O femeie din Siria a fost ucisa cu pietre intr-o piata, dupa ce a fost acuzata de adulter. Ucigasii sunt extremisti islamisti

O femeie din Siria a fost omorata cu pietre in piata, dupa ce a fost acuzata de adulter. Ucigasii sunt extremisti islamisti

Localnicii unui oras din nordul Siriei au refuzat sa ia parte la executia publica a unei femei, care a fost omorata cu pietre de catre extremistii jihad-isti, pentru ca ar fi incalcat legea islamica.

In cunoscutul oras sirian Raqqa, un cleric citeste verdictul, exact inainte de sosirea unui camion, care a descarcat o gramada de pietre, in apropiere de gradina municipala. Apoi, luptatorii jihadisti aduc o femeie imbracata in negru din cap pana in picioare, pe care o ingroapa in pamant pe jumatate. Ei cer localnicilor stransi acolo sa puna sentinta in aplicare: omorarea cu pietre, pentru adulter.

Nimeni din multime insa nu a facut vreun pas inainte, a declarat un martor, citat de Daily Mail. Drept pentru care, extremistii jihadisti, cei mai multi dintre ei fiind straini, au pus mana pe bolovani si au ucis-o pe Faddah Ahmad.

"Chiar daca era lovita cu pietre, ea n-a scos niciun tipat si nici nu s-a miscat", a declarat un activist din opozitie, care sustine ca a asistat la executie in apropiere de stadionul de fotbal din Raqqa, principala baza a grupului extremist Statul Islamic. Iar aceasta executie (care a avut loc pe 18 iulie 2014) a fost a doua intr-un interval de 24 de ore. Cu o zi inainte, Shamseh Abdullah, o tanara de 26 de ani, a fost ucisa intr-un mod similar in apropierea orasului Tabqa, tot de catre luptatorii Statului Islamic. Ea fusese acuzata ca a intretinut relatii sexuale inainte de casatorie.

Citește și
siria
Peste 50 de militari sirieni au fost executati de insurgenti in nordul Siriei
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Extremistii au capturat o importanta baza a armatei siriene din nord

Extremistii din cadrul Statului Islamic au ocupat recent Brigada 93, o importanta baza a armatei siriene din provincia nordica Raqa, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), relateaza AFP. "Statul Islamic a capturat Brigada 93 dupa lupte violente si un triplu atentat sinucigas", a declarat Rami Abdel Rahmane, directorul organizatiei neguvernamentale.

Potrivit acestuia, SI isi mobilizeaza trupele pentru a se pregati sa atace aeroportul militar din Tabqa, ultimul bastion al regimului lui Bashar al-Assad in provincia Raqa. Majoritatea provinciei este controlata din februarie de gruparea extremista, care i-a inlaturat pe rebelii ce lupta impotriva regimului Assad. In iulie, SI a preluat Divizia 17, o alta baza din regiune unde cel putin 85 de soldati au fost ucisi in lupte sau executati sumar, conform OSDO.

In luptele de la Brigada 93, "36 de soldati au murit, unii dintre ei decapitati, altii in confruntari si in triplul atentat sinucigas", a precizat OSDO. De partea extremistilor, cel putin 15 persoane au fost ucise, inclusiv cei trei kamikaze care si-au detonat explozibilii la intrarea si in jurul bazei, la inceputul atacului. "In cursul investiturii sale, Assad a promis ca va recuceri Raqa. Nu doar ca nu a facut-o, dar a pierdut si bazele", a afirmat Abdel Rahmane.

Razboiul din Siria, unde manifestatiile antiregim au degenerat intr-o insurectie armata, apoi intr-un conflict generalizat, a devenit de-a lungul timpului tot mai complex. Fronturile s-au inmultit, rebelii luptand atat impotriva regimului, cat si impotriva extremistilor din SI. Dupa ce SI a proclamat un "califat" in zonele pe care le controleaza in Siria si Irak, au izbucnit confruntari intre extremisti si trupele regimului in special in nordul tarii.

Razboiul din Siria a provocat moartea a peste 170.000 de persoane, potrivit OSDO.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
A postat pe Twitter poza cu fiul lui 7 ani tinand in mana capul retezat al unui soldat sirian.
A postat pe Twitter poza cu fiul lui 7 ani tinand in mana capul retezat al unui soldat sirian. "Acesta e baiatul meu!"

Un baiat de 7 ani a fost pozat tinand in mana capul retezat al unui soldat sirian, spre incantarea tatalui sau, care a si postat imaginea macabra online.

Peste 50 de militari sirieni au fost executati de insurgenti in nordul Siriei
Peste 50 de militari sirieni au fost executati de insurgenti in nordul Siriei

Cel putin 50 de militari sirieni au fost ucisi, majoritatea fiind executati extrajudiciar, intr-o ambuscada organizata vineri de membri ai grupului terorist Stat Islamic, in nordul tarii, anunta Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Gafa a unuia dintre liderii rebelilor sirieni.
Gafa a unuia dintre liderii rebelilor sirieni. "A declarat jihad citand din Hello Kitty" VIDEO

Unul dintre cei mai temuti lideri ai rebelilor din Siria, Zahran Alloush, ia notite pe un caiet de copii, cu un indragit personaj de desene animate pe coperta.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.