Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

O asociatie din Alba face terapie cu cai pentru copiii cu autism sau sindrom Down. "Aici pronunta primele cuvinte"

Embed:

Caii special dresati sunt medicamentul perfect pentru copiii bolnavi! O asociatie din Alba schimba destinele a zeci de copii diagnosticati cu autism, sindrom Down, depresii sau hemipareze.

Sedintele de terapie sunt gratuite, iar progesele celor mici vizibile. Programul dureaza sapte luni si participa la el inclusiv psihoterapeuti.

Alexia are 10 ani, s-a nascut cu sindrom Down si parintii au vazut hipoterapia ca pe o salvare pentru copilul lor.

terapie cu cai

Reprezentant: "Avem 4 cleme si cate ne-au ramasa?"
Alexia: "Patru."
Reprezentant: "Foarte bine."

Tatal Alexiei: "Avea un vocabular restrains, sa zic un vocabular 15-20 de cuvinte. Acum are un vocabular foarte dezvoltat. Nu ii placeau zgomotele foarte puternice si pe cal si-a depasit aceste limite, aceste temeri."

Ana, o fetita de 9 ani, avea tulburari emotionale. Parintii ei au auzit de terapia asistata de animale si au adus-o in urma cu un an la tratament, iar copilul a facut progrese uluitoare.

Tatal Anei: "Fetita este foarte fericita, traieste pentru fiecare sedinta pentru care vine aici."

Fondatorii asociatiei au adus sase cai special dresati, din Ungaria, iar armasarii au devenit cei mai buni prieteni ai copiilor.

Copil, pupand un cal: "O sa-mi fie dor de tine."

Ideea unui astfel de proiect a prins contur cand sotii Balogh au vazut ca sunt foarte multi copii cu probleme de sanatate care s-ar putea vindeca fara medicamente si spitale.

terapie cu cai

Csilla Balogh, presedinte ONG: "Pentru copiii cu diverse dizabilitati rezultatele sunt vizibile. Sunt copii care aici pronunta primele cuvinte, din punct de vedere motric se misca mai usor."

Melinda Miklos, voluntar: "Vedem de la o sedinta la alta cum expresiile faciale ale copilului se schimba. Privirea calului elimina hormonul fericirii numit oxitonina si din cauza asta copiii sunt atat de fericiti."

In vara se va organiza un concurs national pentru santatea copiilor la care vor participa mai multe asociatii din tara.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 11 Martie 2017
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed