Bărbatul rănit grav în accidentul din Medgidia este jandarm. Unul dintre decedaţi lucra la Penitenciarul Poarta Albă

×
Codul embed a fost copiat

3 oameni au murit, iar alţi 10 au fost răniţi într-un accident sinistru petrecut în judeţul Constanța. Şoferul unei maşini cu volanul pe dreapta nu s-a asigurat la ieşirea de pe un drum lateral şi a intrat în plin într-un autobuz.

Autorităţile au declanşat planul roşu de intervenţie, iar la faţa locului a ajuns inclusiv un elicopter SMURD.

Secvenţele derulate după producerea accidentului sunt dure. Răniţi au fost întinşi pe şosea iar medicii alergau de la unul la altul.

Accidentul a avut loc pe DN- 22C, între Medgidia şi Cuza Voda. La ieşirea de pe o şosea judeţeană, şoferul unui autoturism cu volanul pe dreapta nu s-a asigurat suficient şi a intrat în plin într-un autobuz în care se aflau 9 persoane.

Cei 9 călători din autobuz au fost duşi cu ambulantele la spitalele din Medgidia şi Constanța. Un alt zecea rănit - un tânăr de 30 de ani care se afla în autoturismul implicat în accident - este în comă şi a fost preluat de elicopter.

Citește și
tir
S-a certat cu iubitul și a sărit din TIR în mers. Ce s-a întâmplat cu adolescenta
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Desfășurarea evenimentelor:

UPDATE 18:15 Bărbatul grav rănit în accident este jandarm, el fiind dus la spital cu elicopterul SMURD şi supus unei intervenţii chirurgicale.

Unul dintre bărbaţii care au decedat era angajat al Penitenciarului Poartă Albă, ambii fiind în timpul liber în momentul producerii accidentului.

Potrivit poliţiştilor, cei trei bărbaţi decedaţi în accidentul rutier erau din Medgidia, ei având 29 de ani, 38 de ani, respectiv 48 de ani. Unul dintre ei era angajat al Penitenciarului Poarta Albă, el aflându-se în afara orelor de program.

De asemenea, bărbatul grav rănit are 42 de ani şi este născut în localitatea Castelu. Conform reprezentanţilor Jandarmeriei Constanţa, el este angajat al Detaşamentului de Jandarmi din Medgidia, iar la momentul producerii accidentului era în timpul liber.

Bărbatul a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, el aflându-se în comă profundă, fiind supus unei intervenţii chirurgicale.

Celelalte zece persoane rănite sunt din Medgidia, Lumina, Ovidiu şi Castelu.

Victimele au fost duse la Spitalul Municipal Medgidia şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, după ce au suferit diverse traumatisme în urma accidentului.

 UPDATE 17:10 Circulatia rutiera a fost deblocata in urma cu scurt timp, politistii sunt inca la fata locului, fac masuratori ca sa stabileasca exact ce s-a intamplat.

O expertiza rutiera va spune clar cine a fost de vina si cu ce viteza circula soferului autoturismului.

Desi au fost peste 13 raniti, la spital au ajuns 9 persoane, iar un tanar de 30 de ani care se afla in masina mica este in coma.

In ceea ce ii priveste pe pasagerii din autobuz, ei au suferit rani ceva mai usoare dar au ramas internati sub supraveghere.

UPDATE Potrivit polițiștilor, accidentul s-a produs din cauza neacordării de prioritate. Autoturismul circula pe strada Silozului din Medgidia, iar la intersecția cu DN 22 C a intrat în coliziune cu autocarul care circula dinspre Constanța spre Cernavodă.

Valentin, șoferul de 28 de ani care se afla la volanul autoturismului SAAB, avea volanul pe dreapta. Greșeala sa le-a curmat și viața prietenilor săi, care erau pasageri în mașina lui, scrie reporterntv.ro. 

Zece persoane au fost rănite şi transportate la două spitale în urma accidentului produs în judeţul Constanţa şi în care au fost implicate un autobuz şi un autoturism. La această oră, Planul roşu de intervenţie a fost dezactivat.

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), zece persoane au fost rănite în urma accidentului şi transportate la Spitalul Judeţean Constanţa şi la Spitalul Medgidia.

Unul dintre răniţi - un bărbat în vârstă de 30 de ani, care se afla în autoturismul implicat în accident - este în comă, fiind preluat de un elicopter SMURD şi dus la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Constanţa.

Alţi trei pacienţi, de "cod verde", au fost transportaţi cu autospeciala pentru victime multiple la Centrul de Primiri Urgenţe Medgidia, iar ceilalţi nouă răniţi, urgenţe "cod galben", au fost transportaţi cu ambulanţele SMURD şi cele ale SAJ Constanţa la UPU Constanţa.

În autoturismul implicat în accident se aflau patru persoane, iar în autobuz erau nouă pasageri.

Trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma accidentului.

Potrivit autorităţilor, începând cu ora 14.54 a fost dezactivat plan roşu de intervenţie.

Conform Poliţiei, accidentul a avut loc după ce autoturismul, care circula pe strada Silozului din Medgidia, a intrat în coliziune cu autobuzul care circula dinspre Constanţa spre Cernavodă, la intersecţia cu DN 22 C.

Circulaţia rutieră a fost reluată pe DN22C, pe ambele sensuri de mers, a anunţat Centrul Infotrafic al Poliţiei.

 

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Un şofer a intrat cu maşina în vitrina unei bijuterii, în Arad
Un şofer a intrat cu maşina în vitrina unei bijuterii, în Arad

Un şofer care gonea marţi-noapte prin centrul Aradului nu a mai stăpânit maşină şi a intrat direct în sediul unei bijuterii.

S-a certat cu iubitul și a sărit din TIR în mers. Ce s-a întâmplat cu adolescenta
S-a certat cu iubitul și a sărit din TIR în mers. Ce s-a întâmplat cu adolescenta

O fată de 15 ani a sărit dintr-un TIR aflat în mers și s-a rănit la cap. Accidentul s-a petrecut luni, în localitatea Crainimăt, la ieșirea spre Bistrița pe DN17.

Recomandări
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor România, care pare că a devenit un ghimpe în coasta sa.

Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie
Kirilo Budanov: Federația Rusă a știut despre planificarea unui atac terorist în regiunea Moscova încă din februarie

Conform declarațiilor șefului spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, Rusia era conștientă încă din luna februarie de planurile pentru atacul terorist din Moscova, însă a ales să nu intervină.

 

 

 

 

 

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.