Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Premierul Ciolos, despre scandalul Hexi: "Evident ca e vorba de contracte cu dedicatie". Cand vor aparea primele rapoarte

Premierul Dacian Ciolos paraseste sediul Ministerului Sanatatii, dupa prima intalnire de lucru cu noul ministru, Vlad Voiculescu

Premierul Dacian Ciolos a declarat vineri, la Ministerul Sanatatii, ca au existat contracte cu "dedicatie" pentru dezinfectanti, iar caietele de sarcini erau "adaptate" cu specificatii pe care numai o firma le putea indeplini.

Intrebat daca au existat contracte cu dedicatie, premierul a raspuns: "Sigur au fost, atata timp cat au fost caiete de sarcini care erau adaptate la nivelul spitalului cu anumite specificatii pe care numai o firma sau unele firme le puteau indeplini, evident ca este vorba de contracte cu dedicatie".

El a precizat ca responsabilitatea sa si a Guvernului este ca, atunci cand exista astfel de informatii, ele sa fie date organelor abilitate, care sa continue cercetarile si sa verifice veridicitatea sau nu a unor astfel de suspiciuni. "Ceea ce noi putem sa facem si facem este modificarea cadrului legislativ pentru ca astfel de lucruri sa nu mai fie posibile. (...) Eu cred ca in maxim zece zile — doua saptamani Corpul de control va fi in masura sa imi prezinte cateva prime elemente de raport ale controalelor care le-au facut. Controalele vor continua. (...) Oricum va asigur ca toate elementele pe care le gasim nu doar ca le vom trimite, atunci cand este vorba de suspiciuni de fapte penale, le vom trimite la Parchet sau la DNA — stiu ca exista deja anumite informatii care au fost trimise tocmai pentru a nu pierde timpul—, dar le vom face si publice imediat ce rapoartele vor fi finalizate", a spus premierul.

Seful Guvernului a afirmat ca s-ar putea reveni la achizitii centralizate si la caiete de sarcini standardizate. "A fost o vreme cand mai multe produse erau achizitionate de Unitatea de Achizitii Centralizate de la minister. Am observat ca, in ultimii ani, multe din aceste atributii au fost suprimate si au fost returnate spre spitale. O sa revenim la achizitii centralizate sau la astfel de caiete de sarcini standardizate", a spus Dacian Ciolos.

Prim-ministrul a precizat ca vor continua verificarile si pentru alte tipuri de produse. Potrivit lui Ciolos, saptamana viitoare vor fi adoptate ordine de ministru si hotarari de Guvern care vizeaza intrarea pe piata si mentinerea pe piata a biocidelor.

"I-am mai spus domnului ministru (al Sanatatii — n.r.) ceea ce eu am reusit sa fac in perioada foarte scurta de interimat cu cele cateva acte normative de implementare pe care le-am pregatit si care saptamana viitoare vor putea fi adoptate — ordine de ministru si hotarari de guvern — este un pachet de masuri care vizeaza intrarea pe piata a biocidelor si mentinerea pe piata a biocidelor pentru un control periodic, pentru a ne asigura ca evitam situatii in care o firma, odata intrata pe piata, ani de zile deja nimeni nu mai controleaza si nu mai stie nimic despre calitatea produselor. Deci am schimbat aici lucrurile si vom veni cu exigente noi pornind chiar si de la practici europene", a sustinut Ciolos.
El a mentionat ca un alt pachet de masuri vizeaza dezinfectiile in spitale, cu proceduri si norme de respectat, dar si cu masuri de control al implementarii acestor norme.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 20 Mai 2016
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed