ADMITERE LICEU 2012. Vezi harta repartizarii pe licee in toate judetele

Ultimul update: Vineri 02 Noiembrie 2012 14:22
Data publicarii: Miercuri 04 Iulie 2012 20:38
Categorie: Social
HARTA

Peste 500 de elevi din ttalul celor 150.725 de absolventi ai claselor a VIII-a nu au fost repartizati in licee, vineri, din cauza ca au completat prea putine optiuni, pentru clasa a IX-a ramanand libere 29.479 de locuri in anul scolar 2012-2013.

16:55 Cea mai mare medie de admitere in liceu in judetul Suceava a fost 10 si s-a inregistrat la doua colegii din municipiul resedinta de judet si la un colegiu tehnic din Siret, in timp ce ultima medie de admitere, respectiv 3,56, a fost la un liceu tehnologic din localitatea Dumbraveni.

16:40 Colegiile "Liviu Rebreanu" si "Andrei Muresanu" din Bistrita se afla in topul celor in care s-a intrat cu cele mai mari medii, la primul ultima medie de admitere fiind 9,31, in timp ce media cea mai mica, 3,38, a fost la clasa de mecanica a Colegiului Tehnic din Lechinta.

15:30 Ultima medie de admitere la Colegiul National "Andrei Saguna" din Brasov, considerat cel mai bun liceu din judet, a fost 9,64, la specializarea Stiintele naturii, iar la polul opus se afla Colegiul Tehnic "Simion Mehedinti" din Codlea, cu ultima nota de admitere 3,36

Peste 500 de elevi din totalul celor 150.725 de absolventi ai claselor a VIII-a nu au fost repartizati in licee, vineri, din cauza ca au completat prea putine optiuni, pentru clasa a IX-a ramanand libere 29.479 de locuri in anul scolar 2012-2013.

Bacalaureat 2012. Barem istorie

Rezultatele primei etape de repartizare computerizata in licee au fost afisate, vineri, pe site-ul admitere.edu.ro.

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), din cei 150.725 de absolventi ai claselor a VIII-a care au completat optiuni, 150.219 au fost repartizati in licee.

In urma acestei etape de repartizare au ramas neocupate, la nivel national, 29.479 de locuri in licee.

Vezi harta repartizarii pe licee in toate judetele

Conform ierarhiei alcatuite dupa ultima medie de admitere, pe primul loc se afla Colegiul National Sf. Sava" din Capitala, care, la specializarea Matematica-Informatica, a avut ultima medie 9,93.

Pe locul 2 se afla Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta, unde, tot la Matematica-Informatica, ultima medie de repartizare a fost 9,92.

Pe locurile urmatoare sunt Colegiul "Fratii Buzesti" din Craiova (9,91), Colegiul "Vasile Alecsandri" Galati (9,91), Colegiul National "Emil Racovita" din Cluj Napoca (9,77), Colegiul "Gh. M. Murgoci" Braila (9,76), Liceul Teoretic Ovidius din Constanta (9,76) si Colegiul "Petru Rares" Suceava (9,74).

Repartizarea s-a facut in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere si in functie de optiunile din fisa de inscriere. Media de admitere este media artimetica dintre media generala a anilor de gimnaziu si media de la examenul de evaluare nationala.

Listele cu absolventii repartizati si cu locurile neocupate in unitatile de invatamant liceal de stat din judete si din municipiul Bucuresti vor fi afisate si in unitatile de invatamant gimnazial pana in 15 iulie, respectiv in fiecare unitate de invatamantul liceal pana la 16 iulie, a precizat MECTS.

Structura anului scolar 2012-2013. Cand incepe scoala, programul vacantelor si examenelor

A doua repartizare computerizata va avea loc in 23 iulie. La aceasta etapa vor fi distribuiti candidatii care nu au participat la prima repartizare, cei ramasi nerepartizati dupa prima etapa a admiterii, candidatii care au fost respinsi la liceele/clasele care organizeaza probe de aptitudini, precum si care au sustinut probe de verificare a cunostintelor de limba moderna sau de limba materna.

In intervalul 27-30 iulie, comisiile judetene de admitere rezolva situatiile speciale ivite dupa cele doua etape de repartizare computerizata.

In zilele de 6 si 7 septembrie va avea loc repartizarea absolventilor clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizati in etapele anterioare, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara ulterior etapelor anterioare.

Calendarul prevede si repartizarea candidatilor pentru invatamantul seral si pentru cel cu frecventa redusa, care avea loc in perioada 24-26 iulie.

La admiterea de anul trecut, Colegiul National "Sfantul Sava" din Bucuresti a fost lider in clasamentul primelor zece licee din Romania, alcatuit dupa media ultimului admis. La "Sfantul Sava", aceasta medie a fost de 9,60. Urmatoarele in clasament au fost colegiile nationale "Mihai Viteazul" si "Gheorghe Lazar", ambele tot din Capitala, unde ultima medie a fost 9,52, potrivit statisticilor MECTS.

177 DE ELEVI AU INTRAT LA LICEU CU MEDIA 10

Un numar de 177 de elevi au fost repartizati la liceu, vineri, cu media 10, cei mai multi dintre ei fiind din Bucuresti (20) si din judetele Dolj (17), Valcea (11) si Bihor (11), potrivit datelor centralizate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).

Medie maxima de admitere au avut si opt elevi din judetul Cluj, sapte din Braila si cate sase din Constanta, Dambovita, Giurgiu, Suceava si Vrancea.

De asemenea, in liceu au intrat cu 10 cate cinci elevi din judetele Galati, Iasi, Neamt, Prahova si Salaj si cate patru din Caras-Severin, Ialomita si Teleorman.

Ceilalti elevi admisi cu medie maxima sunt din judetele Arges, Arad, Gorj, Hunedoara, Satu Mare (cate trei), Alba, Botosani, Brasov, Buzau, Olt, Tulcea, Timis (cate doi), Bacau, Calarasi, Mehedinti, Maramures, Mures, Sibiu si Vaslui (cate unul).

HARTA Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Mediafax

Bacalaureat 2012. Barem matematica M1 si M2

Bacalaureat 2012. Barem matematica M1 si M2

Bacalaureat 2012. Barem istorie

Bacalaureat 2012. Barem istorie

BACALAUREAT 2012. Barem limba si literatura romana

BACALAUREAT 2012. Barem limba si literatura romana

protest piata victoriei

Protest uriaș anunțat sâmbătă seară în Capitală. ”Spune nu corupției”

"Cuier pentru nevoiași". Zeci de persoane s-au bucurat de haine groase grație campaniei

Bătrâna care trăiește pe stradă, în ger, după ce i-a murit fiul. Vinde căciuli făcute de ea

Sute de români își donează zilele de naștere pentru un scop caritabil

Gest impresionant pentru un bătrân care locuia într-o cocioabă mică și dărăpănată

Cazinoul din Constanța, inclus pe lista rușinii. Banii pentru reabilitare, blocați

angajati

Angajatorii români, nevoiți să aducă personal din străinătate. Sumele cu care sunt plătiți vietnamezii

Criza lemnelor de foc a dublat facturile la căldură, în țară: ”Am plătit 840 de lei/ lună”

Protest cu 1.000 de oameni la Sidex Galați, după ce conducerea a anunțat cu cât vor fi mărite salariile

Focar de trichineloză în Mureş. Mai multe cazuri de îmbolnăvire, descoperite de veterinari

Avertisment de la profesori: implicarea excesivă a părinților în școala copiilor poate dăuna

Mesajul unei mame: ”175 de zile de când copilul meu este tratat de Statul Român cu promisiuni”