Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Baiat de 7 ani din Vaslui, victima parintilor sai despartiti. In ce conditii l-au gasit asistentii sociali la un unchi

Embed:

Un baiat de sapte ani din judetul Vaslui va fi luat din familie de cei de la Protectia Copilului, care se tem a devenit victima in razboiul parintilor sai, despartiti.

Copilul este acum in grija unui unchi, insa cei de la Asistenta Sociala spun ca este neglijat, flamand si murdar. Mama lui da vina pe tata si pe bunici pentru suferinta fiului, la fel cum cei aratati cu degetul o acuza pe ea de nepasare.

Reprezentantii Protectiei Copilului au mers acasa la unchiul baiatului si spun ca l-au gasit pe cel mic intr-o situatie jalnica. Au decis imediat sa ceara in instanta o ordonanta, ca sa il poata duce intr-un centru de plasament.

In urma cu trei ani, copilul a ramas la tatal sau, dupa ce mama a plecat de acasa, din cauza violentelor barbatului. Femeia a deschis apoi proces, pentu a obtine custodia fiului. In proces, un vecin din sat a fost martor in favoarea ei. Furios pe acesta, tatal copilului i-a spart omului casa si masina si a sarit sa-l bata.

Pentru asta a ajuns la puscarie, iar baiatul a ramas la bunicii din partea tatalui. Dar cum bunica a plecat in strainatate de cateva zile, copilul a ajuns la fratele tatalui sau, unde l-au gasit cei de la Asistenta Sociala.

Cand l-au vazut pe baiat in casa unchiului sau, cei de la Protectia Copilului au decis ca el trebuie luat cat mai repede de acolo.

Ionel Armeanu, directorul DGASPC Valsui: "Am fost informati de la nivelul comunitatii ca copilul nu e in siguranta la bunica. Asistentii nostri au constat ca lucrurile se confirma. Copilul era neglijat, flamand, murdar. In perioada urmatoare va fi consiliat de psiholog pentru a trece cat mai usor peste traumele suferite, datorate despartirii parintilor, abuzurilor la care a fost supus din partea tatalui, dar si a bunicilor care il neglijau in loc sa aiba grija de el."

Unchiul baiatului crede ca decizia celor de la Asistenta Sociala nu este justificata.

Unchiul copilului: "Nu are copil din sat ce haine are el. Numai haine bune. Mama lui nu i-a luat o pereche de pantaloni in atatia ani. Bunicii ii cumpara de toate, jucarii."

Mama locuieste intr-o comuna invecinata. Femeia spune ca a plecat de acasa in urma cu trei ani, pentru ca nu mai suporta bataile primite de la tatal copilului. N-a putut atunci sa il ia si pe cel mic, de frica barbatului.

Mama: "Copilul traieste in conditii grele, traumatizante. Tatal e alcoolic, vorbeste urat, este un om violent, bunicii la fel, unchiul la fel tatal lui m-a batut mereu. De cate ori m-a batut, copilul asista la aceste scene. El tine copilul de ura pe mine."

Cel mai probabil, baiatul va fi luat din familie chiar joi si dus intr-un centru de plasament.

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 5 Iulie 2017
Citeste mai multe despre: vaslui, baiat, parinti, divort,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed