Copiii pentru care Sarbatorile inseamna un salon mic de spital si lupta continua pentru viata. Sa ii ajuti nu te costa nimic

Ultimul update: Marti 27 Decembrie 2016 08:14
Data publicarii: Sambata 24 Decembrie 2016 17:57
Categorie: Sanatate

Sarbatorile inseamna acasa, familie, prieteni. Din pacate, nu pentru toti. Sute de copilasi sunt chiar acum pe un pat de spital. Au cancer si nu ajung acasa cu lunile.

Ne rugam pentru sanatatea lor dar ii putem ajuta si sa-si duca suferinta in conditii mai bune. Voluntarii de la ''Daruieste Viata'' vor sa construiasca in curtea spitalului ''Marie Curie" din Capitala o clinica de oncologie noua. Iar firmele le pot da o mana de ajutor daca redirectioneaza 20 la suta din impozitul pe profit pe bursadefericire.ro.

Priviti aceste imagini. 2 copii se foiesc in pat. 2 mame misuna in jurul lor. Asta fac zi si noapte. Acum imaginati-va pentru o secunda cum ar fi sa traiesti in aceste conditi luni la rand. Salonul 523 este locul in care viata a aruncat aceste suflete. Ea este Maia. Are 8 ani. E aici din luna septembrie impreuna cu mama. Se sutin una pe alta, isi dau putere. O boala nemiloasa, cu nume complicat, a ales-o pe ea.

Catalina Paduraru: Cand auzi spui Doamne fereste si mergi mai departe. Dar cand ti se intampla tie...e cumplit. Nu accepti. La inceput nu accepti ideea, dupa aia spui nu se poate si dupa aia cauti solutii

Ea este Flavia. Imparte cu mama acest pat lipit de un calorifer ruginit de mai bine de 11 luni.

Realitatea trista scoasa la lumina de cazurile bebelusilor bolnavi de SHU. Ce greseala alimentara grava comit unii parinti

Aici traiesc, lupta, invata, aici isi dau tezele. Si au zece pe linie. Flavia E clasa a V-a. S-au mutat aici. Peste tot sunt bagaje, iar sub pat, troneaza un lighean rosu. In el se spala Flavia pentru ca in salon nu exista exista baie. Pentru toata sectia, la cap de coridor sunt doar 2 toalete si doua dusuri. Asa ca pacientii sunt spalati in lighean, in salon.

Mihaela Blondea: Citostaicul asta cam miroase...miroase pielea de la citostatic. Mai ales ca e spatiu mic, daca nu te speli...

Locul ar trebui sa fie complet steril iar lucrul asta e imposibil de realizat aici. Sectia de oncologie de la marie Curie e un spatiu mic, cu multi oameni care intra si ies. Copiii au imunitatea scazuta si orice virus poate sa le complice boala. Sunt saloane si cu 4 paturi, adica 4 copii si 4 adulti intr-o singura camera.

Cristian Scurtu, medic: Ar trebui sa avem saloane cu 1-2 paturi. Sa avem si posibilitatea de a sta insotiorii. In strainatate sunt paturi din astea de se strang dimineata si dispar din salon. Sau dispar. Si s-ar crea si unele situatii conflictuale. Ca sa nu credeti ca toti aprintii se impaca foarte bine in special, ammele. Cand sunt 3 in salon mai sunt si conflicte. Ca a stanutat, ca are prea mult bagaj, ca a bagat prea mult in frigider

Afara ninge. Flavia isi doreste ca zapada sa acopere tot griul din jur. Sunt luni de cand n-a mai iesit de aici. Ar vrea sa se joace. N-are unde unde. Nu e loc. Singurul spatiu de joaca e holul. Unde se intalnesc doctori, pacienti, apartinatori, vizitatori. Psihologii sustin ca spatiul, mediul, starea de bine conteaza enorm in lupta cu boala. Tocmai de aceea, la Marii Curie se va contrui o clinica noua pentru acesti copii. Asa va arata. Va avea 3 etaje, fiecare salon va avea dus si toaleta si maxim 2 paturi, vor fi multe spatii de joaca. Vor fi si spatii pentru parinti. Proiectul este pornit de voluntarii de la asociatia Daruieste Viata.

Carmen Uscatu: Va exista un spatiu generos de joaca pentru ca se ciunoaste ca acesti copii stau culunile cu anii in spitale, o sala de cinema, uncabinet de consileira psihologieca. Nu va fi un spatiu ca acasa dar va fi un spatiu centart in jurul copilului in care el se va putea vindeca si datorita unei stari de bine.

Pana acum Asociatia a reconstruit si dotat 3 sectii oncologice in tara, la Brasov, timisoara si spitalul Elias, s-au construit 18 camere sterile, laboratoare, sali de primire s-au cumparat aparate si s-a triplat capacitatea de transplant de celule stem in Romania. In total, peste 6 milioane de euro au fost investite in spitalele de stat.

Pentru Clinica de la Marie Curie pana acum s-au strans 2 milioane de euro. Mai e nevoie de inca 3 milioane. Acesti bani pot adunati in principal cu ajutorul oamenilor de afaceri.

O facilitate fiscala unica in europa permite firmelor sa redirectioneze 20 la suta din impozitul pe profit catre un ong. Pe bursadefericire.ro, o platforma deschisa de asociatie gasiti formularul de donatie iar procedura este extrem de simpla. Impreuna putem ii putem ajuta pe acesti copii sa-si duca lupta in alte conditii. Mai bune.

Capitolul la care am ajuns pe primul loc in Europa, dupa ce ani de zile am luat lectii de la italieni

Capitolul la care am ajuns pe primul loc in Europa, dupa ce ani de zile am luat lectii de la italieni

Audiometre

Programul care le poate oferi șansa la o viață normală bebelușilor cu probleme de auz, ignorat de autorități

De ce nu este bine să folosim oțet și zahăr la murături

Cariile netratate pot duce la cancer sau pot provoca un infarct miocardic. Românii evită mersul la dentist

Medicii britanici ne recomandă să NU le cedăm locul în tramvai pensionarilor

România, pe primul loc în Europa din cauza victimelor cancerului de col uterin. Care este soluția

Românii mănâncă de 4 ori mai mult decât declară. 55% dintre adulți au un surplus de greutate

insecte

Insectele, o obişnuinţă în meniurile restaurantelor din România. Resursele planetei, pe cale de dispariţie

Testare gratuită și rapidă, în Capitală, pentru a afla dacă sunteți infectat cu hepatita C

Bărbat din Cluj, salvat de soţie. I-a dăruit un rinichi soţului de ziua copilului lor

Reconstrucţie de penis în premieră, cu ţesut de pe antebraţ. Organul i-a fost amputat în somn de iubită

Semnalul de ALARMĂ tras de OMS: Avem de 10 ori mai mulţi copii obezi pe glob faţă de acum 4 decenii

Peste 124 de milioane de copii suferă de obezitate. Solicitările specialiștilor