Sistemul de Sanatate, lovit de un nou scandal. De ce nu se pot face operatii la Centrul de Transplant de Plamani Sf. Maria

×
Codul embed a fost copiat

Un nou scandal a izbucnit in sistemul de sanatate.

Ministrul Vlad Voiculescu sustine ca exista suspiciuni ca Centrul de Transplant de Plamani de la spitalul Sfanta Maria ar fi fost acreditat sub presiune politica si ca nu isi va da acordul pentru ca acolo sa aiba loc astfel de operatii inainte de o noua verificare.

De cealalta parte managerul spitalului spune ca toate autorizatiile sunt in regula, iar echipa medicala a fost pregatita in cea mai buna clinica de specialitate de la Hanovra. Totodata ii reproseaza Ministrului Sanatatii ca un pacient a murit pe lista de asteptare din cauza faptului ca nu a decontat interventia chirurgicala.

La 8 luni de la acreditarea centrului de transplant de plamani de la spitalul Sf. Maria, Ministrul Sanatatii spune ca unitatea sanitara nu indeplineste toate conditiile pentru ca acolo sa se poata face astfel de interventii chirurgicale. Iar toata documentatia in vederea acreditarii ar fi intocmit-o un asistent medical de la Timisoara.

Vlad Voiculescu: ''Dupa ce a fost acreditat spitalul a constatat ca nu poate avea grija de pacienti dupa transplant pentru ca nu are un compartiment de pneumologie. Nu poti face un transplant daca nu ai unde sa ingrijesti pacientul dupa operatie, am solicitat suplimentarea structurii organizatorice.''

Citește și
Vlad Voiculescu
Proiectul care schimba regulile in Sanatate. Vlad Voiculescu: "Deschidem sistemul tuturor profesionistilor"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Ministrul Sanatatii spune ca reprezentantii Agentiei Nationale de Transplant au cerut o noua verificare a centrului. Si atat timp cat nu sunt indeplinite toate conditiile, nu va da aprobare pentru operatii.

Conducerea spitalului se apara. Centrul putea functiona inca din luna martie, spune managerul, iar echipa medicala a fost pregatita in strainatate.

Dr Narcis Copca: ''Colectivul este creat, este creatia clinicii din Hanovra aflata la concurenta dar mult deasupra clinica din Viena, e creat dupa modelul in care clinica din Hanovra a creat multe clinici in Europa de est.''

Managerul spitalului il acuza pe Ministrul Sanatatii ca un om a murit din cauza faptului ca nu a beneficiat de transplantul de plamani.

Dr. Narcis Copica: ''Ceea ce incearca acum este sa retraga daca nu a si facut-o pana in acest moment, prin forta ilegal, acreditarea Spitalului clinic Sfanta Maria, pentru transplant pulmonar , crezand ca asa va spala, va sterge decesul unui om si posibilul deces a celorlati pacienti aflati pe lista de transplant.''

Ministrul Sanatatii a trimis corpul de control la spitalul Sf. Maria si spune ca va autoriza operatiile de transplant doar daca raportul va fi unul fara probleme.

Intre timp, bolnavii care au nevoie de transplant de plamani sunt trimisi la Viena, unde o operatie costa statul roman 120 de mii de euro. Joi a fost reinnoita conventia cu Agentia Europeana de Transplant, care expirase in luna septembrie.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Guvernul a aprobat ordonata de urgenta privind modul in care vor fi angajati managerii de spitale. Care sunt noile criterii
Guvernul a aprobat ordonata de urgenta privind modul in care vor fi angajati managerii de spitale. Care sunt noile criterii

Guvernul schimba regulile in sanatate si incearca sa desfiinteze nepotismul.

Proiectul care schimba regulile in Sanatate. Vlad Voiculescu:
Proiectul care schimba regulile in Sanatate. Vlad Voiculescu: "Deschidem sistemul tuturor profesionistilor"

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri un proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea Legii 95/2006 privind reforma in domeniul Sanatatii.

Nicolae Banicioiu, despre barocamera pentru arsi, inutila:
Nicolae Banicioiu, despre barocamera pentru arsi, inutila: "Nu stiu de ce nu functioneaza. Eu am venit ministru in 2014"

Fostul Ministru al Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a facut declaratii despre barocamera de la Spitalul de Urgenta Floreasca, despre care actualul ministru Vlad Voiculescu a spus ca nu foloseste la tratamentul marilor arsi, ci la .. antiimbatranire.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.