Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Infrastructura deplorabila ar putea muta uzina Dacia in nordul Africii. 8.000 de angajati au protestat pentru autostrada

Embed:

"Vrem autostrada Sibiu-Pitesti" au cerut intr-un glas 8.000 de oameni, la Mioveni, majoritatea angajati ai fabricii Dacia.

Ei sunt speriati ca ar putea ramane fara locuri de munca, daca investitorii francezi, in lipsa infrastructurii necesare, vor muta o parte din productie in alte zone, cum ar fi nordul Africii, unde au drumuri mai bune.

Cei 8.000 de sindicalisti sunt furiosi pentru ca ani la rand li s-a promis ca fabrica lor va fi legata de vestul Romaniei prin autostrada, dar pana acum nu s-a intamplat nimic.

Zvonurile sunt alimentate de succesul fabricilor Dacia din nordul Africii. In afara de forta de munca ieftina, acolo beneficiaza si de o infrastructura moderna. In tot acest timp, exportul este un chin pentru cel mai mare producator romanesc.

In acest moment, tirurile cu masini care ies pe poarta fabricii fac mai bine de 8 ore pana la granita cu Ungaria. Daca se va construi autostrada, vor reusi sa faca 500 de kilometri in 6 ore.

Sefii de sindicat spun ca nici conducerea Dacia nu mai crede in promisiunile autoritatilor din Bucuresti.

Lider de sindicat: "Sefii nostri, investitorii, ne spun cum sa va mai credem pe voi, cand ne mintiti asa de mult?"

Autostrada Sibiu Pitesti nu are deocamdata nici constructor. Compania Nationala de Drumuri promite ca

Studiul de Fezabilitate va fi finalizat pana la data de 15 decembrie 2016. Proiectarea si executia lucrarilor pentru Autostrada Sibiu-Pitesti vor fi demarate dupa finalizarea Studiului de Fezabilitate.

Pentru asta a fost creat si un colectiv de lucru din care fac parte 18 angajati ai CNADNR care ar trebui sa urgenteze lucrarile.

Sindicalistii au cerut si o legislatie mai dura care sa limiteze importurile de masini la mana a doua.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 7 Martie 2016
Citeste mai multe despre: Dacia, Mioveni, autostrada, Maroc, protest, autostrada, masini, uzina,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed