Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Tratamentul de ultima generatie care i-ar scapa pe diabetici de injectii. Descoperirea oamenilor de stiinta

diabet

Persoanele care sufera de diabet ar putea fi eliberate de injectiile cu insulina. Oamenii de stiinta au testat cu succes un tratament nou, conceput din celule pielii umane.

Oamenii de stiinta sustin ca au descoperit un mod prin care pot trata diabeticii cu celule prelevate din propria lor piele. Metoda presupune transformarea celulelor epidermice umane in celule pancreatice producatoare de insulina. Daca se va transforma in realitate, tratamentul lor ar imbunatati vietile a sute de milioane de oameni din intreaga lume.

Studiul s-a desfasurat atat la in Universitatea California, cat si la Institutul Gladstone, un centru de cercetare important, ambele din San Francisco.

Potrivit Telegraph, cercetatorii au reusit sa creeze aceste celule care produc insulina si, dupa ce le-au testat pe soareci, au constatat ca animalele au fost protejate cu succes impotriva diabetului.

Descoperirea lor, publicata in revista Nature Communications, ar putea marca disparitia injectiilor din viata diabeticilor.

“Rezultatele noastre demonstreaza, pentru prima oara, ca celulele pielii persoanelor mature pot fi folosite eficient si pot genera foarte rapid celule pancreatice functionale, care se comporta similar cu celulele umane beta",
a declarat Matthias Hebrok, directorul Universitatii California.

 

Sursa: Guardian, Data publicarii: 7 Ianuarie 2016
Citeste mai multe despre: insulina, studiu, tratament,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed