Premierul il acuza pe Vlad Voiculescu, fost ministru al Sanatatii, de lipsa medicamentelor: Mi se pare cea mai grava situatie

Ultimul update: Vineri 24 Februarie 2017 07:02
Data publicarii: Marti 21 Februarie 2017 12:19
Categorie: Politic
Sorin Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu il acuza pe fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu de faptul ca, de 1 an de zile a stiut ca exista o problema legata de lipsa unor medicamente in Romania, insa nu a luat nicio masura pentru a rezolva situatia.

Seful Guvernului a fost marti dimineata la sediul Ministerului Sanatatii pentru a discuta cu ministrul Florian Bodog "despre situatia pe care am gasit-o aici", dar si despre investitii si alte proiecte.

In opinia lui Grindeanu, cele mai importante puncte care ar trebui urmarite la Ministerul Sanatatii in perioada urmatoare sunt investitiile, spitalele regionale "si bineinteles tot ce inseamna problema medicamentelor".

Premierul a declarat jurnalistilor stransi in fata sediului Ministerului Sanatatii - alaturi de ministrul Bodog - ca "lucrurile nu sunt foarte simple la Ministerul Sanatatii si sunt lucruri care treaneaza de ani de zile."

"Va dau un exemplu. Lipsa anumitor medicamente. Ministerul Sanatatii a fost notificat, daca nu ma insel, din ianuarie anul trecut. Anul trecut, pe lipsa anumitor medicamente, nu s-a luat nicio masura, s-au demarat acum toate procedurile, astfel incat tot ceea ce ati semnalat dumneavoastra, presa, pe anumite elemente, sa fie remediat. Mi se pare cea mai grava situatie." - a spus Grindeanu.

Intrebat daca problema lipsei medicamentelor va fi rezolvata si in ceea ce priveste bolile rare, ministrul Sanatatii a confirmat.

"Inclusiv pentru bolile rare. Sunt medicamente care nu au fost aduse pe piata si in momentul de fata am demarat procedura. Stiti foarte bine ca in bugetul de stat am prevazut buget si pentru bolile rare." a spus Florian Bodog.

Intrebat de corespondentul Pro TV Liliana Curea de ce nu mai functioneaza site-ul Ministerului Sanatatii www.medicamentelipsa.ro - unde pacientii putea reclama lipsa unui medicament si primeau raspuns in cateva zile - premierul Grindeanu a continuat criticile la adresa fostului ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu, cel care a lansat acest website.

"Probabil ca relationarea a fost foarte buna, dar solutiile - apropo de notificarile pe care Ministerul Sanatatii le-a avut de un an pe lips anumitor medicamente - solutiile pentru rezolvarea acestei lipse au lipsit.

Detalii pentru toate aceste lucruri o sa va dea domnul ministru si ... concret. Cand au aparut notificarile, cand s-au facut, de ce timp de 1 an de zile Ministerul Sanatatii nu a luat nicio masura. Ceea ce a facut de cand a venit ministrul, ce trebuie sa faca in continuare, astfel incat situatii de acest tip sa nu mai avem." - a spus seful Guvernului.

Sorin Grindeanu Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

De la 1 martie, 24 de medicamente vor putea fi prescrise de medicii specialisti fara evaluarea CNAS

De la 1 martie, 24 de medicamente vor putea fi prescrise de medicii specialisti fara evaluarea CNAS

Parlament

Parlamentul României cere Ucrainei să rezolve rapid situaţia învăţământului în limbile minorităţilor

Liviu Dragnea, despre o eventuală înlocuire a ministrului Liviu Pop: Nu se pune problema

Klaus Iohannis, întâlniri cu trei șefi de stat și lideri ai ONU și NATO la New York

Ședința de Guvern se amână pentru deblocarea unor bani care se vor aloca zonelor afectate de furtuni

Camera Deputaților a respins majorarea la 200 lei a cuantumului alocației pentru copii

Decizia luată de PSD în privința legii anti-fumat. Dragnea: Poziția mea e clară

SRI

Alt scandal în SRI. Fostul ofiţer Daniel Dragomir, audiat la Comisia parlamentară de control

Ponta: Coldea era mai prieten cu Liviu Dragnea, eu eram mai prieten cu George Maior

Protest ”extrem” al deputatului Florin Roman: a stat în greva foamei 3 ORE

Dragnea, despre vizita lui Ponta la DNA: "Sunt trist"

Liviu Pop, în plenul Senatului: Greşelile se pot corecta, erorile nu

Tudose a stabilit o prioritate după dezastrul de duminică: ”Stabilim un sistem de alarmare funcţional”