Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Au pavat trotuarul cu tot cu copaci. Imaginile care i-au revoltat pe locuitorii din Targu Mures

Embed:

Mai multi copaci din Targu Mures sunt in pericol, iar ecologistii se revolta. Zona din jurul puietilor a fost pavata, fara a fi lasat un spatiu necesar acestora pentru a se dezvolta.

Culmea este ca in urma cu patru luni, alti arbori au ramas captivi in beton.

"E un tei tanar care a fost plantat acum cativa ani ar trebui sa se dezvolte si sa creasca si in grosime dar, avand in vedere ca a fost pietruit la baza va fi dificil."

Situatia din municipiul Targu Mures a generat revolta. Ecologistii ii acuza pe cei care s-au ocupat de amenajarea zonei ca nu au luat in considerare faptul ca arborii sunt inca in crestere. Iar pavajul turnat chiar la baza lor este o problema.

Szkas Laszlo, Asociatie pentru Protectia Mediului "Pentru dezvoltarea arborilor este necesar un spatiu de nutritie de aproximativ jumatate de metru prin care sa poata sa patrunda oxigenul si apa."

Sunt insa si voci care sustin ca puietii se vor putea dezvolta.

Anca Teban, director sere: "Sunt niste pavaje speciale. In jurul arborilor sunt spatii intre pavaje care permit ca apa sa intre si la radacini. Deocamdata nu dauneaza in nici un fel cresteri si dezvoltarii arborilor din aliniament."

copaci pavati

Activistii au facut sesizari la comisia de arbori a primariei Targu Mures si la agentia de mediu pentru ca pavajul sa fie inlaturat.

In urma cu patru luni, muncitorii care se ocupau de modernizarea soselelor si trotuarelor din oras au turnat beton in jurul altor copaci. Si atunci s-au depus reclamatii, iar firma respectiva a fost nevoita sa rezolve problema si sa acopere cheltuielile.


 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 6 Martie 2016
Citeste mai multe despre: copaci, pavaj, Targu Mures, reclamatii,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed