Admitere liceu 2012

Ultimul update: Marti 21 August 2012 08:37
Data publicarii: Joi 05 Iulie 2012 09:12
Categorie: Social
admitere facultate, studenti

Peste 160.000 de elevi sunt asteptati, incepand de joi, sa se inscrie la admiterea in liceu, prima etapa de repartizare computerizata urmand sa aiba loc in 14 iulie, potrivit calendarului stabilit de MECTS.

Astfel, in intervalul 5-8 iulie, este programata completarea fiselor de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de dirginti. Fisele se completeaza la scoala unde candidatul a absolvit clasa a VIII-a.

ADMITERE LICEU 2012. Vezi harta pe judete a elevilor admisi in clasa a 9-a

In acelasi interval, isi completeaza fisele de inscriere absolventii proveniti din alte judete, la centrul special desemnat din judetul pentru care solicita inscrierea.

In perioada 6-9 iulie, va avea loc verificarea, de catre parinti si candidati, a fiselor editate de calculator, corectarea greselilor in baza de date computerizata si listarea fiselor corectate din calculator.

Evaluare Nationala 2012. Repartizarea in licee: algoritmul care decide viitorul elevilor

La 13 iulie, este programata ultima corectare a erorilor si confirmarea incheierii modificarilor operate in fisele de inscriere.

In 14 iulie, va avea loc repartizarea computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2012-2013.

Repartizarea se va face in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere si in functie de optiunile din fisa de inscriere. Media de admitere este media artimetica dintre media generala a anilor de gimnaziu si media de la examenul de evaluare nationala.

In 15 iulie, vor fi afisate, in unitatile de invatamant gimnazial, listele cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si a listei cu locurile neocupate in unitatile de invatamantul liceal de stat din judet/municipiul Bucuresti.

La 16 iulie, este programata afisarea de catre fiecare unitate de invatamantul liceal a listei candidatilor repartizati in acea unitate.
In perioada 16-26 iulie, absolventii vor depune dosarelor de inscriere in unitatile de invatamant la care au fost repartizati.

A doua repartizare computerizata va avea loc in 23 iulie. La aceasta etapa vor fi distribuiti candidatii care nu au participat la prima repartizare, cei ramasi nerepartizati dupa prima etapa a admiterii, candidatii care au fost respinsi la liceele/clasele care organizeaza probe de aptitudini, precum si care au sustinut probe de verificare a cunostintelor de limba moderna sau de limba materna.

In intervalul 27-30 iulie, comisiile judetene de admitere rezolva situatiile speciale ivite dupa cele doua etape de repartizare computerizata.

In zilele de 6 si 7 septembrie va avea loc repartizarea absolventilor clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizati in etapele anterioare, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapelor anterioare.

Calendarul prevede si repartizarea candidatilor pentru invatamantul seral si pentru cel cu frecventa redusa, care avea loc in perioada 24-26 iulie.

La admiterea de anul trecut, Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti a fost lider in clasamentul primelor zece licee din Romania, alcatuit dupa media ultimului admis.

La "Sfantul Sava", aceasta medie a fost de 9,60. Urmatoarele in clasament au fost colegiile nationale "Mihai Viteazul" si "Gheorghe Lazar", ambele tot din Capitala, unde ultima medie a fost 9,52, potrivit statisticilor MECTS.

 

admitere facultate, studenti Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

ADMITERE LICEU 2012. Vezi harta repartizarii pe licee in toate judetele

ADMITERE LICEU 2012. Vezi harta repartizarii pe licee in toate judetele

Evaluare Nationala 2012. Repartizarea in licee: algoritmul care decide viitorul elevilor

Evaluare Nationala 2012. Repartizarea in licee: algoritmul care decide viitorul elevilor

EVALUARE NATIONALA 2012. Cum trebuie completata fisa de inscriere in liceu

EVALUARE NATIONALA 2012. Cum trebuie completata fisa de inscriere in liceu

comisar prostituata

Tinere de 20 de ani sechestrate şi obligate să se prostitueze într-un apartament, în Deva

Primul târg de fashion din România. Salarii de 2.000 de euro oferite

Vameșii din Portul Constanța au confiscat mii de jucării contrafăcute și periculoase

Un bărbat din Harghita a reclamat la OPC că s-a îmbătat cu apă plată cumpărată din supermarket

”Dacă vrei bani, du-te la produs”. Tânără umilită de patroana unui restaurant la care muncise

Statul cere sume imense pentru ca bolnavii în fază terminală să poată zâmbi în ultimele lor zile

metoda accidentul

Femeie păgubită cu 5.000 de lei prin metoda ”accidentul”, deși auzise de înșelătorie

Patru copii din județul Iași au nevoie de ajutor pentru a se muta în noua lor casă

„Cămara cu bunătăți” aduce alimente familiilor nevoiașe: „Nu am mâncat niciodată o banană”

Doi timișoreni au fost bătuți de polițiști, după ce au fost confundați cu un suspect

Casele le-au fost înghițite de pământ, iar autoritățile i-au abandonat în containere metalice

Zeci de oameni evacuați din locuințe în Pitești, din cauza unei macarale