Româncă, ținută sclavă sexuală de un italian. Reacția mamei când a aflat coșmarul trăit de ea

×
Codul embed a fost copiat

O româncă de 29 de ani a fost salvată de autorităţile italiene, după ce un deceniu a fost ținută într-un beci și violată de un italian. În cursul captivităţii, ea a născut doi copii: un băiat şi o fetiţă.

Individul a ținut-o pe româncă sechestrată, în condiţii înfiorătoare: tânăra şi copiii dormeau pe cartoane într-un beci mizerabil, alături de șobolani și insecte, fără lumină şi fără apă curentă. Mama femeii a aflat abia joi după-amiază chinurile prin care a trecut fiica ei.

Femeia a ajuns în Italia în urmă cu zece ani, când avea 19 ani, în căutarea unui loc de muncă, şi a fost angajată în Lamezia, îngrijitoare pentru o bătrână.

Mama tinerei susţine că o perioadă bună a primit bani de la fiica ei pentru copilul pe care îl avea în România, alături de un bărbat din localitatea 2 Mai. La un moment dat nu a mai primit nici bani, nici veşti.

Reporter: Când aţi aflat ?
Mama victimei: Acum o oră.
Repoter: Dvs de zece ani nu aţi mai vorbit cu fata dvs?
Mama victimei: N-am mai vorbit pentru că nu a răspuns la telefon. Ultima dată când am vorbit s-a întrerupt telefonul...Plângea şi spunea: mamă, mama eu sunt, eu sunt ..Nu mi-am dat seama ce spunea, despre ce este vorba. În mintea mea spuneam că era închisă, o fi fost accident ceva, dar trebuia să apară moartă, vie, dar nu am mai dat de atâţia ani de zile.

Citește și
Romanca sechestrata Italia
Româncă din Italia, ținută într-un beci cu şobolani și violată, timp de 10 ani
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Anchetatorii italieni presupun că fata a reuşit să sune când era captivă. Poliţiştii susţin că după moartea bătrânei, tânăra a început să fie abuzată sexual de către fiul acesteia, care a izolat-o şi i-a interzis orice relaţie socială.

După ce a fost ţinută prizonieră în mai multe locuinţe, românca a fost sechestrată în localitatea Gizzeria, în beciul unei case dărăpănate, printre şobolani şi gândaci, fără apă, toaletă sau lumină.

Câteva cutii de carton îi serveau drept pat. Pentru a o împiedica să fugă, bărbatul încuia uşa cu lanţuri. În urma abuzurilor sexuale, femeia a născut noi copii - un băiat acum în vârstă de 9 ani şi o fetiţă de 3 ani. Legată de pat, femeia a fost bătută şi violată chiar sub privirile copiilor ei.

Mama victimei: ”Am mai căutat-o, am fost la un prieten în Italia, dar în zadar, a fost în zadar, a fost de negăsit nicăieri, nicăieri. Sunt în stare de şoc aflând că a fost ţinută într-un hal fără de hal, n-am crezut aşa ceva în viaţa mea”

Cazul a fost descoperit de către autorităţi după ce italianul, care se afla în maşină cu băiatul de 9 ani, a fost oprit la un control în trafic, iar carabinierilor le-a atras atenţia starea în care se află copilul - murdar şi cu hainele rupte.

Au cerut să stea de vorbă de urgenţă şi cu mama băiatului. Aşa au descoperit stupefiaţi ca femeia nu părea conştientă de situaţia cumplită în care se afla.

Tânăra de 29 de ani şi cei doi copii ai ei au fost luaţi în grija autorităţilor, în timp ce italianul, în vârstă de 50 de ani, a fost arestat pentru violenţă domestică, sclavie şi agresiune sexuală agravată.

Suprinzător pentru autorităţile române este de ce tânăra nu a fost dată dispărută de familie deşi mama recunoaşte că la ultimul telefon fata părea disperată.

La fel, e greu de înţeles indiferența bărbatului cu care a trăit tânăra în România şi cu care are un copil.

Fără să-şi pună problema ca tânăra ar putea fi răpită ori sechestrată, el a câştigat în instanţă custodia copilului, invocând abandonul.

Nimeni nu şi-a făcut griji ani de zile, deşi mai multe persoane din Italia ar fi căutat-o pe tânăra sechestrată, dacă dăm crezare spuselor familiei din România.

Mama tinerei a ajuns joi la poliţia din localitatea Cerchezu unde a stat de vorbă cu agenţii care ţin legătura cu anchetatorii italieni.

MAE: Românca sechestrată şi maltratată în Italia este spitalizată, iar cei doi copii ai ei sunt într-un centru social

Potrivit unui comunicat transmis joi seară de MAE, consulul oficiului Bari care s-a deplasat în regim de urgenţă în localitatea Lamezia-Terme, unde s-a întâlnit cu românca si cu reprezentanţi ai poliţiei locale. În prezent, femeia este internată, sub supraveghere, într-o unitate sanitară şi beneficiază de asistenţă medicală şi consiliere psihologică, iar copiii acesteia se află într-un centru de asistenţă socială.

Cu ocazia vizitei diplomatului cu atribuţii consulare, a fost acordată asistenţa consulară în regim de urgenţă, prin preluarea datelor necesare în vederea eliberării unui paşaport temporar pentru româncă şi pentru iniţierea formalităţilor necesare pentru eliberarea certificatelor de naştere româneşti pentru copiii acesteia.

Totodată, reprezentantul oficiului consular a facilitat contactul telefonic între femeie şi membrii familiei din România, mai spune MAE.

Ministerul Afacerilor Externe mai precizează că ancheta autorităţilor italiene este în curs de desfăşurare, iar românca va mai rămâne pe teritoriul Italiei până la finalizarea anchetei.

"Operaţionalizarea recentă, de către statul român, a unui nou oficiu consular la Bari a făcut posibilă intervenţia rapidă la nivel consular, imediat după ce autorităţile române s-au autosesizat cu privire la acest caz", adaugă MAE.
 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Reacția MAE, în cazul româncei ținută ca sclavă în Italia, timp de 10 ani
Reacția MAE, în cazul româncei ținută ca sclavă în Italia, timp de 10 ani

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat, joi, că autoritățile întreprind demersuri de urgență, pentru a obține informații oficiale despre românca ținută ca sclavă în Italia, timp de 10 ani.

Româncă din Italia, ținută într-un beci cu şobolani și violată, timp de 10 ani
Româncă din Italia, ținută într-un beci cu şobolani și violată, timp de 10 ani

O româncă în vârstă de 29 de ani a fost salvată de polițiștii italieni, după ce un deceniu a fost ținută într-un beci și violată de un bărbat în vârstă de 50 de ani. În tot acest timp, cât a stat în captivitate, ea a dat naștere la doi copii.

Recomandări
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar a cerut și garanții.

Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”
Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu susține că nu a luat decizia de face un pas înapoi „pentru că un medic nu abandonează niciodată” şi că, „în fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici”.

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.