Spitalul Floreasca și cel de Arși, mutate într-o clădire nouă, de 250 mil. euro

×
Codul embed a fost copiat

Spitalul Floreasca şi cel de Arşi vor fi mutate într-un sediu nou. Anunţul a venit de la ministrul Sănătăţii şi primarul sectorului 1, care au semnat miercuri un protocol pentru ridicarea celui mai mare spital de urgenţă din ţară, în zona Băneasa.

Vorbim de o clădire de sute de milioane de euro, care, teoretic, ar trebui să fie gata în 4 ani.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, şi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, au semnat miercuri un protocol de colaborare între în vederea relocării Spitalului Floreasca şi a Spitalului de Arşi pe un teren de peste şapte hectare din nordul Capitalei, într-o clădire ce urmează să fie construită în aproximativ patru ani. Costurile de aproape 250 de milioane de euro alocate construirii noii clădiri vor fi suportate integral de Primăria Sectorului 1.

”După cum ştiţi, de ceva timp discutăm împreună cu specialiştii din minister şi din primăria Sectorului 1 pentru relocarea Spitalului de Arşi şi Spitalului Floreasca într-o clădire nouă cu facilităţi, cu condiţii mult mai bune pentru pacienţi şi pentru personalul medical. În strategia ministerului Sănătăţii, în programul de guvernare, avem acest lucru, îmbunătăţirea condiţiilor, accesul la sănătate şi la tehnologii de ultimă oră.

Acesta este motivul pentru care am constatat, împreună cu managerul spitalului, împreună cu primăria, că practic orice posibilitate de extindere, de îmbunătăţire a circuitelor a fost depăşită la nivelul Spitalului Floreasca, iar la nivelul Spitalului de Arşi, după cum ştiţi, s-au făcut renovări la secţia de Terapie Intensivă şi în rest, mare lucru nu se mai poate face. Ne dorim condiţii de spitalizare, de acces la tehnologie medicală de ultimă oră. Acesta este motivul pentru care am salutat iniţiativa domnului primar”, a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Citește și
Printul George
"George e şeful în casă, iar Charlotte îi calcă pe urme". Ce spune prinţul William despre cei doi copii
„Ei sunt ruşinea Rusiei. Și-au vândut sufletul și conștiința”. Interzis în Rusia lui Putin, părintele rockului alternativ sovietic vine la București

Potrivit ministrului, va exista o singură clădire în care vor funcţiona cele două spitale.

”Cred că oferind nişte spaţii generoase pentru un nou spital, accesibilitatea la servicii medicale va fi mult mai bună”, a subliniat ministrul.

În ceea ce priveşte clădirile vechi ale spitalelor, după relocarea acestora, ministrul a afirmat că se va încerca organizarea unor ambulatorii de specialitate.

Potrivit primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, terenul din zona de nord pe care se va construi noua clădire care va găzdui cele două spitale are peste şapte hectare, iar costurile de aproape 250 de milioane de euro vor fi suportate integral din bugetul primăriei.

”Bugetul primăriei este suficient de mare pentru a-şi permite asigurarea unor sume pentru construirea unui spital, undeva la 200-250 de milioane de euro cu toate dotările. Primăria Sectorului 1 va da acest spital la cheie. Noi sperăm, dacă respectăm toate termenele, să fie gata în trei-patru ani”, a spus primarul, precizând că zona este una accesibilă, iar spitalul va fi dotat şi cu heliport.

 

 

 

Un spital nou este o inţiativă bună, însă locul în care acesta este amplasat îl face greu accesibil pentru miile de oameni care au nevoie de ajutor și pentru ambulanţe. Distanţa şi aglomeraţia din trafic vor ridica mari probleme.

De exemplu, dacă o persoană aflată în Piaţa Romană are o urgenţă medicală ar ajunge acum la Floreasca în 13 minute cu maşina personală. Până la noul spital ar face 48 de minute.

Dacă urgenţa ar fi la Dristor, omul ar avea nevoie de aproximativ 15 minute ca să fie consultat la Floreasca. Din acelaşi loc până în Șoseaua Bucureşti-Târgovişte merge o oră.

De fapt, pentru toţi cei din Bucureşti durata drumului până la Camera de Garda, urgenţele se va dubla sau chiar tripla. Sunt avantajaţi locuitorii din nordul Bucureştiului sau din Ilfov.

Cele două spitale, Floreasca şi cel de Arşi, se vor transformă în ambulatorii pentru pacienţii care urmează tratamente acasă.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Un pacient cu arsuri grave riscă să își piardă viața pentru că nu există locuri în spitalele de specialitate
Un pacient cu arsuri grave riscă să își piardă viața pentru că nu există locuri în spitalele de specialitate

Un bărbat de 71 de ani, aflat în stare gravă după ce apartamentul în care locuia a explodat vineri în Botoșani, va fi trimis într-un spital de specialitate abia după intervenția ministrului Sănătății, Florian Bodog.

"George e şeful în casă, iar Charlotte îi calcă pe urme". Ce spune prinţul William despre cei doi copii

Când vine vorba de copiii lor, prinţii sunt părinţi emotivi, că oricare alţii. Aflat într-o vizită la un spital din Liverpool, prinţul William a fost copleşit când două paciente l-au întrebat despre George şi Charlotte.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.