Răspunsurile medicului Lucan la acuzaţiile aduse: "Sunt o somitate, iar faima mea este recunoscută internaţional"

×
Codul embed a fost copiat

"L-am operat inclusiv pe Papa, sunt o somitate, iar faima mea este recunoscută internaţional". Asta le-ar fi repetat la nesfârşit medicul Mihai Lucan procurorilor DIICOT în timpul audierilor.

În rest, nu a răspuns concret la întrebări. Pe de altă parte, denunţătorul din dosar, Emanuel Ungureanu a precizat că a făcut plângeri pe numele ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, şi i-a reclamat inclusiv pe Emil Boc şi Gheorghe Funar.

Îi acuză că au făcut front comun cu urologul Lucan ca să îl ferească de eventuale repercursiuni penale.

"Să prezinte şi dovezi pentru că altfel îi fac şi eu plângere pentru denunţ calomnios", a precizat Florian Bodog.

Emanuel Ungureanu: "Florin Bodog a transmis Corpului de control să o lase mai moale. Emil Boc l-a ţinut în braţe pe Lucan pentru că l-a operat. Gheorghe Funar i-a concesionat terenul de 1000 de metri pătraţi în mijlocul Clujului pentru doar 1500 de euro pe semestru".

Emanuel Ungureanu, vicepreşedintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor şi fost angajat al Institutului de Urologie şi Transplant Cluj, a stat 4 ore de vorbă cu anchetatorii. A făcut noi denunţuri, cu probe, susţine el, care ar demonstra protecţia de care ar fi beneficiat ani la rând medicul Mihai Lucan. Cei vizaţi resping vehement această teorie.

Citește și
Medicul Mihai Lucan este arestat de procurorii DIICOT
Mărturiile şocante ale pacienţilor medicului Lucan. "Plăteşti 6.000 euro sau te tai ca pe un porc"
Mărturia tinerei care a mers să reclame că un polițist a violat-o. Femeia spune că a fost ținută trei ore „înțepenită pe un scaun” în camera de interogatoriu

Florian Bodog: "Resping toate acuzaţiile. Să vină cu probe pentru că altfel îi fac eu plângere pentru denunţ calomnios".

Emil Boc respinge, la rândul lui, acuzaţiile şi spune că nu a beneficiat de niciun tratament preferenţial, iar contractul de concesiune pentru realizarea clinicii Lukmed a fost aprobat înainte ca el să fie primar.

Adică pe vremea lui Gheorghe Funar, care susţine că la mijloc nu a fost vorba de nicio ilegalitate: "Prin hotărârea Consilului local i s-a dat acel teren şi nimeni nu s-a opus. L-am dat pentru că era o somitate, a salvat multe vieţi". 

Dar a şi distrus multe, îi răspunde acelaşi denunţător care susţine că în dosar s-au adunat mărturii oribile despre modul în care i-ar fi tratat Lucan pe bolnavii fără posibilităţi financiare.

Unei mame care avea fetiţa bolnavă şi care fi început să plângă când a auzit câţi bani are de dat pentru intervenţie, acelaşi Lucan i-ar fi spus cinic că "nu-i nicio problemă din moment ce peste un an vor creşte buruieni pe mormântul copilei".

Emanuel Ungureanu: "Lucan lua șpagă cum respiră, din aer. Circuitul era următorul: nu lua el personal, avea locotenenţii lui cărora trebuie să le dai plicul".

Alţi pacienţi povestesc însă că cerea personal banii şi la fel îi primea.

Pacienta: "Acest medic are talent cum mulţi nu îl au, trebuie să recunoaştem, dar s-a folosit de acest talent nu ca să salveze vieţi, ci să distrugă familii din cauza poverii pe care o punea pe acele familii. Tot timpul am avut datorii, mama mea când a murit, a murit cu datorii. Niciodată nu ajungeau banii care trebuiau daţi. Domnul Lucan spunea suma personal şi spunea asta fără nicio jenă. Când era vorba de mii de euro îi punea în plic şi îi dădea în mână, personal, când era vorba de câteva sute de euro lăsai pe masa din cabinet sau la doamna doctor in mâna dreaptă".

Mii de romani ar fi avut parte de acest "tratament". Nici medicul Mihai Lucan şi nici avocaţii săi nu vor să facă declaraţii pe marginea acestui subiect.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO 'Cea mai sexy femeie din lume' s-a dezbrăcat în fața camerei și a postat clipul pe internet: "Aș putea să mă uit în continuu"
VIDEO 'Cea mai sexy femeie din lume' s-a dezbrăcat în fața camerei și a postat clipul pe internet: "Aș putea să mă uit în continuu"
Citește și...
Emanuel Ungureanu, mesaj pentru Arsinel: ”Are un tupeu absolut incredibil
Emanuel Ungureanu, mesaj pentru Arsinel: ”Are un tupeu absolut incredibil"

Emanuel Ungureanu, deputatul care a dezvăluit practicile medicului Mihai Lucan, l-a criticat dur într-o postare pe Facebook pe Alexandru Arșinel.

Mărturiile şocante ale pacienţilor medicului Lucan.
Mărturiile şocante ale pacienţilor medicului Lucan. "Plăteşti 6.000 euro sau te tai ca pe un porc"

Medicul Mihai Lucan a făcut o anchetă proprie pentru a afla cine dă informaţii din interior anchetatorilor. A reuşit astfel să afle că există un dosar, dar şi numele procurorului care strângea probe, cu 6 luni înainte ca informaţiile să devină publice.

Recomandări
Mișcare strategică făcută de Putin în Marea Neagră. Unde și-au mutat rușii navele și submarinele. Imagini din satelit
Mișcare strategică făcută de Putin în Marea Neagră. Unde și-au mutat rușii navele și submarinele. Imagini din satelit

Rusia și-a întărit apărarea bazei navale a Flotei Mării Negre și "și-a retras în mare parte navele și submarinele din Sevastopol, spre est, la Novorossiysk", a anunțat Ministerul britanic al Apărării.

Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE
Ciolacu pretinde că inflația scade lunar în România, dar uită să spună că e la cel mai înalt nivel din UE

Marcel Ciolacu pretinde că inflația este pe un trend descendent în România, cu scăderi lunare. Totuși, țara noastră a rămas cu cea mai mare inflație din Europa, arată statisticile oficiale.

Război total pentru Primăria Capitalei. Răspuns ironic al lui Nicușor după ce Piedone a afișat mesajul „Și eu sunt interlop”
Război total pentru Primăria Capitalei. Răspuns ironic al lui Nicușor după ce Piedone a afișat mesajul „Și eu sunt interlop”

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat, sâmbătă, pe Facebook, o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: „#Ştim Toţi!”, ca răspuns la mesajul de pe tricoul lui Cristian Popescu Piedone.