. O doamna ne recomanda o supa din scoici, usturoi, legume si smantana.
Stefana Cotura, bucatarul sef: "Scoicile sunt la mare cautare, mai ales ca sunt proaspete, din Marea Neagra si toata lumea le cere. Dureaza 10 minute sa le pregatim. Se pune verdeata, legumele, vinul, smantana, scoicile".
La un alt stand, un tanar, maestru in arta culinara, i-a imbiat pe vizitatori cu preparate extravagante.
Cristian Nica, bucatar sef: "Avem rulada de somon invelita in alge de mare cu crema de creveti, chiftele din rac, terina de somon cu legume, terina cu caracatita, somon si salau."
"Somonul rosu a fost o splendoare, e ceva amestecat cu pastrav... Nemaipomenite", spune un degustator.
Vizitatorii au fost incantati, dovada ca nici un preparat nu a ramas nemancat.
Liviu Onica, maestru bucatar: "Avem terina de salau cu somon aromatizat in ceai verde, pastrav somonizat cu somon si fasole verde in crusta de susan, piftie din fructe de mare cu caracatita baby."
Competitia a atras peste 30 de bucatari.
Maestrii bucatari s-au intrecut in prepararea celor mai delicioase si apetisante bucate. Piesele de rezistenta sunt piftia de somon, rulada din creveti sau chiftelele din raci, un fel de avanpremiera, ca sa le arate turistilor cam ce ar putea sa manance vara aceasta pe litoral.
Organizatorii vor ca aceste concursuri sa devina o traditie pe litoral.